Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

habitatge

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LA GRAN BRÚIXOLA

  La gent gran de Sant Feliu de Guíxols s'uneix en cooperativa per aconseguir una vida independent

  Avui hem mirat un col·lectiu de la gent gran de Catalunya, que muntant una cooperativa han aconseguit iniciar un projecte d'adquisició i adequació d'un antic hotel. Un cop acabat el projecte, aquelles instal·lacions seran apartaments per a gent gran que no vol viure en residències o suposar una càrrega per a cap familiar. N'hem parlat amb el president de la cooperativa, en Josep Maria Ricart.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 18/02/2020

  Les històries de la vida no s'expliquen sense totes les dones que mouen el món. Com per exemple Dorothy Levitt, la dona que ens ha descobert l'escriptora Celia Santos a la seva novel·la 'Más rápida que la vida' (Ediciones B). Hem aprofitat per preguntar a l'audiència noms de dones que han fet història. Hem escoltat la gent gran de Sant Feliu de Guíxols, que s'ha unit en cooperativa per a viure una tercera edat independent. I a més, hem explicat els grans temes de l'actualitat a Catalunya.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 07/10/2019

  Avui hem mirat a la vorera del davant de la nostra ràdio, on hi ha el Gran Teatre del Liceu, que aquest 7 d'octubre celebra 20 anys de la seva reobertura. Ho hem recordat de la mà de la Georgina Boixereu, que ens ha portat a aquell dia del 1999 en què va sonar al coliseu barceloní l'òpera 'Turandot' de Puccini. Hem aprofitat per recordar la figura de la filla predilecta del Liceu, Montserrat Caballé. Avui, que hem berenat amb dos dels components de 'Manel' que estrena a La Brúixola el seu disc 'Per la bona gent'. Tot plegat amb una mirada al Festival de Sitges, on hi segueix l'Adriana Díaz i també a les notícies del dia, que ens ha explicat la Laura Pons.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTORIES DE LA VIDA

  La Brúixola 03/09/2019

  Aquest dimarts hem posat sobre la taula el debat sobre els correbous a Catalunya. Hem preguntat per aquest tema l'audiència i també els experts que ens han visitat a l'estudi. També ha vingut, en aquest cas a berenar, en Xavi Martínez, col·lega periodista que torna a Europa FM. Hem repassat les notícies del dia de la mà de Laura Pons i hem fet una nova mirada al passat amb la Georgina Boixereu.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 03/07/2019

  Avui hem berenat amb el que va ser director de 'El Mundo', David Jiménez, que ens ha presentat el seu llibre 'El director', amb el que pretén denunciar la relació tòxica entre els mitjans de comunicació i el poder polític. Això, en el dia que hem donat el tret de sortida oficial a l'estiu, perquè ja tenim el 'posado de verano' d'Ana Obregón. Hem preguntat l'audiència per aquell moment que fa que, per a ells i per a elles, ja faci estiu. Tot plegat en un programa que, com sempre, ha explicat les notícies del dia a Catalunya, amb la mirada posada a les dades de l'habitatge a Barcelona, que demostren que les famílies viuen pitjor que abans de la crisi. A això hi hem sumat que Càritas avisa que el 20 per cent de la població està en risc d'exclusió.

 • Notícies Migdia amb Miriam Franch

  LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

  Notícies Migdia 18/06/19

  Celestino Corbacho podria fer el salt a C's a l'ajuntament de Barcelona i marxar de la formació de Manuel Valls. L'advocacia de l'Estat se suma a la fiscalia i també ha demanat al Suprem que mantingui a la presó els polítics independentistes fins que es dicti sentència. El ple del Parlament de la setmana que ve votarà el decret del Govern que vol limitar el preu del lloguer de l'habitatge.

 • Notícies Migdia amb Miriam Franch

  LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

  Notícies Migdia 20/05/19

  Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Oriol Junqueras han estat més d'una hora al Congrés fent tràmits i gestions per acreditar-se com a diputats. Raül Romeva ha fet el mateix al Senat. Pel que fa a la campanya per a les eleccions municipals, el tema de l'habitatge ha entrat avui de ple. I també hem explicat que més de 2.000 taxistes preparen una querella criminal contra UBER i CABIFY.