Temas

eleccions

TERTÚLIA

L'actualitat, a debat

L'advocat Pablo de Palacio i el periodista Erik Encinas participen de la tertúlia de 'La Brúixola' mentre els diferents partits polítics donen el tret de sortida a la campanya de les eleccions europees.

TERTÚLIA

Els resultats del 12-M, a debat

Eventualment, un dilluns convertim 'La Brúixola' en una taula de debat per analitzar els resultats de les eleccions autonòmiques amb Ester Domingo, Sonia Sierra i Joan Cascante.

TERTÚLIA

L'actualitat, a debat

Com cada dijous analitzem l'actualitat a 'La Brúixola'. Avui, amb els periodistes Montse Melià i Javi Gallego.

ELECCIONS 12 DE MAIG

Jeannine Abella (Junts): “Impulsarem un pacte nacional per a l'agricultura perquè l'estabilitat de la pagesia no depengui de l'estabilitat política de qui governi”

Diari de campanya a La Ciutat Lleida amb les entrevistes als candidats i candidates per Lleida, Alt Pirineu i Aran a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig. Entrevista amb Jeannine Abella, cap de llista de Junts + Puigdemont per Catalunya a Lleida, Pirineu i Aran. Parlem del sector de la pagesia i posa en relleu la necessitat d'impulsar un pacte nacional per a l'agricultura, posant un èmfasi especial en la modernització de tots els regadius. Abella també ha subratllat la importància de desestacionalitzar el turisme al Pirineu, convertint-lo en un sector més sostenible i constant i es mostra partidària de defensar la implementació de la Llei de l'Estatut del municipi rural com una oportunitat clau per a Lleida. També destaca la urgència de fomentar sòl industrial, tant a la plana com al Pirineu. En educació, advoca per un model que promogui l'ensenyament en català i la necessitat de més professionals i infraestructures en l'àmbit de la salut.

ELECCIONS 12 DE MAIG

Òscar Ordeig (PSC): “Volem obrir una nova etapa i deixar enrere una dècada d’oportunitats perdudes”

Diari de campanya a La Ciutat Lleida amb les entrevistes als candidats i candidates per Lleida, Alt Pirineu i Aran a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig. Entrevista amb Òscar Ordeig, cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran. Ordeig destaca la importància de concentrar el vot de canvi en Salvador Illa "per obrir una nova etapa de progrés a Catalunya". També posa sobre la taula la necessitat d'una Generalitat que "entengui i escolti les realitats diverses del territori", la importància de complir amb la Llei d'Aran i impulsar la Llei de muntanya, així com de buscar solucions per al turisme sostenible i el sector primari enfront de l'emergència climàtica, a més d'impulsar polítiques socials com la construcció d'habitatges socials i millorar l'accés als serveis públics bàsics.

SALUT MENTAL

Reclamacions de Salut Mental Catalunya als polítics electes del 12-M

El responsable de Drets i Incidència de Salut Mental Catalunya, IvánCano, atén 'La Brúixola' per explicar les 14 propostes que l'entitat ha preparat de cara a la legislatura vinent per tal de revertir la crescuda de les xifres relacionades amb el malestar emocional a Catalunya.

ELECCIONS 12 DE MAIG

Bernat Lavaquiol (CUP): "Apostem per un Ponent i un Pirineu viu que passi per feina estable i de qualitat, serveis públics que sustenten la vida i garantir el preu de l'habitatge"

Diari de campanya a La Ciutat Lleida amb les entrevistes als candidats i candidates per Lleida, Alt Pirineu i Aran a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig. Entrevista amb Bernat Lavaquiol,cap de llista de la CUP per Lleida, Pirineu i Aran. Destaca la necessitat de reindustrialitzar i repoblar les comarques de Ponent i el Pirineu, proposant alternatives al model agroindustrial i turístic actual. També aposta per un canvi de model agrícola, reforçant la petita i mitjana pagesia i reclama una millora del sistema de salut i educació, amb més recursos per a l’atenció primària i garanties d’accés a l’habitatge.

TERTÚLIA

L'actualitat, a debat

El politòleg Pau Merino i l'expert en comunicació i vendes Xavier Badia analitzen a 'La Brúixola' tota l'actualitat política a deu dies de la celebració de les eleccions del 12-M.

ELECCIONS 12 DE MAIG

Marta Vilalta (ERC): “L'Estatut dels municipis rurals garantirà un abans i un després perquè els pobles petits tinguin incentius per quedar-s’hi a viure”

Diari de campanya a La Ciutat Lleida amb les entrevistes als candidats i candidates per Lleida, Alt Pirineu i Aran a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig. Entrevista amb Marta Vilalta, cap de llista d'Esquerra Republicana, portaveu del grup parlamentari i secretària general adjunta d'ERC. Parlem de l'acció de govern que s'ha fet durant aquesta legislatura, els projectes i les prioritats per Lleida que passen per la tramitació de la Llei de l'Estatut dels municipis rurals, la millora de la xarxa de rodalies, el desenvolupament industrial i la defensa del sector agrari davant de problemes com la sequera i la gestió de la fauna cinegètica, a més de la modernització del Canal d'Urgell.

ELECCIONS 12 DE MAIG

ERC i Junts: Mateixos objectius, camins paral·lels

  • Aragonès retreu a Puigdemont que defensi les propostes que considera republicanes després d'haver-les menystingut
  • Puigdemont promet "cancel·lar el deute amb l'Estat a compte d'inversions no executades"