cuina

MÁS DE UNO VILANOVA, L'ACTUALITAT DEL GARRAF I L'ALT PENEDÈS A ONDA CERO

07/05/2025 08:30

La gamba de Vilanova, protagonista de la masterclass d’Eric Montes aquest dissabte a La Daurada

L'actualitat informativa del Garraf i l'Alt Penedès, amb Núria Mora. Entrevista amb el xef Eric Montes, que ens parla sobre la gastronomia vilanovina des de la proximitat dels productes. És un dels protagonistes de la Setmana de la Gastronomia de Vilanova. Aquest dissabte 10 de maig oferirà una masterclass sobre la gamba de Vilanova a La Daurada. Parlem amb ell sobre la gran qualitat del producte local que es reivindica també amb amb la commemoració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

02/04/2025 12:57

Cuina amiga, dels fogons al llibre solidari

Aquesta setmana s'ha fet la presentació del llibre 'Cuina Amiga. Fogons solidaris', escrit pel periodista i sommelier Rafa Gimena, que relata la creació i l'experiència del col·lectiu Cuina Amiga, que està format per una vintena de restauradors lleidatans, que un dia a la setmana cuina a l'espai comunitari d'El Menjador, que gestionen la Fundació Jericó i el Banc dels Aliments de les comarques de Lleida. Entre la vintena dels restauradors, també hi col·labora el xef Gabriel Jové, que ens en dona més detalls a La Ciutat Lleida.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

28/11/2024 13:57

Cuinar com a pràctica de mindfulness

Arriben a La Ciutat Lleida els Petits plaers, amb la dietista integrativa Marta Romera. En aquesta ocasió ens endinsem a la cuina, però no només per a cuinar, sinó per a fer-ho conscientment i convertir l'acte de cuinar en una experiència de mindfulness, un moment de desconnexió i atenció plena. Una pràctica que pot millorar el nostre benestar i, alhora, fer que els plats que preparem siguin encara més especials.

PROGRAMA COMPLET DE LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

26/11/2024 14:35

La Ciutat Lleida 26/11/2024

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat del dia a les comarques de Lleida, seguim amb la secció musical amb el musicòleg Jordi Cano, avui per enfrontar dues bandes icòniques del pop espanyol dels anys 80 i 90: Mecano i Hombres G. En l'espai de cuina i gastronomia amb el xef Gabriel Jové, comencen les travesses pel lliurament aquesta nit de les estrelles Michelin.

PROGRAMA COMPLET DE LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

20/11/2024 10:30

La Ciutat Lleida 19/11/2024

Programa complet de La Ciutat Lleida amb Núria Mora. Entrevista amb Teresa Farré, directora del Banc dels Aliments de les comarques de Lleida i la Carme, responsable de la xarxa de voluntariat de la ciutat de Lleida, que ens parlen de la campanya del Gran Recapte que té lloc aquest divendres i dissabte. Seguim amb l'espai de patrimoni amb Jesús Brufal, que ens comenta la importància de la dona en el sí del poder a l'Edat Mitjana posant com a exemple Gal·la Placídia i seguim amb l'espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

12/11/2024 14:07

Ponts acull l'entrega dels distintius Slow Food Catalunya a 86 establiments compromesos amb l'alimentació sostenible

A l'espai de cuina i gastronomia de La Ciutat Lleida, el nostre xef de capçalera Gabriel Jové ens parla dels nous establiments que han passat a formar part de la xarxa Slow Food Catalunya d'acord amb l'entrega de distintius que s'ha fet aquest dilluns a Ponts, entre els quals en destaquen tres de les comarques de Lleida: Boixetes Can Manel (Vielha); All Negre (Montardit de Baix) i L'Era (Barruera). En aquesta setmana de reconeixements també s'ha actualitzat el llistat de Soletes, de la Guia Repsol i per acabar la secció ens parla dels caquis, un producte totalment de temporada.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

22/10/2024 14:43

Els errors que has d'evitar quan congeles aliments

En l'espai de cuina i gastronomia de La Ciutat Lleida avui el nostre xef de capçalera Gabriel Jové ens dona consells i recomanacions per congelar bé els aliments, un tema essencial a la cuina, perquè sovint congelem per allargar la vida dels productes, però no sempre ho fem de la manera correcta. Ens explicarà quins són els errors més comuns que hauríem d'evitar per garantir que els aliments mantinguin la seva qualitat, sabor i propietats nutricionals.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

15/10/2024 14:00

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

15/10/2024 14:00

L’ou, un bàsic en totes les cuines i l'aliment universal que ens uneix a través de les tradicions

En l'espai de cuina i gastronomia de La Ciutat Lleida ens acompanya una setmana més el xef Gabriel Jové, amb qui avui parlem d'un dels aliments que no falta mai en cap cuina, l'ou. A més a més, la tradició culinària i els costums van plegats quan parlem de rebosteria. És per això que des de la Federació Avícola Catalana (FAC), amb motiu del Dia Mundial de l’Ou que va ser l'11 d'octubre, fan un homenatge a la importància de l’ou en els dolços que acompanyen el calendari festiu de Catalunya, segons ens explica la directora de la FAC Anna Toda, a més de recordar-nos les propietats nutricionals que té.

LA CIUTAT LLEIDA. AMB NÚRIA MORA

24/09/2024 14:15

Piparres, quan i com les mengem?

Avui, a la secció de cuina i gastronomia de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora ens endinsem en un producte senzill però molt versàtil i apreciat: la piparra. Aquesta petita delícia, de textura suau i sabor lleugerament picant, és molt popular a la gastronomia del nord d'Espanya, sobretot al País Basc i Navarra. Es pot trobar en diferents versions: fresca, confitada o en vinagre, i és un ingredient clau en molts plats tradicionals. En parlem amb el xef Gabriel Jové que ens descobrirà com la piparra es pot convertir en protagonista de plats senzills però exquisits, i ens donarà alguns trucs per treure-li tot el suc a aquest ingredient tan especial.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

17/09/2024 13:56

Redescobrint el peix per promoure el seu consum, apte per a totes les butxaques i fàcil de cuinar

El consum de peix a Catalunya ha patit una davallada significativa els darrers anys, influenciat per l’augment de preus i els canvis en els hàbits familiars. En parlem avui a La Ciutat Lleida amb el xef Gabriel Jové, que ens explica quina és la situació actual que afecta les cuines domèstiques, i quines alternatives es poden trobar a través d’espècies més desconegudes, però igualment nutritives i assequibles. I de regal, recepta de sarsuela.