Temas

Premi Planeta

"La Bestia" y "Ultimos Días en Berlín"

Los Premios Planeta 2021, en "Más de Uno Vigo".

Como es tradicional, los ganadores de los Premios Planeta iniciaron su gira promocional en Vigo, invitados por el Club Faro. En su visita a la ciudad, también se pasaron por la sintonía de Onda Cero, donde ofrecieron algunas de las claves de "La Bestia", ganadora del galardón", y "Últimos Días en Berlín".

UNA MIRADA AL PASSAT

Robert Calvo viatja a 1929 i es cola a la inauguració de l'Exposició Internacional de Barcelona

En Robert Calvo té certa afició de fer viatges radiofònics. I avui n'ha fet un que l'ha portat a 1924, quan es va començar a pensar en un palau d'exposicions que després acabaria veient la llum a Monjuïc, a Barcelona. Allà es va celebrar al 1929 l'Exposició Internacional de Barcelona, que van inaugurar el rei Alfonso XIII i la reina Victoria Eugenia. I des de llavors, hem anat viatjant en el temps amb algun sobresalt. Fins a arribar als notres dies, que aquest palau acull la seu del MNAC.

LA NIT LITERÀRIA DE L'ANY, A ONDA CERO

Segueix en directe el Premi Planeta a Onda Cero Catalunya

Onda Cero Catalunya realitzarà una programació especial amb motiu del lliurament del LXVIII Premi Planeta de novel·la. Cada 15 d’octubre, Barcelona es converteix en la capital global de la llengua espanyola amb el lliurament del guardó millor dotat econòmicament en castellà. Enguany la cerimònia serà al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), a Montjuïc. A partir de les 19:00h podreu escoltar La Brúixola amb Robert Calvo, que es realitzarà en directe des de la Cúpula del MNAC.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies Migdia 16/10/2018

El govern central proposarà presentar un recurs al Tribunal Constitucional per la ressolució del Parlament de Catalunya contra el rei Felip IV. Des de l'executiu de Quim Torra consideren que aquesta decisió no fa cap favor a la imatge del monarca. També hem repassat quins han estat els guanyadors del Premi Planeta.

LXVII Premi Planeta

El Premi Planeta 2018 a Onda Cero Catalunya

Onda Cero Catalunya ha realitzat una programació especial en motiu del lliurament del LXVII Premi Planeta de novel·la que s’atorga, com és tradició, en una vetllada literària cada 15 d’octubre, dia de Santa Teresa. A l'edició de 2018, Carles Lamelo i Robert Calvo han entrevistat al guanyador de l'edició de 2017, Javier Sierra i la finalista Cristina López Barrio. També han estat presents en aquest programa l'escriptora Eva García Sáenz de Urturi, el membre del Jurat del Planeta, Juan Eslava Galán i els polítics Miquel Iceta, Núria Marín, Xavier Garcia Albiol, Artur Mas o Miquel Roca; entrevistats per Gabriel Figueredo, coordinador d'Informatius d'Onda Cero Catalunya. I a la catifa blava del Planeta, Mònica Günther ha entrevistat Risto Mejide, Manel Fuentes, Boriss Izaguirre o Rosa Regàs.