Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

cuina

  • La Brúixola amb Robert Calvo

    DIJOUS, PAELLA

    En dues hores, podem elaborar tots els àpats de la setmana

    Com cada dijous, hem rebut a l'estudi la Mònica Günther, que amb el seu 'Dijous, paella' ens ha explicat coses molt interessants al voltant de la gastronomia. Avui ens ha portat la solució per poder tenir enllestits de manera ràpida i eficaç els àpats de tota una setmana en pocs minuts. És una tècnica que ens permetrà economitzar i també no haver de menjar cada dia fora de casa.

  • La Brúixola amb Robert Calvo

    LES HISTÒRIES DE LA VIDA

    La Brúixola 18/04/2019

    Aquest dijous hem berenat amb Guille Milkyway, líder del grup 'La Casa Azul', que ens ha presentat el seu nou treball i amb qui hem compartit una entrevista màgica. A més, hem rebut a l'estudi la Mònica Günther, que ens ha portat una idea magnífica per poder planificar tots els àpats de la setmana, sobretot i necessitem emportar-nos la carmanyola a la feina.

  • Podcast  - Made in Japan

    EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

    Made in Japan – Emperador i ramen, hi ha res més japonès?

    Per aprendre llengua, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui tractarem molt a fons la figura del Tennō, l’emperador del Japó, arrel de la abdicació de Akihito i el posterior nomenament del seu fill Naruhito. Tindrem la sort de comptar amb dos grans especialistes en la matèria, per una banda l’historiador Jonathan López Vera i per l’altra l’advocat Salvador Rodríguez Artacho. A la secció d’actualitat tractarem el problema del Karoshi (mort per esgotament) i aprendrem amb la Sheila Estévez a gestionar millor l’estrès a la feina. A més la gastronomia estarà súper present en aquest programa, no només per que Japonshop.com ens presentarà nous productes d’aquests que porten directament des del Japó, però també per que coneixerem Mutenroshi ramen i Kame House Kitchen, dos restaurants units per un concepte, l’anime i el brunch a la japonesa. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

  • La Ciutat amb Núria Mora

    Dimarts 09/04/19

    La Ciutat Lleida

    La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Entrevista amb Eulàlia Pagès, sobre les novetats que Pagès Editors presenta aquest Sant Jordi. Parlem de la música trap amb Jordi Cano i espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové.

  • Podcast  - Made in Japan

    EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

    Made in Japan – Beisbol, karate, nous sabors i molta tela!

    Per aprendre llengua, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui parlem breument de la figura del emperador al Japó, tit anticipant la futura abdicació de Akihito. També farem un saborosíssim top 3 de productes gastronòmics que ens porta Japonshop.com, no sense abans fer la nostra lliçó de japonès setmanal a la Càpsula Nipona, o tractar en profunditat els esports i les arts marcials al Japó dins la nostra Tertúlia Izakaya. Per acabar us presentarem a Nunoya, experts en teixits i estampats japonesos, què ens explicaran? Ens agrada als catalans confeccionar amb teles nipones? Tot això i molt més a l’entrevista d’Emprenedoria. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

  • La Brúixola amb Robert Calvo

    DIJOUS, PAELLA

    Menjar insectes, és addictiu

    Avui ens posem el davantal perquè arriba la Mònica Günter, com cada dijous, a portar-nos gastronomia al seu 'Dijous, paella'. Aquesta setmana fem una paella amb insectes. Parlem amb l'home que va ser pioner a Europa a l'hora de comercialitzar insectes per a menjar. Ho va fer des de La Boqueria, a Barcelona, i ara ens proposa un llibre de receptes.

  • La Ciutat amb Núria Mora

    Dimarts 02/04/19

    La Ciutat Lleida

    La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Entrevista amb Mireia Font que ens parla del projecte Gratitud Pallars. El grup Seikos ens presenta el seu debut discogràfic i espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové.

  • Podcast  - Made in Japan

    EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

    Made in Japan – HANAMI, viu la primavera al Japó

    Per aprendre llengua, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui parlem del Hanami, el fenomen cultural que inunda Japó durant la primavera, i és que no hi ha res que agradi més als japonesos que contemplar les bucòliques estampes de primavera amb els cirerers florits a la bora de rius, llacs o boscos mil·lenaris. Comptarem però també amb Ferran Grau, qui ens explicarà molt bé els avenços en recerca de curació del càncer que han dut a terme al Japó diversos equips d’investigació bio-mèdics. No us perdeu la nostra classe setmanal de japonès en la qual aprendrem el vocabulari bàsic per a anar a un restaurant japonès, a la secció Sabors del Japó en Rona Yamashita ens ensenyarà a preparar un molt bon Sukiyaki, i estigueu ben atents a JaponShop.com, doncs ells et porten a casa els últims i més espectaculars sabors vinguts del Japó. Esteu preparats? Comencem! Hajimemashou!