Temas

Núria Mora

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

La música de La Marta Rius: Set cançons guaridores

Els minuts musicals de La Ciutat Lleida els dediquem avui a Set, l'últim treball discogràfic de La Marta Rius, que ens acompanya als estudis amb el Guillem Balaz per explicar-nos aquest acompanyament a través de set cançons des del moment en que li diagnostiquen un càncer de mama fins a l'agraïment a totes les persones que l'han acompanyat en aquest viatge, que va iniciar tot just quan es plantejava deixar la música.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Tret de sortida del Nadal a Lleida

La ciutat de Lleida ha donat el tret de sortida al Nadal amb l'encesa de llums, que va tenir lloc divendres a la ciutat, així com també a les diverses activitats que hi haurà durant les properes setmanes. Una encesa de llums que ha arribat més tard, com a mesura d'estalvi energètic, tal com parlàvem a La Ciutat Lleida amb el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme a la Paeria, Toni Postius.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Tallers de seguretat sobre l'ús de patinets elèctrics als instituts de Lleida

L'Ajuntament de Lleida ha posat en marxa un projecte de mobilitat urbana responsable, pioner a Catalunya, amb l'objectiu de millorar la seguretat viària a la ciutat entre els joves conductors de patinets elèctrics i bicicletes, els vianants i els cotxes. Es tracta d'un projecte de formació que duran a terme deu joves, combinant teoria i pràctica, i que a partir del gener aquests joves que s'han format ho trasllaradan en forma de tallers als instituts de la ciutat. En parlem a La Ciutat Lleida amb el regidor de Joventut, Ignasi Amor.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 02/12/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Agenda del cap de setmana a les comarques de Lleida i del Pirineu. Seguim amb els Guardians del misteri amb l'historiador Enric Sabarich i l'actualitat de la setmana a les xarxes amb Postureig de Lleida.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Guardians del misteri: Allan Kardec, el pare de l'espiritisme

Aquesta setmana als Guardians del misteri, l'historiador Enric Sabarich ens presenta un nou guardià: Allan Kardec, considerat el pare de l'esperitisme. Un intel·lectual racionalista que amb el pas del temps es va convertir en un autèntic gurú de l'espiritisme. L'any 1845 va començar a sentir a parlar de les trobades de les taules parlants o taules giratòries. Trobades que uneien diverses persones amb la intenció de comunicar-se amb persones mortes. Després d'investigar-ho i un cop descartats els casos de fraus, Kardec va escriure El llibre dels esperits, una obra de gran èxit que encara perdura en els nostres dies.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 01/12/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. L'actualitat avui passa pel reconeixement que els raiers han rebut per part de la Unesco. Parlem del Nadal a Lleida amb el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme Toni Postius. Seguim amb els remeis naturals de naturòpata Albert Rami. Minuts musicals amb la Marta Rius i el seu últim treball discogràfic i els Petits plaers amb la dietista integrativa Marta Romera.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 30/11/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. A l'Estat de Salut coneixem el dia a dia del Banc dels Aliments de Lleida parlant amb la seva directora Teresa Farré i amb la coordinadora de l'àrea de nutrició, Lourdes Tecchia. Seguim amb les estrenes de cinema i plataformes i les recomanacions literàries que ens porta l'escriptora i blogger Marta Planes.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

El Palet: el batec diari del Banc dels Aliments de Lleida

A l'Estat de Salut aquesta setmana coneixem una de les entitats amb les quals col·labora la Diputació de Lleida: el Banc dels Aliments. En el seu calendari el Gran Recapte és un dels esdeveniments més coneguts per la ciutadania però des d'aquesta entitat, gràcies al suport insitucional, també s'ha posat en funcionament El Palet, establiment de distribució d'aliments al barri de Balàfia de Lleida que com a novetat incorpora una àrea de nutrició i d'assessorament. Avui en parlem amb la Teresa Farré, directora del Banc dels Aliments de Lleida i la Lourdes Tecchia, coordiadora de l'àrea de nutrició.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 29/11/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques, fent repàs a la conferència anual del Col·legi de Periodistes de Lleida amb la participació de l'alcalde de Lleida Miquel Pueyo. Espai d'Economix, on avui fem balanç de la primera edició de la formació Impulsa't en que hi han participat una vintena d'empreses del territori. Seguim amb l'espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové i l'agenda cultural.

ECONOMIX

Vint empreses del territori finalitzen la primera promoció de l'Impusat't

Aquesta setmana a l'Economix, l'espai d'Emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l’Aran, parlem de la cloenda i el lliurament dels diplomes de la primera edició del programa de consolidació empresarial IMPULSA’T en la que han participat 20 empreses del territori. Ho comentem amb el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica Carles Gibet, amb Ferran Alemany que ha apadrinat aquesta primera promoció i amb dues de les empreses participants: Gisela Trilla, arquitecta especialitzada en alta eficiència energètica i Francisco Reyes, administrador de Cerveseria La Hija de Moctezuma.