Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

artrosi

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 15/03/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem amb el Dr. Josep Just que ens explica què és l'halitosi, quines són les causes de el mal alè i alguns consells per evitar-ho. Continuem amb la primera sèrie d'entrevistes que vam realitzar a Burgos durant l'esdeveniment de presentació de la campanya #MuchoPorVer impulsada per Novartis per conscienciar la població sobre la degeneració macular associada a l'edat (DMAE), primera causa de ceguesa en majors de 50 anys. Parlem amb Jesús Ponce, President de Novartis Espanya, la Dra. Lourdes Macías i la Dra. Maribel López Gálvez. El següent contingut es refereix a la tècnica anomenada aterectomia orbitacional amb el Dr. José Román Escudero. Es tracta d'una tècnica mínimament invasiva que consisteix en la introducció d'un catèter que genera una força centrífuga que fa que una corona recoberta de diamant orbiti 360 graus dins de l'artèria per tal d'eliminar en menys de dos minuts les plaques de calç (ateroma) de sistema arterial perifèric. Aquest dispositiu permet distingir les plaques del teixit sà de les arteries. I concloem amb el Dr. Humberto Loscertales parlant sobre una investigació recent que relaciona les interleucines, un conjunt de citoquines (proteïnes que actuen com a missatgers químics a curta distància) que són sintetitzades principalment pels leucòcits i que podrien tenir un important paper en la prevenció de l'artrosi de genoll.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 01/03/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". El Dr. Rafel Guayta ens parla del consum excessiu d'alcohol que s'associa amb nombrosos resultats adversos en joves i augmenta el risc de patologies greus. Continuem amb el Dr. Josep Just comentant la relació que existeix entre el fet de tenir les mans fredes i la salut. Si tenim les mans fredes de forma contínua i, especialment, si a més experimentem canvis en el color de la pell, podria tractar-se d'un senyal d'alerta. Les malalties inflamatòries inmunomediades abasten patologies tan heterogènies com l'artritis reumatoide, la colitis ulcerosa, el lupus, la malaltia de Crohn o les espondilartritis, entre d'altres. Aquest grup de malalties poden suposar un alt impacte en la qualitat de vida. Parlem d'un estudi que indica que la flora intestinal podria delatar algunes malalties reumàtiques amb la Dra. Delia Reina i el Dr. Xavier Aldeguer. I acabem el programa amb el Dr. Humberto Loscertales i les eines terapèutiques de les que disposa la medicina regenerativa per tractar patologies degeneratives que provoquen protrusions i hèrnies discals i lumbàlgia.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 16/02/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Per començar el Dr. Josep just ens parla de la EPOC i ens dona consells pràctics per prevenir-la ja que es una malaltia que es pot evitar pràcticament deixant de fumar. Tot seguit el Dr. Rafel Guayta comenta les consultes més curioses que fem a l’anomenat Dr. Google a Internet. La hiperconectivitat en la que viu la societat d’avui no para de créixer i, en qüestions de salut, es un tema que ens preocupa. Continuem amb el Dr. Raúl Olivares parlant de la endometriosi, una malaltia, normalment benigna, que afecta les dones a llarg de la seva vida reproductiva i que presenta un procés d’evolució imprevisible. I finalitzem el programa amb el Dr. Humberto Loscertales i el tractament, mitjançant la medicina regenerativa, de l’artrosi de genoll amb unes bones expectatives terapèutiques.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 09/02/2020

  Podcast complet de el programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem amb el Dr. Rafel Guayta que ens comenta els beneficis per a la nostra salut que suposa el fet de caminar amb freqüència per a tothom en general i, especialment, per a la gent gran. A continuació la Dra. Sònia Ruiz parla sobre la relació entre la manca de vitamina D, els pacients oncològics i el pronòstic de la malaltia. Seguim amb el Carlos García-Roqueta i la Societat Catalana de Mediació i Gestió de Conflictes de la Salut, una organització sense ànim de lucre, independent, que te com a missió la sensibilització i la formació de la cultura de la mediació, la promoció de la mediació en l'àmbit sanitari i l’oferta de serveis de mediació als professionals i a les organitzacions sanitàries. Després, el Dr. Joan Pau Horcajada ens explica tot el que cal saber sobre el coronavirus a diferents nivells: prevenció, contagi, diagnòstic i tractament. I cloguem amb el Dr. Humberto Loscertales que ens explica les diferents eines terapèutiques que utilitza la medicina regenerativa per tractar amb excel·lents resultats, en funció del diagnòstic, l'artrosi de maluc.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  Els Sysadoas i el tractament de l’artrosi amb el Dr. Cristóbal Orellana

  Parlem dels Sysadoas, un grup de medicaments autoritzats per al tractament simptomàtic de l’artrosi. Des del Ministeri de Sanitat es preveu un possible desfinançament d'un grup de medicaments biològics, d'acció lenta anomenats condroprotectors de les articulacions que tenen escassos efectes secundaris (és una altra opció als antiinflamatoris que no poden donar-se a llarg termini pels seus efectes secundaris). Aquesta situació deixaria en un buit terapèutic a milers de pacients. D'una banda a una massa gran de dones, malaltia crònica principal i també a un col·lectiu afectat pel seu perfil socio-econòmic.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 22/09/2019

  Iniciem el programa parlant amb el Dr Josep Just, Digestòleg i Assessor Mèdic del programa parlant sobre el consum elevat i inadequat dels fàrmacs denominats protectors d'estómac per combatre la falsa creença que la polimedicació requereix prendre'ls i informar dels riscos que suposa per a la salut un consum inadequat d'aquests medicaments. A continuació parlem amb el Dr Humberto Loscertales, Director de Medicentre sobre la medicina regenerativa i les seves eines terapèutiques que s'han demostrat útils en l'artrosi de genoll i de maluc que són els continguts que avui tractem a fons per resoldre el dolor invalidant a nivell articular. La següent entrevista la desenvolupem amb l’Ignasi Ferrer, Director de la Fundació Alzheimer Catalunya que treballa incansablement des de 1988 per millorar la qualitat de vida de qualsevol persona afectada per una demència. A la Fundació Alzheimer Catalunya treballen perquè la voluntat de les persones sigui més forta que la por, que els prejudicis o que els símptomes. Conviure amb la malaltia és dur, per això ajuden els afectats a viure amb més qualitat i seguir formant part de la societat. Expliquem les activitats que desenvolupen i com poden ajudar en la investigació i la cura dels malats fent un donatiu. I per cloure el nostre programa ens apropem als professionals de l'Institut Ruiz Castilla amb la Dra Angie Solano, Especialista en Medicina Estètica i Làser i la Dra Mireia Ruiz Castilla, Directora de l'Institut Ruiz Castilla amb elles parlem de la tecnologia làser i el antienvelliment. Els sistemes làser ablatius i no ablatius reverteixen alguns dels efectes del fotoenvelliment. Els làsers ablatius actuen tant en l'epidermis com a la dermis reduint les arrugues i cicatrius, i millorant el to de la pell. El làser no ablatiu, el rejoveniment fraccionat i la llum polsada intensa (IPL) s'han desenvolupat per reduir el temps de curació i la incomoditat del pacient en estimular la formació de col·lagen sense causar interrupció epidèrmica i s'han convertit en un dels mètodes més populars. Així doncs, hi ha nombrosos tractaments que ens poden ajudar a reduir els efectes de l'envelliment de la nostra pell. La tendència és trobar tractaments que siguin menys invasius i amb efectes secundaris mínims.