Temas

Pulpo

Se nos va la Olla

O xeado de Pulpo de La Central Heladera

Foi unha das sorpresas no salón Conxemar e seguro que moitos ourensáns teñen curiosidade por probar o xeado artesán de pulpo que La Central Heladera presentou no recinto feiral vigués (IFEVI). No espacio Se nos va la Olla, Paco Sarria e Rubén Amorín falaron hoxe delo con María José Caldelas.

SE NOS VA LA OLLA

Habrá caldeiros del pulpo durante San Froilán

No habrá casetas este año en San Froilán pero si caldeiros del pulpo. El Ayuntamiento ha autorizado la instalación de 10 solicitudes que ha recibido de locales de hostelería. Además hablamos con Mercedes González del desperdicio alimentario, las jornadas de la Faba en Lourenzá y los segundos premios a la excelencia del turismo y la hostelería de la provincia.

"Se nos va la olla"

En Más de Uno se nos va la olla a Carballiño coa festa do pulpo

En Se nos va la olla o concelleiro de cultura do Carballiño, Diego Fernández explicou cómo afrontan unha noa edición da Feira do Pulpo e a hosteleria Gloria Martín relatou as especialidades de "Restaurante El Empalme", unha parada obrigada na autovia Ourense-Madrid.

Pesca

Comeza a veda do polbo en Galicia

Queda expresamente prohibida a captura desta especie en augas nas que Galicia ten competencias e tamén para a pesca marítima de recreo.

A veda é unha das medidas técnicas que comprende o plan experimental do polbo, co fin de axustar a xestión pesqueira ao ciclo de vida da especie e así protexer a súa reprodución e contribuír a unha explotación máis sustentable.

A Consellería do Mar e o sector consensuaron un novo plan do polbo para o vindeiro ano, que entra en vigor mañá e que permanecerá vixente ata que se publique o plan do ano que vén, que fixará a seguinte veda.