Temas

Marco Chiazza

LA BRÚIXOLA D’ESTIU, AMB MARCO CHIAZZA

Paula Valls: “La meva feina no és cantar bé sinó crear un parèntesi en el temps”

Amb només 17 anys, Paula Valls ja va fer brillar el seu talent a la indústria cinematogràfica amb el disc Black and White (2016). De la seva precocitat i del seu estil musical, que barreja gèneres com el jazz, el soul, el folk o el blues, n’hem parlat durant una entrevista amb sorpresa final. Sense que la cantant nascuda a Manlleu ho sabés, al final de la conversa ha aparegut l’artista David Callau, amb qui té una relació d’amistat.

LA BRÚIXOLA D’ESTIU, AMB MARCO CHIAZZA

La Brúixola d’Estiu 11/08/2022

Podeu escoltar el programa complet de La Brúixola d'Estiu amb Marco Chiazza. Avui, aprofitant que parlem de sexe al programa, ens hem preguntat: què penses sobre les relacions poliamoroses?

Hem començat repassant l'actualitat informativa amb Ricard Jiménez, una breu anàlisi política amb Fernando Carrera i els esports amb José Agustín Gómez. Després de la publicitat, l’Anna Quirante ens ha portat algunes respostes del carrer a la pregunta del dia, Ferran Herrera ens ha fet memòria amb la seva secció d’efemèrides i hem entrevistat Elena Juncosa, directora de la fundació Mas Miró, per conèixer els projectes artístics que promou l’entitat. L’Anna Quirante i en Juan Torres s’han fusionat per portar-nos una secció híbrida que combina pel·lícules i música. A partir de les nou, ha vingut a l’estudi Paula Valls, la cantant nascuda a Manlleu que barreja diversos gèneres com el soul, el folk o el jazz. L’osonenca s’ha trobat per sorpresa David Callau, artista multidisciplinari especialitzat en pintura a qui també hem entrevistat per conèixer els seus últims projectes. I en el tram final, l’Abril Raluy ens ha explicat com gestionar el dol després d’una pèrdua i l’Eva Moreno ens ha descobert la pràctica swinger, de la que Barcelona és un dels epicentres del sud d’Europa.

LA BRÚIXOLA D’ESTIU, AMB MARCO CHIAZZA

Jesús Cintora: “El periodismo debe ser contar lo que pasa, afecte a quien afecte”

Aquest any, el periodista Jesús Cintora ha publicat el seu últim llibre, “No quieren que lo sepas”, on tracta temes com la politització de la justícia, les pressions que reben els mitjans de comunicació o la polarització de la societat. El llibre, d’alguna manera, també reflecteix part de la seva trajectòria periodística, en què ha estat acomiadat d’alguns programes per pressions polítiques de diferent signe.

LA BRÚIXOLA D’ESTIU, AMB MARCO CHIAZZA

La Brúixola d’Estiu 10/08/2022

Podeu escoltar el programa complet de La Brúixola d'Estiu amb Marco Chiazza. Avui, aprofitant que estem en època dels Perseids, ens hem preguntat: quin desig demanaries si veiessis un estel fugaç?

Hem començat repassant l'actualitat informativa amb Ricard Jiménez, una breu anàlisi política amb Fernando Carrera i els esports amb José Agustín Gómez. Després de la publicitat, l'Albert Postils ens ha portat algunes respostes del carrer a la pregunta del dia i hem entrevistat al periodista Jesús Cintora per comentar l’actualitat política espanyola a propòsit del seu últim llibre: “No quieren que lo sepas” (2022).

LA BRÚIXOLA D’ESTIU, AMB MARCO CHIAZZA

La Brúixola d’Estiu 09/08/2022

Podeu escoltar el programa complet de La Brúixola d'Estiu amb Marco Chiazza. Avui hem volgut recordar la figura de l’actriu Olivia Newton-John i ens hem preguntat: què ha significat per tu l’estrella de Grease?

Hem començat repassant l'actualitat informativa amb Ricard Jiménez, una breu anàlisi política amb Fernando Carrera i els esports amb José Agustín Gómez. Després de la publicitat, l'Anna Quirante ens ha portat algunes respostes del carrer a la pregunta del dia i hem entrevistat Sergi Querol, CEO de l’empresa Xipset IT & Cloud Solutions, per abordar la ciberseguretat. La Begoña Perdiguero ens ha seguit donant a conèixer el món de les start-ups amb projectes que fan front a reptes globals. A partir de les nou, ha estat el torn de l’entrevista no política al diputat Joan Mena, d’En Comú Podem, i hem comentat les últimes novetats sobre el món televisiu de la mà de David Montufo. En la recta final, l’Albert Postils ens ha introduït a la física quàntica amb el divulgador Toni Bertólez; hem escalat fins al cel per tractar el fenomen dels Perseids amb Antoni Guntín, responsable de l’Observatori Astronòmic de Castelltallat; i hem acomiadat el programa amb el nostre coach de referència, Javier de Agustín, que ha reflexionat sobre el curt termini.

LA BRÚIXOLA D’ESTIU, AMB MARCO CHIAZZA

Joan Mena: “L’humor és imprescindible per sobreviure a la política”

El diputat per En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Joan Mena, ens ha obert les portes de la seva vida personal en l’entrevista no política a un polític de cada dimarts. Des de la seva infantesa a Torre-romeu, un barri humil de Sabadell, fins als seus mètodes com a professor de llengua castellana en què posava cançons d’Estopa per ensenyar mètrica als alumnes. En clau política, la seva propera aventura el retornarà al terreny municipal per optar com a alcaldable de Sabadell per les eleccions del maig del 2023.

LA BRÚIXOLA D’ESTIU, AMB MARCO CHIAZZA

Laura de Chiclana: “Las historias tienen que seguir contándose”

Laura de Chiclana és una de les periodistes que ens ha acostat els horrors de la invasió russa d’Ucraïna a través de la televisió. Les seves cròniques des de sòl ucraïnès han estat els ulls de milers d’espectadors que han estat informats del conflicte gràcies a la valentia de professionals com ella. Al setembre tornarà per seguir explicant la guerra des d’Ucraïna, que per a aquesta periodista “és un enigma i un país increïble”.

LA BRÚIXOLA D’ESTIU, AMB MARCO CHIAZZA

La Brúixola d’Estiu 08/08/2022

Podeu escoltar el programa complet de La Brúixola d'Estiu amb Marco Chiazza. Avui, aprofitant que era el Dia Internacional del Gat, ens hem preguntat: quina anècdota divertida tens amb el teu gat?

Hem començat repassant l'actualitat informativa amb Ricard Jiménez, una breu anàlisi política amb Fernando Carrera i els esports amb José Agustín Gómez. Després de la publicitat, l'Anna Quirante ens ha portat algunes respostes del carrer a la pregunta del dia i hem entrevistat Andreu Maldonado, CEO d'Inn Solutions, per haver patentat la primera porta de seguretat que detecta anticipadament l'intent de robatori. L'Albert Postils ens ha portat la història d'El Fonoll, un poble naturista de la Conca de Barberà (Tarragona) on els seus habitants practiquen el nudisme, de la mà del seu promotor Emili Vives; i també ens ha acostat la màgia de Pere Rafart, l'il·lusionista solsoní que la setmana passada va quedar segon al Campionat Mundial de Màgia. A partir de les nou, ha arribat el plat fort del programa amb l'entrevista a Laura de Chiclana, periodista que ha estat cobrint la invasió russa d'Ucraïna, i hem connectat breument amb Oleksandr Slyvchuk, analista polític que ens ha atès des de sòl ucraïnès. En el tram final, Albert Guivernau ha passat revista de l'economia; hem comentat l'aposta creixent de les editorials pel còmic en català amb la col·laboració de Gabriel García, responsable de la botiga Kame Kame Cómics de Sabadell; hem estirat el fil dels còmics per parlar de l'univers Marvel, amb els apunts de l'especialista Juan Torres; i hem abaixat la persiana del programa amb els jocs de La Brúixola d'Estiu.

LA BRÚIXOLA D’ESTIU, AMB MARCO CHIAZZA

Eva Moreno: “Hi ha moltes dones que no coneixen els seus genitals”

La secció de sexe és una de les més esperades de la setmana i l’Eva Moreno mai no traeix les expectatives. Aprofitant que el dilluns 8 d’agost és el Dia Internacional de l’Orgasme Femení, la nostra sexòloga de capçalera ens ha parlat sobre el clítoris i les possibilitats d’estimular-lo en les relacions sexuals.

LA BRÚIXOLA D’ESTIU, AMB MARCO CHIAZZA

La Brúixola d’Estiu 05/08/2022

Podeu escoltar el programa complet de La Brúixola d’Estiu amb Marco Chiazza. Avui, aprofitant que la tònica del programa era gastronòmica, ens hem preguntat: quin és el menjar que no suportes?

Hem començant repassant l’actualitat informativa amb Ricard Jiménez, una breu anàlisi política amb Fernando Carrera i els esports amb José Agustín Gómez. Després de la publicitat, l’Anna Quirante ens ha portat algunes respostes del carrer a la pregunta del dia i hem entrevistat a Núria Martorell i Francina Cortés, impulsores del projecte enCantados, que acosta la música a les persones que pateixen pèrdua auditiva. L’Elena Hernández ens ha pintat el seu semàfor en clau esportiva i ha portat l’advocada Elena Villa per parlar sobre la protecció dels menors en l’esfera de les xarxes socials. A partir de les nou, hem fet un viatge per la gastronomia de casa nostra de la mà de tres xefs de primer ordre: Fran López, Arnau Bosch i Fina Puigdevall. En la recta final, l’Albert Postils ens ha portat tots els detalls de la festa de l’Aquelarre de Cervera amb les valoracions de la regidora Mireia Brandon; l’Elva Moreno ens ha parlat sobre l’orgasme femení en la seva secció de sexe; i hem acabat la setmana amb els jocs de La Brúixola d’Estiu.