Temas

dolor

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 07/03/2021

Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". Comencem parlant de la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària formada per un col·lectiu de persones individuals i un conjunt d’entitats que hi donen suport. A les persones i organitzacions que formem part de la Plataforma els uneix la preocupació per l’evolució del nostre sistema fiscal, cada vegada més regressiu i injust, i el model de societat que se’n deriva. En Xavier Martínez, membre de la Plataforma ens explica el decàleg que recentment han publicat.

El tractament del Parkinson ha de tenir en compte els seus símptomes no motors, com la demència o problemes de son. En el passat, els símptomes no motors del Parkinson solien passar desapercebuts al no associar-se tan clarament a la malaltia. Un reconeixement correcte dels símptomes permet un adequat diagnòstic diferencial de la malaltia de Parkinson. Carles Aguilar parla amb el Dr. Javier Pagonabarraga, Neuròleg de la Unitat de Trastorns del Moviment del Hospital de Sant Pau de Barcelona.

L'artrosi, depenent de la zona afectada, en graus més avançats, es converteix en una malaltia discapacitant, que impedeix al pacient una activitat quotidiana normal, el simple fet d'aixecar-se el seient i començar a caminar pot arribar a ser molt dolorós, baixar escales augmenta la intensitat del dolor i després d'un exercici moderat o un lleuger passeig es tradueix en inflamació en les articulacions que pateixen artrosi. Un dels últims avenços en el tractament del dolor articular és la medicina regenerativa. Ens ho explica el Dr. Humberto Loscertales, Director de Medicentre.

Per finalitzar, dediquem el nostre temps a parlar sobre la cirurgia oral i maxil·lofacial, disciplina de la medicina oral en la qual es diagnostiquen i tracten una àmplia gamma de trastorns que afecten el complex facial i a l'esquelet, incloent els maxil·lars i la cavitat oral. Podem dir que es tracta de resoldre els problemes de salut i patologies de la boca a través, en funció de cada cas, de la cirurgia. Amb el Dr. Javier González Lagunas, Cap del Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial de l'Hospital Quirónsalud abordem 3 entitats com la síndrome de dolor miofascial (SDM) és una síndrome regional de dolor muscular caracteritzat per la presència de punts gallet (punts dolorosos) en un o més músculs.El bruxisme, també conegut com la malaltia silenciosa, és una patologia que pateix aproximadament un 70% de la població a Espanya i que consisteix a estrènyer de forma inconscient la mandíbula i cruixir les dents, produint el desgast dels mateixos i la hipertròfia de masseters, un múscul mastegador que està als costats de la mandíbula. Las principals causes de la hipertròfia del masseter són per bruxisme i per l'estrès.

EN BUENAS MANOS

FEDE lanza la campaña "Rompe Con el Dolor"

La iniciativa pondrá el foco en dar visibilidad a los datos y a testimonios reales de una dolencia con la que convive cerca del 20% de la población, según la OMS

EN BONES MANS, AMB CARLES AGUILAR

Càncer i dolor oncològic

Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer parlem el dolor oncològic gràcies a Angelini Pharma España. El dolor oncològic és un tema encara no massa conegut quan es tracta d'afrontar un càncer.

Medicina

Los anestesiólogos reivindican su papel en la pandemia

El recién nombrado Jefe de la Unidad de Anestesiología y Reanimación del Hospital Son Espases, Fernando Barturen, reclama más reconocimiento para los anestesistas y explica por qué gracias a esta especialidad, entre otras cosas, se han podido ampliar las camas UCI para la atención de pacientes Covid.

Consejos de salud

Clínica Teknos te da las claves para tratar el dolor lumbar

¿Tienes dolor lumbar frecuentemente? Guillermo Pérez, fisioterapeuta de Clínica Teknos, te explica cuál es el tratamiento más adecuado, en qué se diferencia de la Ciatalgia y te da algunas recomendaciones para reducir estas molestias

Con la Asociación Andaluza del Dolor y el Instituto contra el Dolor 'Doctor Trinidad'

Rebélate contra el Dolor, en Onda Cero: 'Coronavirus'

Cada martes en Onda Cero Cádiz hablamos de salud en 'Rebélate contra el dolor', un espacio con la colaboración de la Asociación Andaluza del Dolor y el Instituto contra el Dolor 'Doctor Trinidad'.