Temas

Robert Calvo

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 14/04/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb l'escriptora Sílvia Llop que presenta 'Mándalo a la mierda'. En actualitat parlem amb la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, sobre com s'encara la temporada d'estiu, que es preveu que passi pel retorn de l'activitat creuerista. També parlem amb la cap de secció nord-est d'Adif, sobre la inversió que preveu millorar la línia de Barcelona-Salou. I amb en Víctor Ruiz ens porta la relació entre Sant Hermenegild i la ciutat de Tarragona.

L’ACTUALITAT A FONS

Mercè Conesa (Port de Barcelona): “Plantegem un pilot amb dues empreses creueristes que si funciona permetra reactivar l'activitat”

El Port de Barcelona preveu recuperar els creuers a partir del mes de juny. Des de la infrastructura treballen en un protocol sanitari estricte per tal de poder rebre visitants aquest estiu. Parlem amb la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, que de moment explica que treballen amb dues empreses per fer proves per l'arribada de creuers.

L’ACTUALITAT A FONS

El risc de pobresa de persones en situació irregular és quatre vegades més alt

Dilluns destacavem durant l’entrevista amb Càritas, que gran part de les persones que demanen ajuda a l’entitat són persones migrants. I és que les persones en situació irregular tenen encara més dificultats per accedir a ajudes o feina. Una situació que amb l’arribada de la Covid, s’ha agreujat. Precisament la Taula del Tercer Sector ha presentat un dossier que mostra la situació d'aquest col·lectiu. En parlem amb la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 13/04/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb l'escriptora Bárbara Montes, que presenta el seu llibre 'Julia está bien'. En actualitat parlem del cost dels aldarulls per l'empresonament de Pablo Hasel a Barcelona, que s'han conegut gràcies al grup municipal de Ciutadans. També parlem amb la Taula del Tercer Sector sobre les dificultats de les persones en situació irregular en temps de crisi. I amb en Lluís Soler fem un repàs a les novetats musicals.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Camela presenta a #LaBrúixola un tastet del seu nou disc

Dioni Martín i Ángeles Muñoz s’encaminen cap als 30 anys de carrera amb la formació ‘Camela’, un grup de referència a Espanya. La seva música és imprescindible entre les classes populars. La seva simpatia i proximitat són les claus del seu èxit.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 12/04/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb els cantants membres de 'Camela', Dioni Martín i Ángeles Muñoz, que presenten el primer tema del seu nou disc. En actualitat parlem amb la cap d'anàlisi social i incidència de Càritas Barcelona sobre les dades del seu últim informe. També parlem amb el Gremi de Restauració de Barcelona sobre com encaren el futur la mateixa setmana que s'ha posat en marxa de nou el confinament comarcal. Acabem el dilluns parlant de les últimes novetats de la televisió.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Javier Cercas recupera Melchor Marín per a la seva darrera novel·la ‘Independencia’

Melchor Marín, policia d'èxit, és requerit per investigar un cas d'extorsió per uns vídeos sexuals de l'alcaldessa de Barcelona. Amb aquest motiu Javier Cercas ens aproxima a l'època post-Procés, a les conseqüències del flirteig independentista, a la burgesia catalana que segueix mantenint com sempre un poder econòmic i polític en aquesta societat.