Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

PRESENTACIÓ DE LA NOVA TEMPORADA

Onda Cero Catalunya aposta per una ràdio participativa, d’actualitat i entreteniment

Comença la temporada 2018/2019 a Onda Cero Catalunya. El programa La Ciutat amb Mònica Günther és el buc insígnia de la programació en català amb un espai de proximitat, actualitat i participació; Robert Calvo reformula La Brúixola amb un nou tram magazín (19:05 – 20:00h) i el pols de la informació es manté en el segon tram (20:30 – 21:00h). Ona Esportiva és la tertúlia futbolística més animada de la ràdio en català amb Albert Arranz . Aquesta temporada tambè es reforcen els continguts digitals, els podcast especialitzats i els nous formats.

La informació de Catalunya arriba puntual a la seva cita als butlletins horaris, Más de uno Catalunya amb Míriam Franch (07:20 i 08:20h), Notícies migdia (14:20h) i La Brúixola amb Robert Calvo (19:00 i 20:30h)

ondacero.es | Barcelona
| 02/09/2018
L'equip d'Onda Cero Catalunya

L'equip d'Onda Cero Catalunya / ondacero.es

Onda Cero Catalunya, centre de producció de la Cadena

El dilluns 3 de setembre a les 06:00h comença la temporada 2018/2019 a Onda Cero Catalunya. Enguany, Carlos Alsina allargarà la seva presència a Más de Uno fins a les 12:30h. Júlia Otero continuarà al capdavant de Julia en la Onda de 15:00 a 19:00h -des dels estudis de Barcelona per a tot Espanya- i Juan Ramon Lucas s’estrena com a director i presentador de La Brújula, el rigor i la pluralitat en l’anàlisi del què passa al món cada vespre.

La programació esportiva manté la seva rellevància amb El Transistor de José Ramón de la Morena i la passió de les transmissions de Radioestadio amb Héctor Fernández i Javier Ruiz Taboada. Els caps de setmana, Jaime Cantizano segueix al capdavant de la ràdio participativa i d’entreteniment amb Por Fin No Es Lunes i Esther Eiros continua viatjant pel món a Gente Viajera, el programa referent en actualitat turística que també es fa des de Barcelona per a tota la Cadena.

Proximitat i participació a La Ciutat

A Catalunya, el programa La Ciutat amb Mònica Günther és el buc insígnia de la programació en català amb un espai de proximitat, actualitat i participació; amb edicions locals a Tarragona, Lleida i Vilanova. S’incorporen com a col·laboradors en aquesta temporada Josep Puig, Edu Pascual i Jordi Folck i es mantenen les seccions de la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà; Julio Rosales, Fabiana Finetto, Davide Tenconi i Maria Dolors Garcia-Pastor.

Nou enfoc a La Brúixola

Robert Calvo reformula en aquesta temporada La Brúixola per dividirla en dos trams. El primer, de 19:05 a 20:00h, seguirà apostant per l’actualitat però des d’un punt de vista social i d’interès ciutadà. El seu presentador destaca que “cada tarda obrim una finestra a l'actualitat, que és el que més interessa l’audiència. I ho fem amb els que en son protagonistes, que ens visiten a l'estudi. La Brúixola és teatre, és gastronomia, és música, és tecnologia. I és, sobretot, un espai de participació on escoltem les veus del carrer. I completem tot plegat amb el repàs a la informació de la jornada”. I el segon (20:30 – 21:00h), amb el repàs de l’actualitat i la tertúlia política dels dijous.

Els esports, amb participació de l’audiència

A l’oferta esportiva de la Cadena, s’hi suma la tertúlia esportiva que condueix Albert Arranz amb tota l’actualitat del Barça, l’Espanyol, el Girona i el Real Madrid. El debat més apassionat de la ràdio esportiva en català arriba cada vespre de 21:00 a 22:00h amb la participació dels oients a través de les xarxes socials.

Continguts especialitzats

La programació es completa amb Nits de Ràdio. Cada matinada, Carles Lamelo acosta els oients a temes d’interès des d’un punt de vista optimista i de servei, allunyant-se de la tradicional programació de matinada.

La ràdio especialitzada en català té a Onda Cero Catalunya dos referents. El programa Gente Viajera Catalunya, amb Carles Lamelo i sota la direcció d’Esther Eiros. Cada cap de setmana, la ràdio viatja arreu del món en l’edició regional del programa sobre viatges i informació turística líder a Espanya. També en els caps de setmana, Carles Aguilar es posa al capdavant del primer programa especialitzat en salut, consum i qualitat de vida. Els millors especialistes visiten cada diumenge al matí En bones mans; que també estarà disponible aquesta temporada en format digital abans de la seva emissió en FM.

Aposta per l’emissió digital i el podcasting

Onda Cero Catalunya reforça els continguts d’àudio digitals, que es converteixen en una nova àrea estratègica de la seva programació. Així, es generaran més continguts segregats per al nostre web (ondacero.es/Catalunya) i aplicació per a dispositius mòbils. A més, es duplicarà el senyal digital en determinats trams perquè els oients triïn quin contingut els interessa escoltar en directe i a la carta.

Enguany, s’estrena un nou programa temàtic sobre la cultura japonesa i la importància de la seva economia amb Ramon Soler-Padró i Clara Bassols. Made in Japan es podrà escoltar en l’antena digital (app i ondacero.es/Catalunya) els dijous a les 20:00h i a través de l’FM els dissabtes a les 06:05h. A més, estarà disponible en format podcast des de dijous al vespre. Els continguts especialitzats en format àudio digital es reforcen aquesta temporada amb els espais Ciutat solidària, Empreses amb història, Els experts i Òpera a la ràdio.