Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

amor

 • Una pareja china

  EN NOTICIAS MEDIODÍA

  La Guinda: Un mercado del amor

  Mientras en occidente triunfan las aplicaciones de citas, en China perdura la tradición y son los padres los encargados de buscar pareja a sus hijos solteros. Como si de un mercadillo se tratara difunden las bondades de la criatura para que consiga casarse antes de los 30.

 • Andrés Muñoz y Teresa Cortés

  Entrevista en 'Por fin no es lunes'

  Andrés, el cura que se enamoró y dejó de dar misa

  Ahora que la palabra 'progreso' está en boca de todos con eso del "gobierno rotundamente progresista", queremos fijarnos en una realidad que lleva anclada en el pasado desde hace siglos. Los expertos dudan de si el celibato en la Iglesia Católica se empezó a exigir a partir del II Concilio de Letrán (en 1139), pero lo que es seguro es que en el Concilio de Trento (1563), se renovó este mandato por el cual los sacerdotes no pueden casarse aun hoy. Esto no quiere decir que no hayan aparecido voces en contra.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Luz Gabás reivindica l'Espanya de les oportunitats

  L'escriptora aragonesa ha escrit una història que pretén posar en valor el món rural. Un món on viu Alira, la protagonista de la seva última novela 'El latido de la tierra' (Planeta). Gabás assegura que aquesta no és una història autobiogràfica, però sí que se situa en el món en el qual es mou aquesta escriptora, que resideix a Benasque, a Huesca. Amb ella ens hem emocionat.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  L'amor, la comprensió i el suport són la base en una casa amb adolescents

  Avui hem berenat amb l'Eva Bach, que juntament amb la Montse Jiménez ha escrit el llibre 'Mares i pares influencers, 50 eines per entendre i acompanyar adolescents d'avui' (Rosa dels vents). Hem sabut com conviure amb els joves de la família i com ajudar-los a créixer per encaminar-nos cap al futur com a adults. Els pares d'avui en dia s'han hagut d'actualitzar per saber que moltes de les coses, passen per la xarxa Internet.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  25 anys després, recordem què era fer-se un 'Kràmpack'

  Tots els amants del teatre recordaran la comèdia Kràmpack, que es va estrenar fa 25 anys. Ara, una nova versió de l'obra es pot gaudir des del passat 16 de setembre fins al 27 d'octubre al Aquitània Teatre. L'espectacle dirigit per Pep Antón Gómez, té com a integrants de l'elenc les dues persones que han vingut a berenar amb nosaltres: en Jaume Casals i la Lídia Casanovas.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 12/09/2019

  Avui hem parlat de la tornada de l'alumnat a les escoles i als instituts catalans amb motiu de l'inici de curs. I hem anat a dues llars catalanes per saber com s'ha viscut aquest primer dia a les aules. Han vingut a berenar dues catalanes que s'han passat molt de temps recopilant els missatges que utilitzen els homes a l'app Tindr per a poder convèncer-les a elles. Hem fet debat polític amb els diputats i les diputades del Parlament en aquest dia de ressaca de la Diada. Amb la Laura Pons i en Víctor Lozano hem repassat l'actualitat del dia a Catalunya.