Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

llibres

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Visibilizar l'amor homosexual és fonamental per combatre l'oblit

  Avui ha vingut a berenar amb nosaltres l'escriptor murcià Jan J. Martí, que ha escrit el què ja anomena 'La trilogía del olvido'. Un compendi de 3 llibres que tenen diferents històries dins. Totes protagonitzades per homes homosexuals. Les ha construït a partir de fotografies antigues en les que hi apareixen parelles d'homes. La seva literatura serà sèrie de televisió gràcies a una productora que ja n'ha comprat els drets.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Obsessió, mentida i misteri en un indret del Montseny

  Lorena Franco torna a les llibreries amb el seu nou thriller 'El último verano de Silvia Blanch' (Planeta). El Sant Jordi del 2018 es va situar en la cinquena posició de les novel·les digitals més venudes a Amazon. Ara una gran editorial s'ha fixat en ella per publica un relat que té el Montseny com a escenari principal i que busca demostrar que els aparences, sovint, no són el què semblen.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 12/02/2020

  Avui ha vingut a berenar al programa la Lorena Franco, que és una escriptora d'èxit gràcies a Amazon a la que ara s'ha emportat Planeta per a editar-li novel·les com per exemple 'El último verano de Silvia Blanch', un thriller molt potent. Hem parlat dels divorcis més sonats de la història. I hem explicat en directe la cancel·lació del MWC 2020 buscant-hi, a més, les primeres reaccions. En Lluís Soler ha rematat el programa amb bona música.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Els herois de l'Espanya que va patir ETA no necessitaven mai pistoles

  Avui ha vingut a berenar amb nosaltres Fernando Benzo, un home que darrerament ha estat secretari de cultura del Gobierno de España i que en altres temps havia treballat al Ministerio del Interior. D'aquella etapa recorda moltes coses que estaven marcades per la banda terrorista ETA, que va deixar a Espanya 854 persones assassinades. Ell, ara, fa un homenatge als policies que van frustrar tants atemptats. Es titula 'Nunca fuimos héroes' (Planeta).

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 21/01/2020

  Avui hem estat ben pendents de la meteorologia adversa que provoca Gloria. Hem entrevistat l'alcaldessa de Girona Marta Madrenas i també l'alcalde de Deltebre Lluís Soler. Ha vingut a berenar amb nosaltres l'escriptor Sebastià Alzamora, que ens ha presentat el seu darrer llibre 'Reis del món' (Proa). Ens hem fixat en la connexió entre el 5G i la gent gran i hem glossat la figura de Julieta Serrano, que fa anys aquest dimarts.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Reis del món: Dos homes antagònics amb una sintonia perfecta

  Avui ha vingut a berenar amb nosaltres Sebastià Alzamora, que ens ha presentat la novel·la 'Reis del món'. Un relat d'abast europeu que parteix de dos personatges reals i antagònics: Joan Mascaró, el principal traductor i divulgador del pensament místic hindú a la cultura occidental; i Joan March, contrabandista i financer, un dels homes més rics i poderosos del seu temps. Una relació i dues vides novel·lades amb encert.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Cercas i Vilas: la cercavila del Planeta

  Avui ens han visitat per a berenar Javier Cercas i Manuel Vilas, guanyador i finalista del Premi Planeta de novel·la 2019. Cercas ens relata a 'Terra Alta' uns fets que ens toquen de prop. Són els que fan referència als atemptats de Barcelona i Cambrils del 2017. Vilas ens porta 'Alegría', una reflexió sobre la pròpia identitat a través de la memòria. Tots dos segueixen rondant per Espanya i pel Món fent la "cercavila" del Planeta 2019.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  La Catalunya rica i plena també l'han aixecat andalusos, extremenys o murcians

  Avui ha vingut a berenar amb nosaltres la Mari Pau Domínguez, periodista catalana que ara presenta la seva pròpia història personal al llibre 'La nostalgia del limonero' (Espasa). Una novel·la en la que explica el fenomen de la migració d'Andalusia a Catalunya als anys 60 del segle passat. La protagonista de la història és la Concha, que descobreix que Catalunya tampoc no era el paradís

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 07/11/2019

  Avui s'ha quedat a berenar al programa la Begoña del Pueyo, coordinadora de #JELO que ara ens presenta el seu llibre 'Los hábitos cotidianos de las personas que triunfan' (Conecta). A més, com que és dijous, ha vingut la Mònica Günther i la seva paella, que han arribat amb una sorpresa musical. Hem parlat de l'actualitat amb els responsables del Zoo de Barcelona i amb la resta de protagonises del dia. Les notícies han arribat amb Gabriel Figueredo i José Agustín Gómez.