Temas

homofobia

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 25/06/2020

Podcast complet del programa ‘La Brúixola’ amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb el cantautor Andrés Suárez. I el José Agustín Gomez ens trasllada la pel·lícula 'Rollerball' a l'actualitat. També parlarem sobre l'informe que ha presentat l'Observatori contra l'homofòbia. I també parlarem de la situació dels socorristes de cara aquest estiu més problemàtic que mai.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 05/03/2020

Avui hem parlat d'esport i homofòbia. Ha vingut a berenar el patinador d'elit català Pere Marsinyac, que ens ha regalat una conversa meravellosa. A més, la Mònica Günther ens ha portat un súper xef al 'Dijous, paella'. Hem debatut sobre política amb els diputats i les diputades del Parlament i la Georgina Boixereu ens ha explicat les notícies del dia.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Pere Marsinyach és un exemple de lluita, de superació i d'amor a l'esport

Avui ens ha visitat per a berenar un esportista d'elit. És un jove de 24 anys, de Cardona, que es diu Pere Marsinyach. Ell és patinador professional i al llarg de la seva vida ha hagut de fer front a la burla i al menyspreu a l'institut i a la vida en general. Però el seu amor propi i el seu amor al patinatge li van fer néixer un orgull que l'ha portat fins al cim de la seva disciplina esportiva. Avui ha vingut a regalar-nos el seu testimoni i no ens ha deixat indiferents.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 04/03/2020

Avui ens hem emocionat moltíssim amb el nostre convidat a berenar. És en Bruno Bimbi, periodista i escriptor argentí que ens ha presentat 'El fin del armario' (Anaconda). És el seu llibre, en el que fa un homenatge a Pedro Zerolo. A més, hem parlat del 8M, de feminisme i de masclisme amb la presidenta de l'Institut Català de les Dones Laura Martínez. A més, hem escoltat l'audiència i els seus problemes amb el son. Tot plegat rematat amb el Lluís Soler i la música de la setmana.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

D'armaris, n'hi ha més d'un

El periodista i escriptor Bruno Bimbi ens ha portat un relat que s'hauria de llegir a les escoles i instituts de tot el món. I que molts heterosexuals adults també l'haurien de tenir i entendre. És l'assaig 'El fin del armario' (Anaconda Editions). En ell, Bimbi explica sense embuts i amb honestedat la vida i miracles de qualsevol homosexual, la seva acceptació i l'acollida per part de la societat en la que segueix ben present l'homofòbia. Però es fixa en tots els llocs del món on ser homosexual encara és un problema seriós o una condemna.

DEBAT, A LA BRÚIXOLA

Es disparen les agressions contra persones LGTBI

Avui hem volgut debatre sobre l'estat de la LGTBIfòbia a Catalunya. Les agressions contra el col·lectiu registrades per l'Observatori Contra l'Homofòbia, tant físiques com verbals, s'han disparat al llarg d'aquest any fins al 137%. Ens preguntem per què amb Eugeni Rodríguez, que presideix l'entitat, i també amb Mireia Mata, directora general d'Igualtat de la Generalitat.