Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

cinema

 • Detalle de la claqueta durante el rodaje de la serie 'Veneno'

  LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

  Els petons i les escenes multitudinàries a les pel·lícules són història després del covid?

  Canviarà aquesta pandèmia la cultura cinematogràfica? Com es rodaran les pel·lícules en els propers mesos? Es podran rodar escenes romàntiques entre actors si s’han de garantir les mesures de seguretat? I les escenes multitudinàries... s’hauran de fer totes per ordinador perquè no es podran reunir extres? Hem respost a aquestes preguntes amb Toni Higueruelo, CEO de la productora Rollyhoo, al programa La Ciutat.

 • CINE

  LA NOVA NORMALITAT

  La majoria de cinemes tornaran el 26 de juny

  Les sales de cinema comencen a veure "la llum al final del túnel": La majoria, a Catalunya i l'Estat, reobriran entre el 26 de juny i el 3 de juliol, confirma a l'ACN el president del Gremi d'Exhibidors de Catalunya. Camilo Tarrazón adverteix que les estrenes més llamineres pel gran públic trigaran "unes setmanes" a tornar. I que les condicions de reobertura no seran fàcils per la seva economia: menys sessions i més esponjades, i un aforament del 50%, això, sempre que als respectius territoris s'hagi assolit la fase 3. Però el sector compta amb les "ganes de tornar al cinema" del públic que mostren "totes les enquestes" per començar a caminar. Un públic que haurà de dur la mascareta i que podrà seure junt si és "convivent".

 • David Cervelló

  NITS DE RÀDIO AMB DAVID CERVELLÓ

  Nits de Ràdio 30/05/2020

  Podcast complet de Nits de Ràdio amb David Cervelló. Pablo Mérida ens comenta el nou planning d'estrenes cinematogràfiques que ja es deixen post posades pel més de juliol. Dani Arguimbau ens proposa mesures per sortir en positiu de la crisi del coronavirus, creant més llocs de treball. A la secció d'història amb Òscar González, tractem la figura de Felip II de Castella i els seus problemes amb els països baixos... entre d'altres.

 • David Cervelló

  NITS DE RÀDIO AMB DAVID CERVELLÓ

  Nits de Ràdio 02/05/2020

  Podcast complet de Nits de Ràdio amb David Cervelló. Pablo Mérida ens comenta les previsions de retorn a les sales de cinema i ens fa una proposta de "cine de Gangsters" per veure desde casa. A la secció d'història amb Òscar González, parlem de Sicília i de la importància d'aquesta gran illa Mediterránea al llarg de la història.

 • David Cervelló

  NITS DE RÀDIO AMB DAVID CERVELLÓ

  Nits de Ràdio 25/04/2020

  Podcast complet de Nits de Ràdio amb David Cervelló. Pablo Mérida ens comenta el seu darrer llibre sobre Buster Keaton, novetats cinematogràfiques a les plataformes i una selecció de pel·lícules per passar millor el confinament. Daniel Arguimbau, al "si jo fos...", ens proposa que amb la nova crisi econòmica pel coronavirus potser la gent s'anima a tornar a viure als pobles. A la secció d'història amb Óscar González, analitzem com els culebrots i "safareigs" han existit sempre, sobretot a les cases reials en totes les èpoques. Avui "Aquí hay tomate" històric.

 • David Cervelló

  NITS DE RÀDIO AMB DAVID CERVELLÓ

  Nits de Ràdio 04/04/2020

  Podcast complet de Nits de Ràdio amb David Cervelló. Pablo Mérida ens comenta les previsions de quan es podria tornar al cinema físicament, i ens fa unes recomanacions d'on poder veure films des de casa i una selecció de pel·lícules per passar millor el confinament. Daniel Arguimbau, al si jo fos, ens analitza la situació actual i com les grans multinacionals poden ser les grans beneficiades de la crisi. A la secció d'història amb Óscar González, viatgem a la guerra civil catalana del segle XV, tot parlant amb Imma Muxella, autora d'una tesi situada sobre aquesta època: "La Terra en guerra. L'acció de les institucions durant el regnat de Renat d'Anjou"

 • David Cervelló

  NITS DE RÀDIO AMB DAVID CERVELLÓ

  Nits de Ràdio 04/04/2020

  Podcast complet de Nits de Ràdio amb David Cervelló. Pablo Mérida aquesta setmana tampoc ens diu d'anar al cinema, però sí que ens fa una selecció de pel·lícules a veure de Netflix i com creu que el tema del coronavirus afectarà a les noves produccions. Daniel Arguimbau, al si jo fos, ens analitza la situació actual i com el teletreball i el confinament obligat farà que moltes professions ja mai tornin a ser igual que abans. A la secció d'història amb Óscar González, analitza com al llarg de la humanitat han canviat les coses, i és que davant d'un fet com una pandèmia, tot pot canviar.

 • David Cervelló

  NITS DE RÀDIO AMB DAVID CERVELLÓ

  Nits de Ràdio 28/03/2020

  Podcast complet de Nits de Ràdio amb David Cervelló. Pablo Mérida aquesta setmana tampoc ens diu d'anar al cinema, però sí que ens fa una selecció de pel·lícules a veure en streaming i ens dona una opció per veure grans èxits del cinema espanyol de franc. A la secció d'història amb Óscar González, iniciem el viatge amb els origens dels "llibres" per acabar analitzant com era la era clàssica i quina imatge tenim d'ella ¿Era realment com ens la imaginem? ¿Com ha influït el cinema en la nostra percepció de l'antiga Roma o Grecia? En David Morales ens acosta la plataforma del grup planeta pels estudiants, tot entrevistant Aitor Mensuro responsable de la formació online del grup Planeta.