Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

educació

 • La Ciutat amb Núria Mora

  PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

  La Ciutat Lleida 21/05/20

  Podcast complet de La Ciutat Lleida amb Núria Mora. En el programa d'avui parlem amb Jaume Añe, portaveu a Lleida del sindicat USTEC-STEs sobre el pla de reobertura dels centres educatius. Petits plaers amb Marta Romera. Espai de televisió i sèries amb Miki de Santiago i agenda cultural online.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 20/05/2020

  Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb l’actor Adrián Exposito que ens parla sobre el final de la sèrie ‘El Secreto de Puente Viejo’. Hem entrevistat a Lidón Gasull, directora de la Federació d’Associacions de Pares i mares amb qui hem analitzat el pla d’Educació per obrir les escoles a partir de l’1 de juny. I amb Luis Ferrerim, responsable d’agricultura de GreenPeace hem discutit la importància de les abelles en la nostra vida en el seu dia mundial.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  L’ACTUALITAT, A FONS

  Els pares i mares creuen que la tornada a l’escola no soluciona els problemes de desigualtat

  Les escoles de Catalunya obriran les seves portes a partir de l’1 de juny. Sempre que el territori es trobi a la fase 2 del desconfinament. Així ho preveu el pla de reobertura presentat per educació avui mateix. Segons el departament d’Educació l’obertura de les escoles i instituts es fa amb la voluntat d’atendre de manera personalitzada i presencial aquells alumnes que ho necessitin. Parlem amb Lidón Gasull, directora de la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC) per analitzar el pla presentat per educación.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  L’ACTUALITAT, A FONS

  Ramón Font (USTEC) no creu que sigui possible una tornada a l’escola abans del final de curs

  El Departament d’Educació es planteja obrir escoles de cara a la Fase 2 del desconfinament amb l’objectiu que alguns alumnes puguin tornar a les aules. Això sí, ho vol fer complint amb les mesures de seguretat corresponents i que es facien grups reduits de 12-13 alumnes i de 14-15 en el cas dels instituts. Ramón Font, portaveu del Sindicat de Treballadors d’Ensenyament a Catalunya, no creu que això sigui possible ja que el Departament de Salut no ha ampliat el professorat per assumir les condicions d’una possible tornada.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  DEBAT, A LA BRÚIXOLA

  A Catalunya hi ha consens al sector educatiu: Aquí no hi haurà pin parental

  Avui hem debatut sobre el controvertit 'pin parental' que pretén imposar VOX a les aules. Però, de moment, a Catalunya ni hi és ni se l'espera. El departament d'Educació té les competències transferides en aquesta matèria i, per tant, és qui acaba decidint. Les associacions de pares i mares de tot signe i fe religiosa o no, estan d'acord: no permetran això a Catalunya. Els professors asseguren que el què cal és més educació afectiva als centres i més formació dels docents per evitar escenaris futurs en la societat que es comença a formar, precisament, a les aules.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 28/01/2020

  Avui hem proposat un berenar molt de servei públic, perquè ens ha visitat l'experta en nutrició Ángela Quintas, que ens ha portat el seu manual 'El secreto de la buena digestión' (Planeta). Però, a més, hem parlat de França amb motiu de l'efemèride, avui, de l'inici de la construcció de la torre Eiffel. Hem explicat l'actualitat del dia i hem posat l'educació i el 'pin parental' a debat.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  ELS PROTAGONISTES DE L'ACTUALITAT

  Adquirir un animal de companyia és adquirir una responsabilitat

  Tenir un animal és un esforç i una responsabilitat. I per això cal pensar-s'ho molt bé a l'hora d'adquirir-ne un. L'Alba Jornet, tècnica en animals de companyia de la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ens posa algunes reflexions sobre la taula perquè ens ho pensem dues vegades abans de fer la passa. FAADA treballa com a entitat sense ànim de lucre per a prevenir l'abandonament animal, entre altres.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 12/09/2019

  Avui hem parlat de la tornada de l'alumnat a les escoles i als instituts catalans amb motiu de l'inici de curs. I hem anat a dues llars catalanes per saber com s'ha viscut aquest primer dia a les aules. Han vingut a berenar dues catalanes que s'han passat molt de temps recopilant els missatges que utilitzen els homes a l'app Tindr per a poder convèncer-les a elles. Hem fet debat polític amb els diputats i les diputades del Parlament en aquest dia de ressaca de la Diada. Amb la Laura Pons i en Víctor Lozano hem repassat l'actualitat del dia a Catalunya.

 • El conseller balear de Educación, Universidad e Investigación, Martí March, en los estudios de Onda Cero Mallorca el día del inicio del curso escolar.

  Entrevista

  Todos volverán este jueves a las aulas, según prevé Educación

  El conseller balear de Educación, Universidad e Investigación, Martí March, concede una entrevista a Onda Cero Mallorca el día en que se inicia el curso escolar en Baleares a medio gas. Este miércoles no han vuelto al cole los alumnos de 19 localidades debito al mal tiempo. Hablamos de ello con el titular de Educación, además del incremento de profesores y eliminación progresiva de 'barracones'.