Temas

habitatge

Entrevista a La Ciutat

El futur de l'habitatge

Sergio Nasarre, Catedràtic de Dret Civil a la Universitat Rovira i Virgili i director de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV, ha participat en l'elaboració de l’informe España 2050, un document que planteja una estratègia de llarg recorregut per al desenvolupament sostenible d'Espanya.

REHABILITACIÓ D'HABITATGES PER REPOBLAR ZONES RURALS

Subvenció per a 8 pobles de Lleida per a rehabilitar habitatges i incentivar el repoblament

Baix Pallars, Josa i Tuixén, Isona i Conca Dellà al Pirineu i Maldà, Ciutadilla, Llardecans i Almatret, a la plana, són els municipis de la província de Lleida que rebran subvencions per a rehabilitar i llogar habitatges en desús i atreure famílies als municipis. A La Ciutat Lleida en parlem amb Núria Almacellas, tècnica de repoblament i turisme de l'Ajuntament de Llardecans.

LA CIUTAT, AMB MARC NAVARRO

L’origen del teu nom, clau en l’accés a un habitatge de lloguer

És més difícil accedir a un habitatge de lloguer a Barcelona si et dius Mohammed, que no pas si el teu nom és Jordi o Mireia. És el que revela una estudi pioner a tot l’Estat, encarregat per l’Ajuntament de Barcelona i que ha desenvolupat la consultoria social El Broll.

LA GRAN BRÚIXOLA

La gent gran de Sant Feliu de Guíxols s'uneix en cooperativa per aconseguir una vida independent

Avui hem mirat un col·lectiu de la gent gran de Catalunya, que muntant una cooperativa han aconseguit iniciar un projecte d'adquisició i adequació d'un antic hotel. Un cop acabat el projecte, aquelles instal·lacions seran apartaments per a gent gran que no vol viure en residències o suposar una càrrega per a cap familiar. N'hem parlat amb el president de la cooperativa, en Josep Maria Ricart.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 18/02/2020

Les històries de la vida no s'expliquen sense totes les dones que mouen el món. Com per exemple Dorothy Levitt, la dona que ens ha descobert l'escriptora Celia Santos a la seva novel·la 'Más rápida que la vida' (Ediciones B). Hem aprofitat per preguntar a l'audiència noms de dones que han fet història. Hem escoltat la gent gran de Sant Feliu de Guíxols, que s'ha unit en cooperativa per a viure una tercera edat independent. I a més, hem explicat els grans temes de l'actualitat a Catalunya.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

La Mesa d’Emergència d’Habitatge de Barcelona està col·lapsada

Avui a La Ciutat de Mònica Günther parlem del col·lapse de la Mesa d’Emergència d’Habitatge de Barcelona. Coneixem el cas de l’Albino i la Isabel, porten més de dos anys esperant que se’ls assigni un pis de lloguer social. En parlem amb la seva filla i amb el Sindicat d’Habitatge del Raval.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 07/10/2019

Avui hem mirat a la vorera del davant de la nostra ràdio, on hi ha el Gran Teatre del Liceu, que aquest 7 d'octubre celebra 20 anys de la seva reobertura. Ho hem recordat de la mà de la Georgina Boixereu, que ens ha portat a aquell dia del 1999 en què va sonar al coliseu barceloní l'òpera 'Turandot' de Puccini. Hem aprofitat per recordar la figura de la filla predilecta del Liceu, Montserrat Caballé. Avui, que hem berenat amb dos dels components de 'Manel' que estrena a La Brúixola el seu disc 'Per la bona gent'. Tot plegat amb una mirada al Festival de Sitges, on hi segueix l'Adriana Díaz i també a les notícies del dia, que ens ha explicat la Laura Pons.