Temas

GENT GRAN

LA CIUTAT, AMB MIRIAM FRANCH

La bretxa digital, una realitat que afecta a la gent gran

Un cop al mes donem veu als que més en saben: a la veu de l’experiència. Aquest dijous parlem d'un tema que per molta gent gran és un problema, tot i que no ens n’adonem. És la bretxa digital. En parlem amb Josep Carné, president de la FATEC

Sección musical

DJ Juan Campos homenajea a nuestra 'gent gran' en su día

El DJ más veterano de Mallorca, Juan Campos, dedica su espacio musical habitual en el programa MÁS DE UNO MALLORCA a nuestra 'gent gran' con motivo del Día Internacional de las Personas de Edad, declarado por la ONU en 1990.

Les residències de gent gran a Catalunya

Una associació de familiars avisa que un 25% dels treballadors dels geriàtrics no s’ha vacunat

La coordinadora 5+1, que aglutina familiars de persones grans que viuen en residències públiques, reclama “testos setmanals” davant el fet que un 25% de treballadors d’aquests centres no s’ha posat la vacuna contra la covid19. Mentre que aquesta associació adverteix que aquest percentatge respon a la negativa dels treballadors a vacunar-se, el Departament de Salut ha assegurat que el procés està encara en marxa i que la xifra de treballadors vacunats anirà augmentant.

LA CIUTAT, AMB MARC NAVARRO I MARÍA GÓMEZ

Què demana la gent gran al nou govern?

En plenes negociacions per formar govern, parlem amb el president i el portaveu de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya, el Josep Carné i l’Enric Ollé.

NITS DE RÀDIO, AMB DAVID CERVELLÓ

Han de cobrar els avis per cuidar els nets?

Una àvia va demanar cobrar un sou per cuidar de la seva neta, i el debat es va disparar a les xarxes socials, cal cobrar una compensació o s'ha de fer "de gratis"... per la família.

NITS DE RÀDIO, AMB DAVID CERVELLÓ

Mai no és tard per córrer una marató

Miquel Pucurull ens parla de la situació precaria de moltes entitats esportives per culpa del Covid-19 i del recent record d'Espanya de marató

LA GRAN BRÚIXOLA

Les grans dones grans de Catalunya ens donen lliçons cada dia

Avui l'Alba Giraldo i Pastor ens ha resumit en pocs minuts moltes des les històries que han passat per l'espai 'La Gran Brúixola' i que tenen les dones com a protagonistes. Elles, les dones de la tercera edat, són molt actives i fan de tot: activitats relacionades amb el circ, amb el periodisme o amb la jardineria. Algunes, fins i tot, aposten per la pròpia alfabetització quan pensaven que mai no podrien llegir o escriure.

LA GRAN BRÚIXOLA

La solitud és un fet massa comú entre la població gran... i té solució!

La soledat no desitjada afecta entre el 30 i el 50 per cent de la gent gran, segons denuncia l'Associació Benestar i Desenvolupament. Les dades s'han plasmat en l'espot #QueTotsElsDiesSiguinDimecres per conscienciar, prevenir i visibilitzar una situació a la qual totes les persones estem exposades. N'hem parlat amb l'entitat de la mà de l'Alba Giraldo i Pastor.