Temas

Parlament cataluña

Les eleccions del 14 de febrer

Catalunya vota

Més de 5 milions de catalans estan cridats a votar aquest diumenge per escollir els seus representants al Parlament de Catalunya. Unes eleccions marcades per la pandèmia i el risc d'una alta abstenció per la por a un possible contagi, malgrat que el govern català garanteix que es podrà votar amb seguretat. El fet és que més de 284 mil persones han demanat el vot per correu, una xifra totalment inèdita.

Debat de política general al Parlament

Quim Torra crida a la unitat de l'independentisme, mentre Esquerra i la CUP demanen pactar les eleccions

En el que molt probablement sigui l’últim debat de política general com a president de la Generalitat Quim Torra ha demanat unitat entre partits independentistes davant la seva possible inhabilitació. Ho fa a poques hores de la vista que se celebrarà al Suprem i mentre Esquerra Republicana i la CUP demanen pactar unes eleccions abans de la inhabilitació.

CRITICA EL POSICIONAMIENTO DEL MONARCA

El Parlament reprueba al Rey y pide abolir la monarquía

El Parlament ha aprobado este jueves una resolución de los comuns que rechaza y condena "el posicionamiento del Rey Felipe VI y su intervención en el conflicto catalán", ya que considera que justificó las cargas policiales del 1 de octubre de 2017.