Temas

La Brúixola

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

La Brúixola 18/01/2021

Podcast complet de La Brúixola, amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb l’expert en fitness que presenta el seu llibre ‘Mucho más que fitness’. En actualitat hem parlat amb la directora de polítiques d’infància d’Unicef Espanya, Carmen Molina, sobre les conseqüències del tancament d’escoles i instituts. També hem parlat amb el professor de Dret Administratiu de la Universitat de Girona, Josep Maria Aguirre, sobre els incompliments de la normativa anti-Covid que s’ha vist les últimes setmanes. I també fem un repàs a les novetats televisives.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Manel Bartrons reflecteix en un disc tots els sentiments del confinament

Aquest cantautor català va amenitzar els diumenges en confinament a tot el seu veïnat a l’Eixample de Barcelona. Cada setmana tocava el piano i cantava temes propis i també feia versions de temes d’altres autors. L’acollida per part dels seus veïns i veïnes va ser tal, que ara s’ha decidit a regalar-los un disc que ja està al mercat.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

La Brúixola 15/01/2021

Podcast complet de La Brúixola, amb Robert Calvo. Avui hem analitzat el canvi de data de les eleccions catalanes previstes pel 30 de maig del 2021 juntament amb en Gabriel Figueredo i l’equip informatiu d’Onda Cero Catalunya. Amb el politòleg i professor de la Universitat de Barcelona, Jesús Palomar, parlem de les conseqüències d’aquest canvi. També hem berenat amb el cantant Manel Bartrons que ens presenta el seu últim disc, marcat per la pandèmia. Amb en Guillem Cabeza fem un repàs a un any de la història en ‘El Concurs de l’Any’. I amb en Jaume Mas parlem de les últimes novetats en sèries.

LA BRÚIXOLA AMB ROBERT CALVO

Del 14-F al 30-M: Totes les respostes a les preguntes sobre l’ajornament electoral

Les eleccions al Parlament previstes per al 14 de febrer s'ajornaran fins al 30 de maig a causa de la pandèmia de coronavirus, que està en plena pujada de casos i víctimes mortals. El govern s'ha reunit aquest migdia al Parlament amb els partits per analitzar-ho i consensuar una solució. Posteriorment, en un Consell Executiu extraordinari, el Govern ha aprovat l'ajornament de les eleccions fins al 30 de maig. A #LaBrúixola hem intentat resoldre els grans dubtes al voltant d’aquest canvi de data electoral.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

La Brúixola 14/01/2021

Podcast complet de La Brúixola, amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb l’escriptor Christian Santana, que presenta ‘La partida’ un thriller amb aires de Shakespeare. En actualitat parlem amb Sergi Cochs, promotor de la plataforma ‘Actua, ajuda, alimenta’ que ajuda al membres del sector cultural que porten gairebé un any en una situación crítica. Amb en David Cervelló fem una ullada a l’actualitat en el seu cúter

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Christian Santana ens porta Nova Orleans per a jugar ‘La partida’

Aquest escriptor canari ens proposa una novel·la negra amb aires de Shakespeare i que té una trama trepidant que transcorre entre la ciutat de Nova Orleans i Escòcia. ‘La partida’ (Mercurio Editorial) manté el misteri fins al final amb uns personatges dibuixats amb perfecció i que no són els tradicionals guanyadors de la vida.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

‘Ajuda, actual, alimenta’ reparteix menjar entre el sector cultural que més pateix la crisi

La situació del sector cultural arran de la pandèmia és cada vegada més crítica. Tancaments intermitents, limitació a les sales de cinema i teatres o produccions cancel·lades són alguns dels exemples d’aquesta situació. És a partir d’aquesta situació que ha aparegut la iniciativa Actua Ajuda i Alimenta, que busca donar un cop de mà a actors i actrius que es veuen afectats per la crisi.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

La Brúixola 13/01/2021

Podcast complet de La Brúixola, amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb l’escriptora de ‘Los ausentes’, Juana Cortés, un thriller ambientat en els últims anys d’ETA. En actualitat parlem amb Víctor Pérez, el director de l’Institut de Neuropsiquiatria de l’Hospital del Mar, sobre l’estudi que afirma que el 45% dels sanitaris tenen un alt risc de patir un transtorn mental arran de la Covid. I amb en Víctor Ruíz analitzem la figura de Isabel la Catòlica.

Lo último