Temas

Renfe

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Carmona (Renfe): “Tindrem dues grans estacions a Barcelona quan s’acabi La Sagrera”

L’estació de La Sagrera ja veu passar trens per la seva andana. De moment, però, els trens encara no hi paren. És un gran pas en les obres que van començar el 2011 i que van estar 3 anys aturades i que sembla que ara ja

comença a rebre resultats. Una estació que busca convertir-se en una de les grans estacions de Barcelona i Catalunya. De fet, Antonio Carmona, portaveu de Rodalies de Catalunya, assegura que un cop s’acabin les obres, Barcelona tindrà dues grans estacions: La Sagrera i Sants.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Antonio Carmona (Renfe): “La detenció de 99 grafiters servirà per dissuadir als futurs vàndals”

99 grafiters van ser detinguts ahir per provocar danys als vagons de metro i tren. Es calcula que la despesa en danys causats pels detinguts superaria els 22 milions d’euros. Des de Renfe, el portaveu Antonio Carmona, valora positivament l’acció però assegura que això no soluciona el problema. Tot i això, creu que aquesta operació servirà com a mètode dissuasiu per a futurs grafiters.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui 12 de novembre hem berenat amb Ignacio López Goñi, microbiòleg que ha publicat un assaig que ens parla sobre com encararem les pandèmies del futur. En actualitat parlem amb Antonio Carmona, portaveu de Renfe, sobre la detenció de 99 grafiters per fer destrosses als trens valorades en 22 milions d’euros. I amb German Espinosa, xef de la Fonda España, parlem sobre com s’han adaptat a les restriccions anti-Covid amb un menú de luxe. El David Cervelló ens porta la seva actualitat a la seva secció. I per últim, a la tertúlia política parlem sobre les futures eleccions del pròxim febrero amb els partits: Ciutadans, Esquerra Republicana i el Partit Socialista de Catalunya

La Explosión en la estación de Renfe de 1977

Historias y Leyendas de Ciudad Real

Hoy rendimos homenaje a todas aquellos héroes anónimos que en la noche del 28 de julio de 1977 ayudaron de manera espontánea, jugándose la vida y salvaron la de muchos ciudadrealeños.

Nos referimos a la fatídica noche de la explosión de dos cisternas de CAMPSA que contenían 30.000 litros de gasolina cada una en un apartadero de la estación de RENFE, en el barrio de Los Ángeles. Ciudad Real pudo desaparecer por completo, se iluminó de naranja, muchos dicen que se hizo de día y gracias a Dios no hubo que lamentar muertes, aunque sí muchos heridos. Escucha lo que ocurrió en este enlace con el historiador Antonio José Martín de Consuegra, testigo además cuando era niño de aquel brutal panorama.

Les mostramos unas fotos inéditas que nos han hecho llegar testigos de lo que sucedió aquella noche, tomadas desde la antigua pensión Cascorro, frente a la estación.

Anuncio que se ha hecho tras la reunión entre Ábalos y García-Page

El centro de inteligencia artificial de RENFE en Alcázar de San Juan arrancará enero con más de 40 empleos

Renfe pondrá en marcha lo que será su Centro de Desarrollo de Robotics e Inteligencia Artificial en la localidad de Alcázar de San Juan (Ciudad Rea) y está previsto que el proyecto eche a andar en el mes de enero. De ahí que el proceso selectivo de personal vaya a empezar en el mes de diciembre, dando prioridad a la hora de emplear a vecinos de la comarca alcazareña.