Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

Historia

 • David Cervelló

  NITS DE RÀDIO AMB DAVID CERVELLÓ

  Nit de Història a Nits de Ràdio

  A la secció d'història amb Óscar González, iniciem el viatge amb els origens dels "llibres" per acabar analitzant com era la era clàssica i quina imatge tenim d'ella ¿Era realment com ens la imaginem? ¿Com ha influït el cinema en la nostra percepció de l'antiga Roma o Grecia?

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LA CÀPSULA DEL TEMPS

  Gila mai no serà 'el enemigo' de ningú

  Avui hem recordat que un 12 de març de 1919 va néixer el gran Miguel Gila, que abans de fer-nos riure amb els seus monòlegs es va dedicar a la política i va haver de marxar a l'exili durant la dictadura. Va saber riure's del seu propi passat i sempre, als seus shows, mantenia converses telefòniques amb 'el enemigo'. Amb tot, hem rubricat aquesta càpsula del temps amb la veu de Liza Minelli.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 10/03/2020

  Avui hem abordat l'actualitat posant el focus en els efectes turístics del coronavirus. Ho hem fet amb el president de l'ACAVE Martí Sarrate. Ha vingut a berenar amb nosaltres la María Artés, que presenta el seu disc 'Valiente de tus miedos' (Warner). A més, l'Alba Giraldo i Pastor ens ha portat les grans dones grans de Catalunya, que han estat protagonistes de 'La Gran Brúixola'. Avui, que ha passat pel programa (en esperit) la gran Sara Montiel, la 'Saritísima'.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LA CÀPSULA DEL TEMPS

  Sara Montiel va ser la primera diva espanyola en trepitjar Hollywood

  Avui en Jaume Mas i Roma ens ha portat de viatge en el temps fins al 10 de març de 1928, dia en el que va néixer María Antonia Alejandra Vicenta Elpidia Isidora Abad Fernández. O el què és el mateix: Sara Montiel. 'Saritísima', així se la va conèixer tota la vida. Una vida intensa que va estar marcada per ser pionera en moltes coses, entre elles, en ser una actriu espanyola a la meca del cinema. Allà va conèixer companys d'escena com Gary Cooper o Burt Lancaster, amb qui va fer pel·lícules que formen part d'una llista de films inacabable. Entre ells, els més populars: 'El último cuplé' i 'La violetera'.

 • David Cervelló

  NITS DE RÀDIO AMB DAVID CERVELLÓ

  Nits de Ràdio 07/03/2020

  Podcast complet de Nits de Ràdio amb David Cervelló. Pablo Mérida ens comenta la seva selecció setmanal d'estrenes cinematogràfiques, repassem l'èxit de "El hombre invisible" i analitzem la nova proposta de Pixar: "Onward" A la secció d'història amb Óscar González ens parla del llibre recentment publicat: "Pseudohistòria contra Catalunya. De l'espanyolisme a la Nova Història" on s'analitzen els errors i la falta de rigor en moltes publicacions, ens ho explica amb tot detall l'Òscar.