Temas

QMAX Dental

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 16/05/2021

Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". La hiperfàgia consisteix en l'augment exagerat de la gana per part de la persona afectada que fa que consumeixi una major quantitat d'aliments de la que necessita. Les persones que pateixen aquest trastorn alimentari ingereixen enormes plats d'aliments, fins i tot just després d'haver realitzat un dinar considerat normal. I això passa de forma continuada, no és un procés puntual sinó mantingut en el temps i de manera repetida. La ingestió de menjar se sol realitzar amb poca masticació, de manera ràpida i sense una clara preferència d'aliments amb alguna composició concreta, és habitual la presa de productes grassos i ensucrats. Parlem de la hiperfàgia i les seves conseqüències amb el Dr. Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública.

En Àrea de Consum volem comentar les darreres novetats normatives pel que fa al temps de garantia legal que tenen els productes que comprem. Carles Aguilar parla d’aquesta qüestió amb la directora de l’Agència Catalana del Consum, Montserrat Ribera.

La DMAE és una malaltia degenerativa que disminueix gradualment la visió central. És la principal causa de ceguesa legal a Espanya, on la pateixen més de 800.000 persones. L'actual situació sanitària del Covid-19 està causant efectes negatius en els pacients que pateixen aquesta i altres patologies de retina com retards en el diagnòstic i tractament o pèrdues d'adherència. Per donar suport a l'abordatge de la Degeneració Macular Associada a l'Edat (DMAE) i el Edema Macular Diabètic (EMD) en Hospitals de tot Espanya, Novartis ha llançat el programa "Tu Retina Importa". Parlem a fons d'aquestes patologies i del contingut de la campanya amb la Dra. Ana Martínez Palmer, Cap del Servei d'Oftalmologia del Parc de Salut Mar de Barcelona.

Tot seguit parlem de la medicina regenerativa i de les possibilitats que ofereixen les seves diferents eines terapèutiques per tractar el dolor articular i potenciar la regeneració de cartílags, tendons i articulacions en base a l’artrosi, permetent recuperar la mobilitat i, en conseqüència, millorar la qualitat de vida. Parlem amb el Dr. Humberto Loscertales, Director de Medicentre.

Amb la cirurgia ortognàtica els cirurgians orals i maxil·lofacials tracten les alteracions de la forma, de la mida o de la posició dels ossos maxil·lars. Sempre utilitzant cicatrius invisibles a l'interior de la cavitat oral, realitzant osteotomies en els ossos de la cara per mobilitzar-los i deixar-los en la posició correcta, fixant-los de forma definitiva amb materials de titani. Amb aquestes tècniques es millora la masticació, la parla i la respiració. L'aspecte físic és important per a tots: la millora estètica que s'aconsegueix restaurant l'equilibri de la cara ajudarà a augmentar l'autoestima del pacient i a sentir-se millor. En altres paraules, a millorar la seva qualitat de vida. Carles Aguilar parla de la cirurgia de l'esquelet facial amb el Dr. Javier González Lagunas, Cap de Servei de Cirurgia Maxil·lofacial de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona i Director Mèdic de QMAX Dental.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 02/05/2021

Podcast complet de el programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". Parlem d'una sèrie de recomanacions recollides en una guia que ens ajuda per assolir una bona higiene visual, per disminuir la fatiga visual i que ens comenta curiositats sobre els ulls, un dels òrgans més importants i alhora més delicats del cos humà. Parlem amb la Victoria Arnau, Màrqueting Manager de Reva Health

Prop de 300 reumatòlegs s’han reunit a la II Diada Reumatològica Digital organitzada per la Societat Catalana de Reumatologia (SCR) i la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. L’objectiu és fer un recorregut per les diferents malalties articulars, musculars, òssies i autoimmunitàries sistèmiques per donar a conèixer tots els avenços que estan contribuint a millorar la qualitat de vida dels pacients, amb un clar enfocament en la innovació. En aquest sentit, la telemedicina ha fet grans passos en les consultes de reumatologia arran de la pandèmia i ja s’ha instal·lat per a quedar-se definitivament. Carles Aguilar entrevista a la Dra. Delia Reina, Vicepresidenta de la Societat Catalana de Reumatologia.

Tot seguit parlem de la medicina regenerativa i de les possibilitats que ofereixen les seves diferents eines terapèutiques per tractar el dolor articular i potenciar la regeneració de cartílags, tendons i articulacions permetent recuperar la mobilitat i, en conseqüència, recuperar qualitat de vida. Parlem amb el Dr. Humberto Loscertales, Director de Medicentre.

Des de l’1 de març de 2021, s’aplica la nova normativa europea que simplifica l’etiqueta d’eficiència energètica dels electrodomèstics per a fer-la més comprensible i, a més, s’amplien els terminis durant els quals els fabricants han de disposar de peces per a reparar determinats aparells. En la secció de consum d’avui parlem d’aquesta qüestió amb la directora de l’Agència Catalana del Consum, Montserrat Ribera.

El plasma ric en factors de creixement és encara un desconegut per a la majoria dels ciutadans. Els tractaments amb factors de creixement són mínimament invasius, al marge de les característiques que s'apliquin a cada pacient. En aquest cas ens centrem en la seva utilització en trastorns a nivell de la salut bucal i en cirurgia maxil·lofacial com les afectacions de l'articulació temporo-mandibular o diversos tipo d'implants. A més ajuden a mantenir l'estructura natural de la cavitat oral i a minimitzar la pèrdua de peces dentals. Els factors de creixement optimitzen la resposta del cos humà alhora de realitzar implants dentals, extraccions o diferents tipus de cirurgia, acceleren la cicatrització i redueixen la inflamació després de les intervencions, a més de disminuir el risc d'infeccions i el dolor post operatori. El Dr. Javier González Lagunas, Director Mèdic de Qmax Dental i Cap del Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial de l'Hospital Quironsalud ens ho explica.

EN BONES MANS, AMB CARLES AGUILAR

Patologies de les glàndules salivals

Les glàndules salivals són els òrgans responsables de la producció de saliva. La saliva és necessària perquè puguem digerir els aliments i és l'element lubricant de la boca i la gola.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 18/04/2021

Podcast complet de el programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". Reprenem l’espai dedicat al món del consum, amb la col·laboració de l’Agència Catalana del Consum, i fem un repàs de com ha afectat la pandèmia en les reclamacions dels consumidors i en l’activitat en general de l’Agència com a organisme encarregat de vetllar pels drets dels consumidors i les consumidores de Catalunya. Carles Aguilar parla amb la Montserrat Ribera, directora de l’Agència Catalana del Consum, per fer una valoració de tota aquesta tasca.

Tot seguit fem un petit balanç, en el temps de la CUS – Salut + Consum + Alimentació, del que hem viscut en l'àmbit de la salut des del decret de l'estat d'alarma i de les conseqüències que ha tingut, i està tenint, envers la ciutadania, els professionals i el sistema de salut tant públic com privat. Parlarem especialment sobre quin és el futur a curt i mig termini que ens espera a partir de la vacunació i també comentarem algunes de les 30 mesures que el Comitè d’Experts per a la Transformació del Sistema Públic de Salut ha publicat recentment. Ho desenvoluparem amb el Dr. Jaume Padròs, President del Col·legi de Metges de Barcelona.

Els experts ja fa temps han advertint que els joves no fan tot l'exercici físic que haurien. Ara tenim la confirmació: el 80% dels adolescents d'entre 11 i 17 anys de tot el món no realitzen l'activitat diària mínima per estar saludables. I els especialistes no parlen només de fer esport, sinó d'accions tan bàsiques com caminar fins al col·legi o jugar a la pilota amb els amics al parc. Aquestes dades adquireixen ara una nova rellevància, si tenim en compte l'epidèmia d'obesitat que ha arribat a pràcticament tots els països del món. Ens ho explica el Dr. Josep Just, Assessor Mèdic d'En Bones Mans.

La Medicina Regenerativa s'ha transformat en una alternativa ràpida i eficaç per tractar lesions com les tendinopaties ja que ajuda a eliminar la malaltia de forma natural. La Medicina Regenerativa cada dia es transforma en una solució més que eficient per tractar patologies importants no només les tendinopaties sinó també l'artrosi, la condromalàcia i la meniscopatia i diverses més. La tendinopatia és un envelliment degeneratiu de la inserció del tendó i l'artrosi és l'envelliment degeneratiu del cartílag, tots dos produeixen dolor i incapacitació i el Dr. Humberto Loscertales, Director de Medicentre, ens explica com s'estimula la seva reparació, disminució de la inflamació i millora del dolor.

Les glàndules salivals són els òrgans responsables de la producció de saliva. La saliva és necessària perquè puguem digerir els aliments i és l'element lubricant de la boca i la gola. Hi ha dos tipus bàsics de glàndules salivals: les menors i les majors. Les glàndules salivals menors tenen una mida entre 2 a 3 mil·límetres. Estan distribuïdes per la boca i la faringe i produeixen una saliva mucoide, que se segrega de forma contínua i que és necessària per a la lubricació. Les glàndules salivals majors s'activen quan mengem i produeixen una saliva aquosa, necessària per a la digestió i deglució dels aliments. Tenim tres parells de glàndules salivals majors, una a cada costat: les paròtides, les submaxil·lars i les sublinguals. Aquestes glàndules poden emmalaltir apareixent infeccions, càlculs, malformacions i tumors. El cirurgià oral i maxil·lofacial és l'especialista d'elecció a qui cal acudir davant aquests problemes. Abordem les patologies de les glàndules salivals amb el Dr. Javier González Lagunas, Director Mèdic de QMAX Dental.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 4/04/2021

Podcast complet de el programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". Les malalties reumàtiques autoimmunes sistèmiques (ERES) són afeccions de causa desconeguda, encara que en la majoria dels processos hi ha una predisposició genètica. En concret, se sap que intervenen certs factors ambientals que permeten que s'expressi o no un o diversos gens en un determinat subjecte, determinant o no malaltia. Entre ells, cal destacar el consum de tabac, exposició a el sol, certes infeccions virals, alguns fàrmacs, situacions d'estrès vital i altres pitjor definits. Alguns d'aquests factors poden també influir en l'evolució de la malaltia, afavorint brots d'activitat o condicionant un pitjor pronòstic. Parlem amb el Dr. Íñigo Roa Figueroa, membre de la Societat Espanyola de Reumatologia i reumatòleg del Hospital Universitari de Gran Canaria Dr. Negrín.

L'anèmia es defineix com una disminució en el nombre de glòbuls vermells (o hematies) en la sang o en els nivells d'hemoglobina respecte als valors normals. L'anèmia pot ser la manifestació d'una malaltia hematològica o una manifestació secundària a moltes altres malalties. Certs tipus d'anèmia poden ser greus, de llarga durada i fins i tot potencialment mortals si no es diagnostiquen i tracten. Ens ho explica el Dr. Josep Just, Assessor Mèdic d'En Bones Mans.

Els secrets de Finlàndia per ser el país més feliç de món per quart any consecutiu. La felicitat finlandesa pot atribuir-se a diversos factors, un d'ells, i el més popular entre els habitants d'aquest país, és la connexió amb la naturalesa i les seves activitats a l'aire lliure, ja que tenen la sort de que més del 90% del seu territori està cobert de boscos o reserves d'aigua. Davant d'aquesta nova celebració com punters en el ranking mundial compartim uns senzills consells sobre com portar una vida més plena i potenciar al màxim les hormones de la felicitat. Per exemple, reconnectar amb la natura, buscar aliments saludables per aixecar l'ànim, aprofitar els poders curatius de l'aigua i les serotonines de la sauna. Comentem aquests detalls amb David Campano, Director de l'Oficina de Turisme de Finlàndia a Espanya.

Tot seguit parlem de la medicina regenerativa i de les possibilitats que ofereixen les seves diferents eines terapèutiques per tractar el dolor articular i potenciar la regeneració de cartílags, tendons i articulacions permetent recuperar la mobilitat i, en conseqüència, recuperar qualitat de vida. Parlem amb el Dr. Humberto Loscertales, Director de Medicentre.

Finalment, comentem els anomenats implants zigomàtics amb el Dr. Javier González Lagunas, Director de QMAX Dental. En persones que han perdut les dents fa molt de temps, es produeix el fenomen de la reabsorció òssia: una pèrdua de volum dels ossos maxil·lars, tant en amplada com en alçada. Aquesta pèrdua d'os dificulta o impossibilita la col·locació d'implants dentals convencionals. Una de les millors alternatives de què disposen els cirurgians maxil·lofacials per tractar l'atròfia severa del maxil·lar superior són els implants zigomàtics. El seu fonament és utilitzar com ancoratge dels implants al pòmul (os malar o zigomàtic), un dels ossos de la cara que conforma l'esquelet de l'òrbita. Aquests implants, fabricats també en titani com els implants dentals estàndard es caracteritzen per la seva gran longitud, estant disponibles al mercat grandàries que oscil·len entre els 35 i els 65mms. Amb els implants zigomàtics, no cal utilitzar empelts d'os.

EN BONES MANS, AMB CARLES AGUILAR

Implants cigomàtics. El problema de la manca d'os.

En persones que han perdut les dents fa molt de temps, es produeix el fenomen de la reabsorció òssia: una pèrdua de volum dels ossos maxil·lars, tant en amplada com en alçada. Aquesta pèrdua d'os dificulta o impossibilita la col·locació d'implants dentals convencionals.

EN BONES MANS, AMB CARLES AGUILAR

Implants de càrrega immediata: tècnica, durada i avantatges

Els especialistes en Cirurgia Oral i Maxil·lofacial parlen d'implants de càrrega immediata en implantologia quan col·loquen la pròtesi dental en el mateix moment en què s'instal·len els implants dentals. Els implants dentals són uns dispositius de titani que es col·loquen al maxil·lar i / o la mandíbula per substituir les arrels de les peces dentals perdudes.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 08/09/2019

El Dr Rafel Guayta, assessor Mèdic del programa, analitza l'estudi que assenyala que el percentatge de sobrepès infantil a Espanya és al voltant del 23% i el d'obesitat infantil es troba al voltant del 18% cosa que situa Espanya en el tercer lloc mundial. L'obesitat no només té repercussions importants en la infància, sinó que a més s'associa a un major risc de convertir-se en un adult obès, amb tot el que això pot comportar: diabetis tipus II, hipertensió, malaltia cardiovascular i depressió. Després parlem del Nutriscore amb Victòria Castells, Cap del Servei de Planificació, Auditoria i Avaluació del Risc de la Generalitat de Catalunya. El NutriScore és un sistema de "etiquetatge alimentari frontal" que funciona com a resum dels nutrients d'un aliment envasat, i la seva intenció és facilitar la compra d'aliments saludables. La informació nutricional que tenim actualment en els envasos és complexa i difícil d'interpretar per a moltes persones. El NutriScore i altres sistemes de la seva família intenten fer-nos la tasca més fàcil. El següent contingut ens l'ofereix el Dr Humberto Loscertales, director de Medicentre. Parlem de la medicina regenerativa i de les diferents eines de què disposa. La utilització tant de l'ozonoteràpia, la seva aplicació especialitzada i minuciosament fitada en cada tipus de dolència que presenta el pacient, com dels factors plaquetaris i cèl·lules mare juntament amb la personalització del tractament és una eina imprescindible. Per descomptat, els resultats van units a l'ampli coneixement mèdic i científic dels especialistes del centre amb la finalitat d'establir un diagnòstic precís del problema que planteja cada persona. Seguidament parlem amb el Dr Javier González Lagunas, Director Mèdic de Qmax Dental sobre la rinoplàstia, un dels procediments de remodelació del perfil facial més demandat, pels evidents canvis que produeix en l'aspecte del pacient, però és alhora una intervenció que pot (i deu, en molts casos) millorar la funció respiratòria. I concloem el programa amb la Dra Mireia Ruiz Castilla, Directora de l'Institut Ruiz Castilla. L'estiu està a punt d'acabar i som molt conscients que, durant l'hivern i la primavera, hem fet molts esforços per estar bé per a l'estiu. Per això és molt important que no perdem els hàbits que hem adquirit ja que són els que ens fan estar i sentir-nos millor, tant física com emocionalment. La Dra Ruiz Castilla ens facilita algunes recomanacions: Seguir una dieta equilibrada i realitzar exercici físic moderat, dormir les hores necessàries, eliminar l'estrès, netejar i hidratar la pell i com a complement realitzar algun tractament de medicina regeneradora per a la pell: Vitamines, peelings químics , tractaments làser, etc. Així doncs, s'acaba l'estiu, però hem de seguir cuidant-nos per estar i sentir-nos millor.