Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

Ajuntament de Barcelona

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  REINA, QUÈ ET POSO?

  Barcelona té 43 mercats que alimenten i vesteixen tota la capital

  Avui a la secció 'Reina, què et poso?' hem tingut informació sobre els mercats de Barcelona de primera mà. Ens l'ha ofert la regidora de la matèria Montserrat Ballarín. Amb ella hem fet un viatge per les obres dels diferents mercats de la ciutat i també ens ha explicat l'aposta de l'equip de govern per renovar-los progressivament. Enguany ja hi ha invertit més d'onze milions.

 • Logo Onda Cero

  LA CIUTAT, AMB GABRIEL FIGUEREDO

  Primera tertúlia política amb l’Ajuntament de Barcelona ja constituït

  Gabriel Figueredo modera la primera tertúlia política de La Ciutat quan encara no s’ha complert una setmana des que es va constituir l’Ajuntament. Divisions de partits, sis que tenien representació després de les eleccions i set que n’hi ha ara; reunions per repartir el cartipàs municipal tot i que encara no tenim detalls; crits i insults a Plaça Sant Jaume i primeres desavinences entre els dos partits que governaran seran alguns dels temes que avui analitzem.

 • La Ciutat, amb Mònica Günther

  LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

  Primera tertúlia després de les eleccions per saber les prioritats dels partits polítics

  Primer dijous després de les eleccions i a ‘La Ciutat’ torna la tertúlia política. Al marge de pactes, convidem a totes les forces polítiques que diumenge van obtenir representació a l’Ajuntament per parlar dels reptes d’aquesta legislatura, dels problemes que realment afecten als barcelonins. Volem saber quines són les prioritats per cadascun dels partits que ompliran el plenari municipal aquesta legislatura.

 • Audio Mònica

  LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

  Hi haurà retallades a Barcelona?

  A la tertúlia política de La Ciutat, amb Mònica Günther, hem abordat la possibilitat que hi hagi retallades de cara l’any vinent a l’Ajuntament de Barcelona. Així ho asseguren uns documents de PSC i unes dades d’ERC, l’Ajuntament ho nega. En parlem amb els regidors: Josep Maria Montaner, Carlos Hornero, Trini Capdevila i Xavier Mulleras.

 • Audio Mònica

  CADA MIGDIA, A ONDA CERO CATALUNYA

  La Ciutat 29/06/2018

  Repassem com està evolucionant el plenari municipal a l’Ajuntament de Barcelona. Descobrim la bona idea de Frederic Ceron, creador de Potmath, una iniciativa per ajudar els estudiants amb dificultats d’aprenentatge mitjançant la realitat virtual. En els productes amb D.O. descobrim a Les Filos, dues germanes que fan melmelades de préssecs de l’Ordal. Maria Dolors Garcia Pastor ens fa recomanacions de lectures obligatòries. Natàlia Soronellas ens porta de ruta per les millors terrasses on degustar bona gastronomia aquest estiu.

 • Alquiler y venta de viviendas

  ENQUESTA

  Creus que s’hauria de limitar per llei el preu del lloguer dels pisos?

  Catalunya intentarà reduir el preu dels pisos de lloguer amb bonificacions fiscals i ajudes als propietaris que fixin preus justos. La intenció de la Generalitat de Catalunya és la creació d’un índex de preus que serveixi de referència als ajuntaments o el mateix Govern per concedir bonificacions, per exemple, en l’impost de béns immobles (IBI). Així es vol frenar l’elevada pujada dels preus que a Catalunya ha arribat al 14%, el doble que la mitjana estatal, i ha convertit Barcelona en la ciutat amb el lloguer més car d’Espanya.

  Per això, molts ajuntaments reclamen una legislació que acabi amb aquesta nova bombolla immobiliària i aturi l’especulació amb una regulació del lloguer, com fan ciutats com París o Berlín, per evitar que molts veïns hagin de marxar dels seus barris.

  Una proposta que topa amb la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) de caràcter estatal i amb els propietaris d’habitatges que son contraris a la intervenció pública del mercat lliure dels pisos de lloguer. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona ja va aprovar l’estiu passat una proposició per regular aquest mercat amb el suport de tots els partits, excepte el vot en contra del PP i l’abstenció de C’s.