Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

pisos

 • Logo Onda Cero

  LA CIUTAT, AMB JOSEP PUIG

  Tertúlia política

  Els enterraments a Barcelona tornen a saltar a la primera plana de l’actualitat. La ‘poca transparència’ en els serveis funeraris de la Ciutat ha estat una de les queixes més recurrents que ha rebut la Síndica de Greuges de Barcelona juntament amb la falta d’habitatge assequible. L’anunci de l’obertura del major club d’striptease de Barcelona a La Rambla la setmana vinent ha aixecat tota mena de reaccions i por, especialment entre els veïns... Una inquietud que també han manifestat els comerços del carrer Girona on el Consistori té previst fer una NOVA SUPERILLA en el proper mandat. Avui en temps de tertúlia política hem comentat aquest i d’altres temes amb els grups municipals a l’Ajuntament amb Pau González de Barcelona en Comú, Carlos Escuredo d’Esquerra Republicana, Daniel Mòdol del PSC i Santiago Alonso de Ciutadans.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  L'ACTUALITAT, A LA BRÚIXOLA

  La demanda d'habitatge ja supera l'oferta

  Hem parlat amb el president de l'Associació de Promotors de Catalunya, que ens explica que pel què respecta al seu àmbit d'actuació en el mercat immobiliari, la recuperació va a bon ritme. Tant, que falta obra nova a Catalunya. Els promotors, però, asseguren que no es caurà mai més en una bombolla immobiliària.

 • Alquiler y venta de viviendas

  ENQUESTA

  Creus que s’hauria de limitar per llei el preu del lloguer dels pisos?

  Catalunya intentarà reduir el preu dels pisos de lloguer amb bonificacions fiscals i ajudes als propietaris que fixin preus justos. La intenció de la Generalitat de Catalunya és la creació d’un índex de preus que serveixi de referència als ajuntaments o el mateix Govern per concedir bonificacions, per exemple, en l’impost de béns immobles (IBI). Així es vol frenar l’elevada pujada dels preus que a Catalunya ha arribat al 14%, el doble que la mitjana estatal, i ha convertit Barcelona en la ciutat amb el lloguer més car d’Espanya.

  Per això, molts ajuntaments reclamen una legislació que acabi amb aquesta nova bombolla immobiliària i aturi l’especulació amb una regulació del lloguer, com fan ciutats com París o Berlín, per evitar que molts veïns hagin de marxar dels seus barris.

  Una proposta que topa amb la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) de caràcter estatal i amb els propietaris d’habitatges que son contraris a la intervenció pública del mercat lliure dels pisos de lloguer. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona ja va aprovar l’estiu passat una proposició per regular aquest mercat amb el suport de tots els partits, excepte el vot en contra del PP i l’abstenció de C’s.