Temas

Carla Simón

CINE

Carla Simón, Premio Nacional de Cinematografía 2023

La cineasta catalana Carla Simón (Barcelona, 1986), directora de "Alcarràs" (2022) y "Verano 1993" (2017), ha sido galardonada con el Premio Nacional de Cinematografía 2023, dotado con 30.000 euros y concedido por el ministerio de Cultura y Deporte.

PREMIS GAUDI 2022

Més nominacions per al repartiment d’Alcarràs als Gaudí: Josep Abad, Albert Bosch, Xènia Roset, Montse Oró i Berta Pipó

‘Alcarràs’, de Carla Simón, i ’Un año, una noche’, d’Isaki Lacuesta, amb 14 nominacions, són les pel·lícules que parteixen com a favorites en la quinzena edició dels Premis Gaudí. Aquesta edició inclou com a novetats les categories de millor direcció novella, millor interpretació revelació i millor guió adaptat. Entre les nominacions d'interpretacions hi ha cinc dels actors que han participat a Alcarràs: Josep Abad, Albert Bosch, Xènia Roset, Montse Oró i Berta Pipó. 'El sostre groc', d'Isabel Coixet, opta a millor pel·lícula documental. El palmarès es donarà a conèixer a la gala del 22 de gener de 2023 al MNAC, presentada per l’actriu Llum Barrera.

CINEMA

'Alcarràs' camina cap als Oscar

La pel·lícula 'Alcarràs' de la cineasta Carla Simón continua el seu camí per fer història en el món del cinema després de ser escollida com la candidata de l'Acadèmia de Cinema espanyol per enviar-la als Oscar. Ho ha anunciat aquest matí l'actriu Carmen Maura en la lectura del veredicte.