Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

en bones mans

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 18/10/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Iniciem el nostre recorregut parlant del suport psicològic als afectats per un diagnòstic d'Alzheimer. Un suport que afecta tant els propis malalts com als familiars i cuidadors. Parlem amb Josep Vilajoana, Psicoleg d'Alzheimer Catalunya Fundació. Després parlem de les afectacions del transport aeri en època de la pandèmia de la Covid-19. Parlem de les reclamacions més habituals que afectin als consumidors amb la directora de l'Agència Catalana del Consum, Montserrat Ribera. Després fem referència a les primeres Jornades de Cardiologia Holística. Un nou enfocament pel que fa a les estratègies terapèutiques de les malalties cardiovasculars on es podrà conèixer una combinació entre el concepte de medicina convencional i diferents especialitats complementàries, ens ho explica Marisa García Álvarez, directora de Beps Biopharm Continuem amb el Dr. Rafel Guayta, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública que ens parla de tots els elements superflus que ubiquem a la nostra habitació abans d'anar a dormir i que no ens permeten desconnectar per descansar de forma correcta ja que hi ha una relació entre l'ús de la tecnologia a la nostra habitació i els trastorns de la son. Parlem per concloure sobre l'hepatitis C. Actualment més de 135.00 pacients ja han estat tractem a Espanya, però s'estima que encara queden 80.000 persones infectades amb aquest virus. L'objectiu és analitzar i realitzar iniciatives eficaces per frenar l'increment de la infecció en les anomenades poblacions d'alta prevalença. Ens ho explica el Dr. Joan Colom, subdirector general de Drogodependències i Director de el Programa de Prevenció, Control i atenció a VIH, ITS i les Hepatitis Víriques de Catalunya.

 • Ojo ceguera degeneración macular

  EN BONES MANS AMB CARLES AGUILAR

  La degeneració macular associada a l'edat (DMAE) en el Dia Mundial de la Visió

  La degeneració macular associada a l'edat (DMAE) és una malaltia visual que afecta més de 800.000 persones a Espanya. Suposa la primera causa de ceguesa legal en els majors de 50 anys i té un impacte directe en la qualitat de vida. En el marc del Dia Mundial de la Visió, que es va celebrar el passat el 8 d'octubre, Novartis juntament amb altres 10 entitats de professionals mèdics, pacients i persones grans han presentat l'informe Objectiu DMAE per analitzar la situació actual i plantejar propostes de millora per a l'atenció sociosanitària de la DMAE.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 11/10/2020

  Podcast complet de el programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Iniciem el nostre recorregut amb el Dr. Josep Just, Assessor Mèdic d'En Bones Mans que ens raona per què hi ha persones que mengen i no engreixen. Són individus que tenen una sèrie de característiques físiques que la resta no té. Un total de 55 societats científiques nacionals, que representen a més de 170.000 professionals sanitaris, han emès un decàleg en què insisteixen en com s'ha d'afrontar la pandèmia de la Covid-19 a Espanya davant el creixent nombre de nous casos, la pressió assistencial a la qual s'estan veient sotmesos nombrosos centres hospitalaris i les mesures restrictives que s'estan abordant en diferents zones de país. Ens ho explica el Dr. German Pecesbarba, Vicepresident Pneumòleg de la SEPAR. Coincidint amb el 'Dia Nacional de la artritis reumatoide' (que es va celebrar l'1 d'octubre) va tenir efecte el XI Simposi d'artritis reumatoide de la Societat Espanyola de Reumatologia en el qual més de mig centenar d'especialistes s'han donat cita on-line per debatre els darrers avenços relacionats amb aquesta malaltia, que s'estima afecta aproximadament a 300.000 persones a Espanya. Parlem amb el Dr. Jesús Babío Herraiz portaveu de la SER i Cap de Servei de l'Hospital Universitari de Cabueñes (Gijon) Continuem amb la medicina regenerativa i el Dr. Humberto Loscertales, director de Medicentre comentant avui una noticia de gran abast en el sentit que la immunoteràpia ha demostrat ser eficaç com a tractament per a la colitis ulcerosa que aconsegueix frenar aquesta afecció en forma de remissió completa. Finalitzem el programa en el marc del Dia Mundial de la Visió, que es va celebrar el passat el 8 d'octubre. Alex Sanfeliu, Director d'Oftalmologia de Novartis ens comenta quins són els objectius de l'informe Objectiu DMAE. Quina és la situació sociosanitària dels pacients amb DMAE a Espanya? De quina manera es pot millorar la situació d'aquests pacients?

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 04/10/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem parlant d'un curs adreçat als cuidadors de pacients amb càncer per dotar-los d'eines que els ajudin a millorar la seva qualitat de vida. Ens ho explica la Míriam Algueró, directora d’Avívate. Seguim amb la Montse Ribera , Directora de l'Agència Catalana del Consum. La crisi de la COVID ha generat un nombre considerable de reclamacions de consumidors que han vist cancel·lats serveis que ja tenien contractats i pagats: un bitllet d'avió, la reserva d'un hotel, l'entrada per a un concert o la quota del gimnàs, per exemple. Expliquem quins són els mecanismes de resolució que ofereixen els organismes públics de consum per trobar una solució a totes aquestes reclamacions. Tot seguit parlem d’un estudi que diu que 9 de cada 10 espanyols pateix dolors musculars de forma regular. La meitat dels espanyols d'edats compreses entre els 25 i els 65 anys afirma veure condicionada la seva qualitat de vida per les dolencies musculars, veient-se obligats a modificar la seva rutina diària pel dolor. Ho comentem amb Fernando Ramos, President de l'Associació Española de Fisioterapeutes. Continuem amb un altra estudi de Ipsos España per conèixer l'impacte de la crisi del coronavirus en l'opinió pública, un estudi en el qual s'analitza el sentiment de la població. De la seva última edició s'extreuen dades tan reveladores com que el 78% dels espanyols considera que la pandèmia està fora de control a casa nostra actualment. Una xifra que ens situa com el país més pessimista en aquest sentit només per darrere dels Estats Units (82%). Comentem l’estudi amb el Vicente Castellanos, Director d’Opinió Pública i Estudis Socials. I acabem el programa parlant dels pacients amb MPOC que tenen una baixa capacitat per fer exercici, el que minva la seva autonomia en la vida diària. Experimenten dificultats per a activitats bàsiques, com menjar, beure o rentar-se, desplaçar-se caminant especialment si troben costes o escales i complexes, com les tasques de la llar, fer reparacions o portar les seves finances. Carles Aguilar parla amb la Victoria Alcaraz, fisioterapeuta experta en sistema respiratori de l'Hospital Clínic de Barcelona i Vocal de l’Àrea de Fisioteràpia Respiratòria de la SEPAR.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUD, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans amb Carles Aguilar 27/09/2020

  Podcast complet de En Bones Mans amb Carles Aguilar. Per començar el programa d'avui parlem del estrés laboral i el risc cardiovascular amb el Dr. Rafel Guayta, especialista en medicina preventiva i salut pública. Continuem amb el risc cardiovascular però ara específicament referit a les persones que pateixen un excés d'àcid úric en la sang, el que es coneix popularment com a gota amb el Dr. César Díaz Torné de la Societat Espanyola de Reumatología. Continuem amb el Dr. Josep Just, assessor mèdic de En Bones Mans, explicant cinc mals hàbits que hem d’excloure per viure amb una millor qualitat de vida. Després parlem de la medicina regenerativa in dels diferents beneficis que pot comportar per als pacients amb problemes de mobilitat i dolor articular amb el Dr. Humberto Loscertales, director de Medicentre. I acabem el programa parlant amb la Dra. Marta Orriols de Dental Esthetic BCN sobre la importància de dur a terme una correcta ortodoncia. L’ortodòncia es una especialitat que estudia, fa prevenció i corregeix les alteracions del desenvolupament de les dents i la posició dels maxil·lars amb l'objectiu de restablir l'equilibri de la boca i cara del pacient.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 20/09/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Gairebé un centenar de pacients de València aconsegueix accedir a tractaments innovadors en matèria de medicina oncològica de precisió, gràcies a un innovador projecte que utilitza la seqüenciació genètica del tumor per triar el tractament més adequat en cada cas. Ens ho expliquen la Dra. Mª Desemparados Roda, oncòloga i investigadora i la Dra. Sheila Zúñiga, bioinformàtica especialista en l'anàlisi de dades de plataformes de seqüenciació massiva per al Diagnòstic Genètic i coordinadora de la Unitat de Medicina de Precisió de INCLIVA. La situació de pandèmia que vivim des de fa mesos també ha obligat l'Agència Catalana del Consum a adaptar les seves inspeccions a aquesta nova realitat, per garantir que tots els productes i els serveis que es posen a disposició dels consumidors siguin segurs i compleixin la normativa. Per parlar d'aquesta qüestió, comptem amb el subdirector de Disciplina de Mercat de l'Agència Catalana del Consum, el Sr. Albert Melià. El Dia Mundial de l'Alzheimer, 21 de setembre cada any, és el dia en què la entitats, associacions i persones concentren els seus esforços en conscienciar la societat sobre aquesta malaltia. S'estima que hi ha 24 milions de persones a tot el món que actualment pateixen demència i a Espanya 3,5 milions de persones, entre malalts i familiars cuidadors. Parlem d’aquesta qüestió amb el Dr. Domènec Gil, neuròleg d’Alzheimer Catalunya Fundació. Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional d'Acció Contra la Migranya, experts, professionals sanitaris i associacions de pacients han iniciat un moviment per recordar la importància d'acudir a l'especialista en cas de patir algun dels símptomes més característics de la malaltia, com ho és el mal de cap intens i freqüent, garantint així un diagnòstic i tractament adequats. Parlem amb la Isabel Colomina, Presidenta de l'Associació Espanyola de Migranya i Cefalea. Acabem el programa fent referència a la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica (FPI), una malaltia rara, progressiva, molt invalidant i mortal que afecta els pulmons i té un gran impacte en la vida de qui la pateixen. Com a part del seu compromís amb els pacients, familiars i personal sanitari en la lluita contra aquesta patologia, Boehringer Ingelheim, de la mà de SEPAR, FEDER, AFEFPI i AIRE, se suma un any més a la Setmana de la FPI no només per conscienciar sobre aquesta malaltia rara que afecta més de 7.000 persones a Espanya, sinó per demostrar a tots aquells que lluiten amb ella que compten amb un gran suport per a seguir combatent la malaltia. Parlem amb Carlos Lines, President de l'Associació de Familiars i Malalts de Fibrosis Pulmonar Idiopática (AFEFPI)