Temas

GENT GRAN

MÁS DE UNO VILANOVA, L'ACTUALITAT DEL GARRAF I L'ALT PENEDÈS A ONDA CERO

Bona acollida a l'estudi i execució d'obrir dispensaris mèdics en alguns centres cívics de Vilanova

L'actualitat informativa del Garraf i l'Alt Penedès, amb Núria Mora. Entrevista amb Josep Vivanco, representant al consell consultiu de la Gent Gran del Consell Comarcal del Garraf, amb qui parlem de l'accés a la sanitat i la l'aprovació de la moció al ple de l'Ajuntament de Vilanova sobre l'estudi i execució d'una prova pilot per obrir dispensaris mèdics en alguns centres cívics de Vilanova i la Geltrú.

ONADA DE CALOR

Com s'adapten les residències de gent gran a les temperatures extremes?

Estem enmig d'una onada de calor extrema que té especial incidència a les comarques de Lleida, on s'han superat els 40 graus de temperatura i s'espera que es repetixi de cara al cap de setmana. Evitar l’exposició en les hores centrals del dia, hidratar-se, buscar les estances més fresques o refugis climàtics són algunes de les recomanacions que les administracions traslladen a la ciutadania, sobretot a aquells col·lectius més vulnerables, com els infants i la gent gran. Carol Mitjana,directora del Centre Geriàtric de Lleida ens explica com adapten les seves activitats i el seu dia a dia per combatre la calor. Unes temperatures, que d'altra banda, incrementen el risc d'incendi i per això també el cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou explica algunes de les recomanacions a tenir en compte.

FESTIVAL GRAN EDAT

Èxit de la 2a edició del Primabuela Sound que anirà de gira per altres residències

La residència Centre Geriàtric Lleida ha celebrat aquest dijous a la tarda la segona edició del Primabuela Sound, el festival de música per a la Gran Edat creat per la casa d'aperitius El Bandarra en col·laboració amb la metodologia I Feel. Una festa que aquest any s'ha obert a tot el públic i durant tota la jornada ha revolucionat les rutines dels residents que han gaudit d'aquesta festa, que iniciarà una gira per altres centres residencials. A La Ciutat Lleida n'hem estat parlant amb Carol Mitjana, directora del Centre Geriàtric Lleida.

LA CIUTAT, AMB MIRIAM FRANCH

La bretxa digital, una realitat que afecta a la gent gran

Un cop al mes donem veu als que més en saben: a la veu de l’experiència. Aquest dijous parlem d'un tema que per molta gent gran és un problema, tot i que no ens n’adonem. És la bretxa digital. En parlem amb Josep Carné, president de la FATEC

Sección musical

DJ Juan Campos homenajea a nuestra 'gent gran' en su día

El DJ más veterano de Mallorca, Juan Campos, dedica su espacio musical habitual en el programa MÁS DE UNO MALLORCA a nuestra 'gent gran' con motivo del Día Internacional de las Personas de Edad, declarado por la ONU en 1990.