Temas

llibres

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 02/06/21

Podcast complet del programa La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques. Entrevista amb Xavier Roure, director de Fira de Mollerussa que ens parla de la 148a edició de la Fira de Sant Josep i el 40è Saló de l'Automòbil que es celebra aquest cap de setmana a Mollerussa, el primer gran esdeveniment professional a Catalunya des de l'inici de la pandèmia. Remeis naturals amb el naturòpata Albert Rami. L'escriptora i blogger Marta Planes ens fa recomanacions de lectures i repassem l'agenda cultural.

LIDERATGES, La veu de la dona als negocis

“Sira” de Maria Dueñas el llibre més venut de ficció en castellà

Ens fa especial il.lusió que hagi estat el llibre “Sira” el més venut de Sant Jordi ja que la protagonista representa a “aquell personatge de dona forta i propietària del seu propi desti” en el que s’ha convertit la jove modista de “El temps entre costures”.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Llibres per pensar, amb Francesc Núñez

En aquesta setmana de Sant Jordi, el filòsof i sociòleg Francesc Núñez porta a La Ciutat una llista de llibres de temàtica filosòfica que ens ajuden a entendre la realitat que ens envolta.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Pablo Wessling ens porta de vacances al sud d’Espanya amb tres bons nois

Aquest jove s’ha llençat al món de la literatura i ens porta la seva primera novel·la ‘Tres chicos buenos’ (Roca Editorial). Són en Tristán, en Luis i en Guille,tres amics que es coneixen d’haver treballat plegats a una gelateria anomenada ‘El Cucurucho’. Anys més tard, emprenen un viatge que portaven somiant des que es van conèixer.

LA CIUTAT, AMB MARC NAVARRO I MARÍA GÓMEZ

Petita&Gran, una col·lecció de llibres infantils que ens descobreix la vida de referents femenins

Si us preguntem per un referent o una persona destacada en el seu àmbit, pràcticament segur que us vindrà un home al cap. Però, si ens hi parem a pensar també hi ha dones arquitectes, pilots d’avions, científiques, activistes, dissenyadores, ballaries i cantants. I la vida de persones com la Greta Thumberg, l’Audrey Hepburn, la Frida Kahlo, la Rosa Parks o la Carmen Amaya... queden retratades als llibres infantils il·lustrats de la col·lecció Petita&Gran, que edita Alba Editorial, tant en català com en castellà.