Temas

educació

ENTREVISTA CLAUDI VIDAL, DIRECTOR DELS SERVEIS TERRITORIALS D'EDUCACIÓ A LLEIDA

"Estem estudiant fer punts de vacunació on no hi ha tanta població vacunada, o potser també en algun centre educatiu"

Aquest dilluns ha començat el nou curs escolar amb el 100% de presencialitat a les aules. També amb la majoria de mesures anticovid que ja es van implantar el curs passat, com la mascareta per als majors de 6 anys, la higiene de mans o les entrades esglaonades als centres escolars. A mesura que evolucioni favorablement la situació epidemiològica es mirarà d'anar adaptant mesures. En una entrevista a La Ciutat Lleida, el director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida Claudi Vidal, ha explicat que encara hi ha majors de 12 sense vacunar i que per això des del departament s'està estudiant "la possibilitat de fer vacunacions on el tant per cent de la població vacunada no sigui gaire alt, potser en algun centre educatiu també". Vidal també parla sobre els reptes del sistema educatiu, en aquesta etapa que tot just inicia al capdavant de la delegació d'Educació a Lleida.

FORMACIÓ

La Universidad Internacional de Valencia ofereix graus i màsters completament online

A l'espai 'Setmana de la formació' expliquem algunes de les propostes eduacatives arreu del territori català i també fora d'aquesta Comunitat Autònoma. Avui ens fixem en la Universidad Internacional de Valencia. Aquesta és una de les principals universitats en línia de tot el món hispanoparlant. Amb una gran qualitat, aquest centre universitari té un gran ventall de graus i màsters que es poden fer al ritme de cada estudiant i completament per la via digital.

FORMACIÓ

ILERNA Online aposta per la FP a distància i garanteix la sortida laboral de tot l'alumnat

A l'espai 'Setmana de la formació' expliquem algunes de les propostes eduacatives arreu del territori català. Avui ens fixem en el centre ILERNA Online, que té seu a Lleida però que aposta obertament per la formació en línia, per Internet. Ja des d'abans de la pandèmia apostaven per aquesta modalitat, però en el darrer any s'ha reforçat. ILERNA Online té un gran ventall de cicles formatius i garanteix que el 90% de l'alumnat tindrà feina a l'acabar els estudis.

FORMACIÓ

La URV forma a estudiants de totes les edats amb una àmplia oferta presencial i virtual

A l'espai 'Setmana de la formació' expliquem algunes de les propostes eduacatives arreu del territori català. Avui ens fixem en la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, que té múltiples graus, postgraus i doctorats. Les dades confirmen la URV com a universitat de referència a Catalunya i en l'espai europeu per la qualitat de la docència, l'aposta per la formació contínua i l'excel·lència en la investigació, el desenvolupament i la innovació.

FORMACIÓ

URV: La universitat pública de Tarragona

A l'espai Setmana de la formació coneixem la Universitat Rovira i Virgili, la universitat pública de Tarragona. Una universitat jove i dinàmica al servei de les necessitats de la societat, oberta al món i alhora amb una estreta relació amb el teixit socioeconòmic del seu entorn.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 03/05/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb el bailaor Antonio Márquez, que presenta l'espectacle 'Medea'. En actualitat, parlarem amb la subdirectora general de Lluita contra la Violència Masclista del depertament d'Afers Socials, Montserrat Sánchez, sobre els tres centres que s'obriran per trencar els rols de masculinitat agresiva. I també parlem amb el president de l'Associació de l'Oci Nocturn de Salou, Eduardo Abenójar, sobre la situació del sector. I parlem amb Arianna Serras, d'Arianna Serras & Abogados, per explicar assumptes i problemàtiques que es desprenen de la nostra relació amb les entitats bancàries. I acabem fent un repàs a les novetats televisives i de sèries amb en Jaume Mas.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 27/04/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb el la psicoterapeuta Lola Sorribes, que presenta 'El poder de la connexión vital'. En actualitat parlem amb el president de la Cambra de Comerç de Sabadell, en Ramon Alberich, sobre el futur laboral de les pimes catalanes i la digitalització. També parlem sobre l'abandonament escolar amb l'Ignacio Vázquez, president de l'associació d'Escoles Segunda Oportunidad. I amb en Lluís Soler fem un repàs a l'actualitat musical.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 26/04/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb el professor César Bona, que presenta 'Humanizar la educación'. En actualitat parlem amb en Josep Soler, director de l'Institut Català d'Estudis Financers, sobre com afecta al panorama la fusió de CaixaBank i Bankia. També parlem amb la portaveu d'Ecologistes en Acció, Maria García, sobre l'impost anti-contaminació que es posarà en marxa a partir del setembre. I fem un repàs a les últimes notícies televisives.

L’ACTUALITAT A FONS

El professorat espera que la tornada a les classes a Batxillerat ja sigui permanent

Amb les dades epidemiològiques estables a Catalunya, el govern ha començat una desescalada. Un dels punts d’aquesta desescalada és el retorn dels alumnes de batxillerat i cicles formatius a les aules. Fins ara, feien un seguiment de les classes semipresencial, anant a classe només alguns dies i la resta fent teletreball. En parlem amb la portaveu del sindicat USTEC-Stes, Iolanda Segura.