Temas

protecció civil

Temps

Alerta pel fort vent

El temporal de mar anirà agafant força i s'esperen onades de més de 2,5 metres a tot el litoral.

Actualitat

Tot a punt pel simulacre

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, demana a la ciutadania que es confini en el simulacre d'accident químic del Plaseqta que Protecció Civil ha previst per al 2 de novembre.

Crisis Climática

Alerta por ola de calor en Cataluña

Desde este miércoles y durante como mínimo 5 días viviremos un calor extremo en Cataluña. Protección Civil alerta no sólo del riesgo para la población sino también del elevado riesgo de incendio.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 22/06/21

Podcast complet del programa La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Presentació de la campanya turística a les comarques de Lleida que l'encara amb moltes bones previsions. Entrevista amb Montse Font, cap del servei de Gestió d'Emergències de Protecció Civil que posa en relleu la importància d'extremar la precaució amb l'inici de la temporada de bany. El nostre xef de capçalera Gabriel Jové ens explica com podem fer orxata i repassem l'agenda cultural del dia.

INICI DE LA TEMPORADA DE BANY

Protecció Civil demana extremar la precaució per l'augment de morts per ofegament

Amb l'arribada de l'estiu comença oficialment la temporada de banys, tant a la platja com a les piscines i en espais naturals habilitats al bany. Una temporada que ha causa de les altes temperatures ja s'ha iniciat aquest mes de juny a les comarques de Lleida amb conseqüències fatals, amb la mort de dos menors ofegats, a Lleida i al Solsonès i un altre que es recupera després de caure al canal Segarra-Garrigues al seu pas per Tàrrega. Per prendre consciència i prevenir aquestes situacions a La Ciutat Lleida parlem amb Montse Font, cap del servei de Gestió d'Emergències de Protecció Civil.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 19/06/2020

Podcast complet del programa ‘La Brúixola’ amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb el presentador Roberto Leal. En David Cervelló ens ha disseccionat l'actualitat a 'El cúter del Cervelló'. Hem parlat del dispositiu a Catalunya per Sant Joan amb la subdirectora operativa de Protecció Civil, Imma Solé. I també amb Josep Maria Vallès sobre el projecte de la cooperativa Tarpuna.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 20/01/2020

Avui hem explicat els efectes del temporal Glòria a Catalunya. Però també hem relatat com ha anat l'entrega dels Premis Gaudí, dels quals n'ha estat pendent l'Adriana Díaz. Nosaltres hem fet jurat l'audiència de La Brúixola i els hem demanat que entreguin 'La Brúixola d'Or' a qui més els agradi. Ens han visitat per a berenar Javier Cercas i Manuel Vilas, guanyador i finalista del Premi Planeta de novel·la 2019. I han estat protagonistes Mortadelo i Filemón.