Temas

Javier Cercas

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Javier Cercas recupera Melchor Marín per a la seva darrera novel·la ‘Independencia’

Melchor Marín, policia d'èxit, és requerit per investigar un cas d'extorsió per uns vídeos sexuals de l'alcaldessa de Barcelona. Amb aquest motiu Javier Cercas ens aproxima a l'època post-Procés, a les conseqüències del flirteig independentista, a la burgesia catalana que segueix mantenint com sempre un poder econòmic i polític en aquesta societat.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Cercas i Vilas: la cercavila del Planeta

Avui ens han visitat per a berenar Javier Cercas i Manuel Vilas, guanyador i finalista del Premi Planeta de novel·la 2019. Cercas ens relata a 'Terra Alta' uns fets que ens toquen de prop. Són els que fan referència als atemptats de Barcelona i Cambrils del 2017. Vilas ens porta 'Alegría', una reflexió sobre la pròpia identitat a través de la memòria. Tots dos segueixen rondant per Espanya i pel Món fent la "cercavila" del Planeta 2019.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 20/01/2020

Avui hem explicat els efectes del temporal Glòria a Catalunya. Però també hem relatat com ha anat l'entrega dels Premis Gaudí, dels quals n'ha estat pendent l'Adriana Díaz. Nosaltres hem fet jurat l'audiència de La Brúixola i els hem demanat que entreguin 'La Brúixola d'Or' a qui més els agradi. Ens han visitat per a berenar Javier Cercas i Manuel Vilas, guanyador i finalista del Premi Planeta de novel·la 2019. I han estat protagonistes Mortadelo i Filemón.