Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

guerra

guerra

 • Dr, Toledo, psiquiatra del Hospital V. de la Arrixaca

  El psiquiatra, Francisco Toledo, advierte de que "el miedo en exceso es desadaptativo"

  "Habrá trastornos por estrés postraumático como en una guerra. Habrá secuelas, dejará cicatrices"

  Francisco Toledo es psiquiatra en el hospital Virgen de la Arrixaca y ha comparado la situación de confinamiento que estamos viviendo con una situación de guerra en la que el virus son las balas. Opina que como en la situaciones de guerra habrá trastornos de estrés postraumático. “Dejará secuelas, habrá cicatrices” dice. “No sabemos qué va a pasar, habrá familias que saldrán reforzadas y otras no” explica el doctor Toledo y advierte de que “el miedo en exceso es desadaptativo”. “Cambiaremos, esta situación establecerá otra forma de relacionarnos. Creo que cambiaremos para bueno, pero no todos”. Toledo ha pasado hoy por los micrófonos de Onda Cero donde ha dado consejos para superar con éxito la ansiedad a la que el confinamiento está sometiendo a la población. Es importante cuidar la dieta, hacer ejercicio, cuidar a los demás, escuchar música y “buscar claves de optimismo a la española que para eso somos un país excepcional”.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Víctor Amela dignifica la memòria històrica rescatant 25 testimonis de 'La lleva del biberó'

  El periodista Víctor Amela acaba de presentar un llibre que és un document impagable. Durant 15 anys ha estat recollint les històries dels homes que, quan eren massa joves, van ser obligats a anar a la guerra. Al 1938, al voltant de 27.000 joves d’entre 17 i 19 anys van ser cridats a files a correcuita per l’Exèrcit Republicà per nodrir les unitats dels fronts del Segre i l’Ebre, amenaçades per l’avanç franquista. Amela ha aconseguit unir vint-i-cinc testimonis de vint-i-cinc homes que quan eren encara uns nens van haver d'arriscar la seva vida batallant.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 24/02/2020

  Avui ha estat una tarda molt colpidora i emotiva perquè ha vingut a berenar amb nosaltres en Víctor Amela, col·lega periodista que presenta un assaig impagable titulat 'Ens van robar la joventut' (Rosa dels vents). En ell descriu les misèries que van haver de patir els combatents de l'anomenada 'lleva del biberó'. A més, hem estat ben pendents de la 'Barcelona Tech Spirit' i hem fet el relat de notícies amb la Georgina Boixereu. La Laura Estrada ens ha portat al Liceu per saber més de la gal·la per acostar les discapacitats a la població i també ens ha portat, com a bona 'muntatgista', el seu muntatge de so de la setmana.

 • Silbatos aztecas

  En el MIMMA

  La música de la guerra

  'Los silbatos aztecas de la muerte' es la nueva exposición del Museo Interactivo de la Música de Málaga (MIMMA) donde se podrán escuchar los sonidos que emitían los guerreros aztecas en la batalla.

 • Ramón Soler-Padró

  MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

  El Japó a la 2º Guerra Mundial

  Quan el Japó va entrar a la 2a Guerra Mundial ningú podia creure com un país havia aconseguit créixer tant només 70 anys després d’abandonar el feudalisme. Si vols saber les claus de la participació nipona a la guerra i les conseqüències de la derrota que varen sofrir, no pots perdre’t el que Jonathan López-Vera i Xavier Andreu volen explicar-nos. Acompanya’ns!

 • Ramón Soler-Padró

  EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

  Made in Japan – Música en directe, 2º Guerra Mundial i reptes per a una monarquia mil·lenària..

  Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar xerrarem amb el Just Castillo per a que ens expliqui quins són els reptes que te per davant la monarquia nipona ara que Naruhito ha estat anomenat com a nou emperador del Japó. Continuem amb la tertúlia Izakaya, on els historiadors Jonathan López-Vera i Xavier Andreu et donaran algunes de les claus per a entendre la 2a Guerra Mundial i el paper que el Japó va tenir en aquest conflicte. Raul Carda t‘obrirà les portes de Japonshop.com una setmana més per a que puguis gaudir de ls darreres novetats que arriben des del país del sol naixent. A la Càpsula Nipona, l’Alex Pler et donarà a conèixer més expressions del japonès que de ben segur et faran reflexionar. Per acabar et presentem al Takashi Hatsushiba, un dels cantautors japonesos més coneguts que arriba a Barcelona a presentar el seu nou treball, enregistrat a Barcelona. No et pots perdre el petit concert que ens ha ofert! Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!