Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

onda cero catalunya

 • La Ciutat, amb Mònica Günther

  CADA MIGDIA, A ONDA CERO CATALUNYA

  La Ciutat 09/12/2019

  Avui a La Ciutat de Mònica Günther hem parlat de donants de sang rara. Hi ha tipus de sang que només tenen una quarantena de persones a Catalunya i les seves donacions son essencials per salvar vides, n’hem parlat amb dos metges del Banc de Sang i de Teixits. A l’espai de teatre, amb Jordi Folck, parlem de l’obra “L’Amic Retrobat” que es representa aquests dies al TNC i entrevistem l’actor protagonista Jordi Martínez. A l’apartat de salut, amb Míriam Franch, parlem de l’endometriosi, una malaltia que afecta un 10% de les dones en estat fèrtil i que pot ser molt incapacitant, dolorosa i en ocasions causant d’infertilitat. Eugeni Osàcar ens fa un recorregut per les localitzacions de Barcelona on es va rodar la pel·lícula “Salvador”, que a més coincideixen amb els indrets reals on van passar els fets de la història de Puig Antich.

 • La Ciutat, amb Mònica Günther

  CADA MIGDIA, A ONDA CERO CATALUNYA

  La Ciutat 05/12/2019

  Avui a La Ciutat de Mònica Günther hem parlat dels dubtes que genera l’aplicació de l’ordenança de la zona de baixes emissions prevista a partir de l’1 de gener de 2020. Ens ajuda a resoldre els dubtes que ens planteja l’audiència la Maita Fernàndez, coordinadora de projectes de la gerència de mobilitat i infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona. En l’espai de tertúlia política, abordem les noves tarifes de transport públic que es van anunciar ahir. Ens acompanyen Enric Bàrcena, Neus Munté, Marc Martínez i Marcos Rodríguez.

 • La Ciutat, amb Mònica Günther

  CADA MIGDIA, A ONDA CERO CATALUNYA

  La Ciutat 02/12/2019

  Avui a La Ciutat de Mònica Günther parlem de l’estigma que encara a dia d’avui suposa tenir el virus de VIH. Ens visita la Lola, diagnosticada fa més de 30 anys. En l’apartat de teatre, el Jordi Folck ens porta avui a conèixer una nova revista sobre reflexió teatral que es diu “Ítaca” i que està pensada per tots els públics. A més, també ens farà una crítica acurada de “Una Història Real”, la que podem veure aquests dies a la sala Villarroel de Barcelona protagonitzada per Mireia Aixalà, Julio Manrique, Laura Conejero i Nil Cardoner. La Síndica de Greuges de Barcelona, després d’analitzar i supervisar algunes queixes ciutadanes, ha dictaminat que el consistori no fa les inspeccions i les comprovacions pertinents sobre les possibles molèsties acústiques que es deriven de la celebració de determinats actes a la vía pública. El Rec Comtal de Barcelona és una infraestructura hidràulica mil·lenària que va ser de primera magnitud fins el segle 19 i que suposava un dels principals abastidors d’aigua de la ciutat. Avui en parlem amb Enric H. March. I és que el nostre especialista en històries de Barcelona és també un expert en aquesta infraestructura d’origen medieval, i les restes d’ella que encara es poden veure a dia d’avui. L’Enric March acaba de publicar la “Guia del Rec Comtal: caminant pel Rec i la seva història”.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En bones mans 01/12/2019

  Comencem parlant de la guia alimentària “Petits canvis per menjar millor" una eina per identificar aspectes claus que, amb petites modificacions, poden millorar de forma important la qualitat i la sostenibilitat de la nostra alimentació amb al Gemma Salvador, Dietista-Nutricionista i Membre de la Junta del ACCA. Desprès parlem de la campanya de les compres de Nadal i volem donar consells perquè pugueu planificar bé les vostres compres nadalenques i en gaudiu amb responsabilitat i sense ensurts amb la Elisabeth Abad, Directora de l’Agència Catalana del Consum. Continuem parlant dels polls en els nens, la seva prevenció i tractament amb el Dr. Jaume Iglesias, Pediatra i Ex-President de la Societat Catalana de Pediatria. El següent contingut fa referència a les dones que inspiren. ESTEVE ha posat en marxa les sessions a Barcelona i Madrid "Mirades des del lideratge femení. Dones que inspiren ". Aquest acte compta amb el testimoni de dones rellevants en diferents àmbits com la medicina, la farmàcia, la investigació i els mitjans de comunicació del nostre país. Ens ho explica la María Àngels Valls, Directora de Comunicació i Public Affairs de ESTEVE. I acabem el programa parlant amb el Dr. Humberto Loscertales, la medicina regenerativa i les diferents eines terapèutiques a l’abast per tractar de manera eficaç la simptomatologia i les conseqüències de l’artrosi. En especial parlem de la tècnica anomenada acondicionament antiinflamatori.

 • La Ciutat, amb Mònica Günther

  CADA MIGDIA, A ONDA CERO CATALUNYA

  La Ciutat 29/11/2019

  Avui a La Ciutat de Mònica Günther parlem de la polèmica al voltant del pessebre que s’ha instal·lat a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. En l’espai de secrets de Barcelona, Xavi Casinos ens desvetlla què ha passat amb la rèplica de la caravel·la Santa Maria de Colom que durant 40 anys va ser tot un símbol del port de Barcelona. La Taula Reservada del Marc Navarro avui és al restaurant Cal Màrius, un espai on poder gaudir de la gastronomia sense patir per les intol·leràncies o les al·lèrgies al glúten o a la lactosa. I en l’espai 099 amb Edu Pascual entrevistem una de les integrants del grup El Pot Petit. Ídols de masses de nens que estan celebrant enguany el seu 10è aniversari.

 • La Ciutat, amb Mònica Günther

  CADA MIGDIA, A ONDA CERO CATALUNYA

  La Ciutat 26/11/2019

  Avui a La Ciutat de Mònica Günther parlem de les al·legacions que s’han presentat a l’ordenança de la Zona de Baixes Emissions que entrarà en vigor el proper 1 de gener. En l’espai de l’entrevista, ens visiten dos grans de l’entreteniment i la literatura infantil: Jaume Copons i Òscar Julve. Tots dos han unit esforços per crear una saga de llibres infantils: Aventura Total. Pol Avinyó ens parla de les dues òperes que comparteixen cartell aquest desembre al Liceu: Cavalleria Rusticana i Pagliaci.