Temas

Pulpo

"Se nos va la olla"

En Más de Uno se nos va la olla a Carballiño coa festa do pulpo

En Se nos va la olla o concelleiro de cultura do Carballiño, Diego Fernández explicou cómo afrontan unha noa edición da Feira do Pulpo e a hosteleria Gloria Martín relatou as especialidades de "Restaurante El Empalme", unha parada obrigada na autovia Ourense-Madrid.

Pesca

Comeza a veda do polbo en Galicia

Queda expresamente prohibida a captura desta especie en augas nas que Galicia ten competencias e tamén para a pesca marítima de recreo.

A veda é unha das medidas técnicas que comprende o plan experimental do polbo, co fin de axustar a xestión pesqueira ao ciclo de vida da especie e así protexer a súa reprodución e contribuír a unha explotación máis sustentable.

A Consellería do Mar e o sector consensuaron un novo plan do polbo para o vindeiro ano, que entra en vigor mañá e que permanecerá vixente ata que se publique o plan do ano que vén, que fixará a seguinte veda.

Con Lara Vivero

Más de uno A Coruña 11/03/2021

Comenzamos el programa con Jose Villanueva con una efeméride muy especial, el 11M. Además, Lara Vivero entrevistó a Héctor Castro, presidente del Colegio de Farmacéuticos de A Coruña. También charlamos con Carlos García, técnico en biología de la Casa de los Peces, que nos habló de los pulpos de nueve meses expuestos por primera vez en el Aquarium Finisterrae. Con Matilde Rodríguez, comisaria de la exposición Cromática de Afundación, hablamos de ilustración y color. Montse Valls de Espazo Lector Nobel nos contó mucho de libros de cocina en Frecuencia Literaria.

Entrevista al biólogo Carlos García

El Aquarium Finisterrae exhibe por primera vez pulpos criados en cautividad

El acuario de A Coruña muestra por primera vez pulpos de pocos meses. Fueron concebidos en cautividad al inicio de la pandemia en un proyecto del Instituto de Investigacións Mariñas de Vigo con la Estación de Ciencias Mariñas de Toralla y fueron cedidos a la Casa de los Peces. El técnico en biología Carlos García le ha explicado a Lara Vivero por qué nadie ha conseguido aún criar estos cefalópodos de manera intensiva para acuicultura.

JULIA EN LA ONDA

Estrella Galicia crea una cerveza con sabor a pulpo á feira

En la elaboración de esta edición especial se han utilizado los diferentes ingredientes que pueden formar este plato, que para conseguir ese sabor auténtico han contado con la ayuda de la Asociación de Pulpeiras de O Carballiño.