Temas

ACCIDENTS

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

NOTÍCIES MIGDIA 19/09/2019

Avui al Notícies Migdia hem parlat de la reducció del nombre de persones que han perdut la vida a les carreteres catalanes malgrat l’augment dels accidents mortals. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha posat l’accent en els més 13.000 conductors reincidents per excés de velocitat aquest estiu.

L'ACTUALITAT DEL DIA

Cordar-se el cinturó a l'hora de conduir, pot acabar salvant la vida

Les carreteres catalanes han registrat un 14% menys d'accidents mortals en el que portem d'any. Dins de la negativitat, el Servei Català de Trànsit, considera que aquesta és una bona dada. El seu director, Juli Gendrau, ha estat avui al programa per detallar les darreres dades del Govern.

L'ACTUALITAT, A FONS

Posa't el cinturó!

Avui hem parlat amb el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, sobre el darrer balanç de sinistralitat a les carreteres que ha fet el Govern aquest dimecres. Entre les moltes dades de l'informe, destaquem aquesta: L'ús del cinturó ha disminuït en un 10% entre els ocupants morts a les carreteres catalanes aquest any i un 33% entre els ferits greus.

PROGRAMA ESPECIAL SEGURETAT VIÀRIA

LA BRÚIXOLA. PROGRAMA ESPECIAL SEGURETAT VIÀRIA

Monogràfic per conscienciar els oients sobre la necessitat d’utilitzar els intermitents i fer una conducció responsable per evitar accidents. Amb el suport d’Autopistas.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

La Brúixola 13/08/2017

A La Brúixola hem explicat la negativa del govern davant l'oferiment que Barcelona per rebre el vaixell Aquarius que no té un port on desembarcar els 140 rescatats que porten a bord. Hem escoltat els arguments de Ciutadans per portar al president del Parlament, Roger Torrent, davant la fiscalía, i també hem parlat de l'emergència viària que s'està vivint a les carreteres catalanes.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Lluís Puerto, RACC: el nombre d'accidents amb bicicletes implicades ha crescut un 110%

Un estudi elaborat pel Reial Automòbil Club de Catalunya alerta que el nombre d'accidents amb bicicletes implicades ha crescut un 110% a Barcelona des de l'any 2010. Des del mateix any, el nombre de viatges amb aquest transport ha crescut un 56%. El mateix informe revela que el 12% dels ciclistes ha patit un accident alguna vegada i el 45% ha tingut un ensurt l'últim any. En l'anàlisi sobre la utilització d'aquest tipus de vehicle també es posa de manifest que el principal fre per a l'expansió de la mobilitat ciclista és la falta d'aparcaments segurs.