GENTE VIAJERA CATALUNYA

El proper cap de setmana pots ser pagès per un dia

El proper cap de setmana, del 2 al 3 d’octubre, diverses explotacions ramaderes, granges, cooperatives i finques agrícoles organitzen activitats i jornades de portes obertes perquè els urbanites es posin a la pell dels professionals del primer sector i, a més, coneguin i valorin els seus productes de quilòmetre zero. La iniciativa es diu ‘Benvinguts a Pagès’ i a Gente Viajera Catalunya els hem fet una tria d’algunes de les més originals.

Carles Lamelo

Catalunya | 28.09.2021 11:28

La fira rural 'Benvinguts a Pagès' recuperarà la presencialitat en la seva pròxima edició i ampliarà l'oferta de visites gratuïtes per divulgar i explicar l'origen dels aliments amb activitats pensades per a un públic familiar.

Les places són limitades i les visites gratuïtes s'han de reservar prèviament per complir amb els protocols contra l'Covid-19.

A la fira hi participaran 200 establiments de restauració que treballen amb els productors del seu entorn, i es programaran una cinquantena d'activitats complementàries.

Es mantenen les rutes d'un dia o les de cap de setmana, amb les visites gratuïtes a les explotacions, i que inclouen: Costa Brava, Paisatges de Barcelona, ​​Costa Barcelona, ​​Costa Daurada, Terres de l'Ebre, Terres de Lleida i Pirineus .

Els visitants podran endinsar-se al parc de les Olors de Claret, a La Segarra (Lleida), conèixer la producció de castanyes al Montseny (Barcelona), descobrir l'elaboració d'l'oli d'oliva a la Terra Alta (Tarragona) o veure les tasques de recuperació de plantes autòctones de Vallès Occidental (Barcelona).