Temas

La Brúixola

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Javier Cercas recupera Melchor Marín per a la seva darrera novel·la ‘Independencia’

Melchor Marín, policia d'èxit, és requerit per investigar un cas d'extorsió per uns vídeos sexuals de l'alcaldessa de Barcelona. Amb aquest motiu Javier Cercas ens aproxima a l'època post-Procés, a les conseqüències del flirteig independentista, a la burgesia catalana que segueix mantenint com sempre un poder econòmic i polític en aquesta societat.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 09/04/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem parlat amb els centres comercials catalans i la María José Tarancón ens ha posat llum al més destacable de la campanya de la Renda que acaba de començar. Javier Cercas ens ha presentat ‘Independencia’ (Tusquets) durant el berenar. I amb en Guillem Cabeza hem repassat els fets més destacats de l’any 2007.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Es dispara l’atenció psicològica a la població més jove durant el 2020

L’Ajuntament de Barcelona ha completat el desplegament de la xarxa Konsulta’m a tota la ciutat, que hores d’ara disposa d’11 punts d’atenció, després de l’obertura dels últims punts d’atenció aquest 2021 als districtes de l’Eixample i de Gràcia. En sentit estricte, i malgrat la irrupció de la Covid-19, la ciutat ha completat el desplegament de la xarxa amb l’obertura de cinc nous espais des de l’esclat de la pandèmia, la qual cosa ha permès que les atencions creixin al voltant del 138% durant últim any.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 08/04/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem parlat de la salut mental dels joves perquè l’atenció a les patologies que afecten la psicologia s’han disparat entre aquest sector de la població. A més, en David Cervelló ens ha analitzat l’actualitat amb humor i hem fet tertúlia política amb els representants d’ERC, PSC i VOX. Hem berenat amb Pau Cruanyes, director de la pel·lícula ‘Dues nits d’ahir’.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 07/04/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem parlat amb els Pallapupas sobre la necessitat d’abordar els problemes de salut mental. A més hem anat fins la Universitat de Lleida, on han començat els cribratges per poder tornar a la presencialitat de les classes. Hem berenat amb l’Adrià Andreu, que ens ha presentat l’obra de teatre ‘Let me down slowly’. En Víctor Ruiz ens ha portat a una il·lustre visitant de Barcelona: Bibiana Fernández.