Temas

paeria lleida

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya promou iniciatives locals amb la Paeria de Lleida

A La Ciutat Lleida parlem amb Raúl Sánchez, president de la FANOC, Associació de Famílies Nombroses de Catalunya sobre els reptes que tenen les famílies nombroses, que representen el 12 per cent de les llars catalanes. A la demarcació de Lleida són unes 9.000 famílies i a Lleida ciutat, prop de 3.200 famílies nombroses. Des de la FANOC s’estan fent diverses reunions amb ajuntaments per tal de promoure iniciatives locals en benefici de les famílies nombroses. Recentment s’han reunit amb la Paeria de Lleida amb objectius concrets que passen per tenir places específiques d’aparcament a l’espai públic reservat a les famílies nombroses, més habitatge de protecció oficial de més de 90 metres quadrats, bonificacions amb rebuts de l’aigua, l’IBI o extraescolars municipals, entre altres.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Laura Bergés: "Els pressupostos són decebedors, com el balanç del que portem de mandat a la Paeria de Lleida"

Entrevista a La Ciutat Lleida amb Laura Bergés, portaveu del grup municipal del Comú a la Paeria de Lleida, per comentar l’actualitat de la ciutat. Valoracions sobre la proposta de pressupostos i l'acord al que han arribat PSC i Junts per tirar-los endavant. Uns comptes, que a hores d'ara, tindran el vot negatiu del Comú en la sessió plenària d'aquest divendres.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Violant Cervera: "Més enllà dels pressupostos la gran oportunitat per Lleida serà la licitació dels contractes de la llum, neteja i autobusos”

Entrevista a La Ciutat Lleida amb la portaveu del grup municipal de Junts a la Paeria de Lleida, Violant Cervera, per comentar l’actualitat de la ciutat. Valoracions sobre la primera impressió de la proposta de pressupostos presentada per l’equip de govern, i les grans oportunitats que tindrà la ciutat amb els processos de licitacions que s’han d’obrir en contractes de llum, neteja i autobusos. Des de l’oposició, Junts seguirà apostant aquest mandat pel desenvolupament econòmic, social i comercial de Lleida.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Jordina Freixanet: “Estem preocupats pels dos grans temes d’aquest mandat: model comercial i firal”

De governar a la Paeria a l'oposició. Aquest és el camí que ha fet Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Lleida, que sis mesos després de les eleccions municipals, reivindica els projectes que es van iniciar durant el seu mandat i que ara comencen a prendre forma, "amb poca generositat del PSC", segons explica a La Ciutat Lleida Jordina Freixanet, portaveu del grup municipal d'ERC a la Paeria i diputada al Parlament, que també comenta alguns dels temes que segueixen pendents: model comercial, Fira de Lleida, model d'acollida i la falta d'espai per resar de la comunitat musulmana.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

La Paeria desplega la figura del guàrdia de barri a partir de dilluns

L’Ajuntament de Lleida segueix avançant en matèria de seguretat ciutadana i a partir de dilluns vinent començarà el desplegament dels guàrdies de proximitat i de barri. La ciutat ha quedat distribuïda per sectors i cada sector tindrà els seus guàrdies, que seran els interlocutors directes entre la ciutadania i els cossos de seguretat. Així ho ha explicat als micròfons de La Ciutat Lleida l’alcalde Fèlix Larrosa, que també ha condemnat “de la forma més enèrgica” la brutal agressió que va rebre dimarts una persona sense llar al barri de Balafia i que continua ingressada a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Parlem de seguretat, del model d’inclusió presentat aquesta setmana i el projecte de pressupostos per al 2024.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 10/07/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Entrevista amb el paer en cap de Lleida Fèlix Larrosa, amb qui comentem diversos temes d'actualitat refents a la ciutat, de les primeres accions de govern quotidianes que està començant a aplicar fins al futur d'altres projectes més ambiciosos: estació d'autobusos, model comercial, model d'atenció a persones temporeres. L'actualitat esportiva de la setmana amb Miquel Àngel Poch.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Les tres condicions de la nova Paeria per al desenvolupament del projecte de l'estació d'autobusos de Lleida

Entrevista a La Ciutat Lleida amb el paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa, amb qui comentem algunes de les primeres accions de govern que s'han desplegat en matèria de neteja i de seguretat durant les primeres setmanes del nou mandat però també posem sobre la taula el futur que espera a alguns dels projectes que en els últims 4 anys han protagonitzat l'actualitat a Lleida: model d'atenció a les persones temporeres i futur de l'ECMU, model comercial i també el projecte de la nova estació d'autobusos, al costat de l'estació de tren en un projecte, que segons diu l'alcalde "no és el nostre model, però les circumstàncies amb les que ens trobem fa difícil un replantejament de localització". Perquè tiri endavant, l'equip de govern planteja tres condicions que ja ha traslladat a la consellera de Territori, Ester Capella.

ELECCIONS MUNICIPALS 2023

El Partit Socialista de Fèlix Larrosa guanya les eleccions a Lleida i el Partit Popular és la segona força a la Paeria

El Partit Socialista ha guanyat les eleccions municipals a Lleida i Fèlix Larrosa ho té tot de cara per tornar a ser alcalde de Lleida en obtenir 9 regidors. Com a segona força al saló de plens de la Paeria s'imposa el Partit Popular que aconsegueix 5 representants, empatat amb Esquerra i Junts, que també obtenen 5 regidors cadascún. Vot de càstig i abstenció que deixa relegat el bloc independentista com a tercera i quarta força política. Irromp per primer cop Vox amb 2 regidors i es tanca el plenari amb una edil per al Comú de Lleida. D'altra banda, cau Ciutadans que es queda sense representació i tampoc aconsegueixen entrar la CUP, Valents ni Activem Lleida. Tot plegat amb una participació a Lleida ciutat del 51,5%, són 9 punts menys que en les municipals de 2019.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 31/03/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora.Agenda del cap de setmana. Entrevista amb la 3a tinent d'alcalde i regidora d'Educació a la Paeria, Sandra Castro que ens parla dels 25 anys de la Xarxa de Ludoteques Municipals de Lleida i del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida. Seguim amb els Guardians del misteri, amb l'historiador Enric Sabarich i Postureig de Lleida.