Temas

Ajuntament de Barcelona

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

El RACC considera poc segures les mesures de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona en el desconfinament

Alba Rey, cap d’estudis de mobilitat del RACC, en una entrevista a La Ciutat amb Mònica Günther ha afirmat que les mesures provisionals que ha aplicat l’Ajuntament de Barcelona a l’espai públic per garantir la mobilitat sostenible i els desplaçaments dels vianants durant el desconfinament són “poc segures”. Segons Rey, “caldria segregar el transit rodat dels vianants i les bicicletes mitjançant barreres físiques per tal de garantir-ne la seva seguretat”.

L'ACTUALITAT A FONS

El centre LGTBI de Barcelona atén més de 20.000 persones durant el primer any de vida

L’equipament ha acollit 503 activitats des de la seva inauguració, el passat 19 de gener del 2019, i ha aprofitat aquest dijous per fer balanç. A La Brúixola l'hem fet amb la Tinent d'alcaldia de Barcelona Laura Pérez, que ha volgut destacar que les persones trans són les que ho tenen més complicat a dia d'avui, sobretot per la discriminació i el rebuig al mercat laboral.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 12/11/2019

Avui ha vingut a berenar al programa el líder d'aquesta ràdio. Amb Carlos Alsina hem celebrat el Premi Ondas que se li entregarà aquesta setmana a Barcelona i hem repassat moments de la seva trajectòria a la que és la seva casa. A més, hem fet el relat de l'actualitat del dia amb Laura Estrada i Gerard Sanz i hem debatut sobre l'addicció al joc amb diferents experts. Hem plantejat aquest tema amb Georgina Boixereu, que també ens ha portat la seva càpsula del temps. Avui hem ressuscitat Antonio González 'El pescaílla'.

DEBAT, A LA BRÚIXOLA

Per prevenir la ludopatia cal més educació i una major implicació de totes les parts

Avui hem debatut sobre el món del joc i la ludopatia. Un nou pla d’usos a Barcelona regularà la implantació dels locals de joc i apostes per fer front als problemes de salut i dependència que generen aquestes activitats. N'hem parlat amb la regidora de Salut de l'Ajuntament de la capital catalana, Gemma Tarafa, i n'hem fet debat amb Francesc Perandreu, president de l'Associació Centre Català d'Addiccions Socials i amb Joan Devesa, president d'Acordjoc.

REINA, QUÈ ET POSO?

Barcelona té 43 mercats que alimenten i vesteixen tota la capital

Avui a la secció 'Reina, què et poso?' hem tingut informació sobre els mercats de Barcelona de primera mà. Ens l'ha ofert la regidora de la matèria Montserrat Ballarín. Amb ella hem fet un viatge per les obres dels diferents mercats de la ciutat i també ens ha explicat l'aposta de l'equip de govern per renovar-los progressivament. Enguany ja hi ha invertit més d'onze milions.

LA CIUTAT, AMB GABRIEL FIGUEREDO

Primera tertúlia política amb l’Ajuntament de Barcelona ja constituït

Gabriel Figueredo modera la primera tertúlia política de La Ciutat quan encara no s’ha complert una setmana des que es va constituir l’Ajuntament. Divisions de partits, sis que tenien representació després de les eleccions i set que n’hi ha ara; reunions per repartir el cartipàs municipal tot i que encara no tenim detalls; crits i insults a Plaça Sant Jaume i primeres desavinences entre els dos partits que governaran seran alguns dels temes que avui analitzem.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Analitzem amb Barcelona en Comú i el PSC el nou mandat a l’ajuntament de Barcelona

Mònica Günther entrevista a La Ciutat a Joan Subirats, número dos d’Ada Colau i també al líder dels socialistes a Barcelona, en Jaume Collboni. Dues formacions que són conscients que en alguns temes discreparan però intentant que afecti el menys possible al govern. Tot plegat a l’espera de repartir les carteres.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Primera tertúlia després de les eleccions per saber les prioritats dels partits polítics

Primer dijous després de les eleccions i a ‘La Ciutat’ torna la tertúlia política. Al marge de pactes, convidem a totes les forces polítiques que diumenge van obtenir representació a l’Ajuntament per parlar dels reptes d’aquesta legislatura, dels problemes que realment afecten als barcelonins. Volem saber quines són les prioritats per cadascun dels partits que ompliran el plenari municipal aquesta legislatura.