CINEMA

'Alcarràs' camina cap als Oscar

La pel·lícula 'Alcarràs' de la cineasta Carla Simón continua el seu camí per fer història en el món del cinema després de ser escollida com la candidata de l'Acadèmia de Cinema espanyol per enviar-la als Oscar. Ho ha anunciat aquest matí l'actriu Carmen Maura en la lectura del veredicte.

Agencias

Lleida | 13.09.2022 13:41

L'Acadèmia de Cinema espanyola ha seleccionat ‘Alcarràs’, de Carla Simón, per representar Espanya a la 95a edició dels Oscar. La pel·lícula s’ha imposat a la coproducció catalana ‘As Bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, i ‘Cinco Lobitos’, d’Alauda Ruiz de Azúa, que també estaven preseleccionades. ‘Alcarràs’, distingida amb l'Os d'Or al Festival de Berlín, ha estat preseleccionada recentment per la 35a edició dels Premis del Cinema Europeu i fa un mes va fer el salt a les plataformes audiovisuals. La pel·lícula de Carla Simón es pot veure a Prime Video, Filmin, iTunes, Movistar Plus+, Vodafone, Orange, Google Play i Rakuten. La 95a edició dels Oscar se celebraran el 12 de març del 2023 a Los Angeles.

El calendari a partir d'ara

L’Acadèmia de Hollywood desvetllarà el 21 de desembre la ‘shortlist’ dels Oscar i se sabrà si la pel·lícula continua la seva cursa per aconseguir l’estatueta a la millor pel·lícula internacional a la cerimònia que se celebrarà el 12 de març del 2023.

Alcarràs, l'argument

El film narra la història de l'última collita de fruita d'una família a una finca d'Alcarràs (Segrià) abans que els propietaris hi instal·lin plaques solars. Després d’’Estiu 1993’ la cineasta torna a gravitar les relacions familiars, tot incorporant-hi el xoc entre diverses generacions que viuen juntes. Al seu entendre, la família és el motor de conflictes i de "moments molt bonics" i reconeix que tenia ganes d'expressar "com l'energia i les emocions d'una família es mouen com un tot".