Temas

Alcanar

LA CIUTAT, AMB MIRIAM FRANCH

Joan Roig (Alcanar): “Abans teníem temporals cada 50 anys, ara cada mes”

Des d’aquesta matinada que els ruixats i les ventades han causat problemes a les terres de l’Ebre. Uns problemes que es repeteixen menys de 3 mesos després de les últimes inundacions causades per les grans pluges. En parlem amb Joan Roig, alcalde d'Alcanar, una de les poblacions afectades.

Temporal

La pluja torna amb força a Terres de l'Ebre

L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, explica a La Ciutat com s'està vivint al municipi un nou episodi de pluges, que si bé no és comparable al de l'1 de setembre, ha fet que la població torni a reviure, amb angoixa, aquells moments.

Entrevista a La Ciutat

"Queda molt per fer"

Rosa Raga, impulsora de la plataforma "Monsortirem" i síndica de greuges d'Alcanar, explica a La Ciutat quina és la situació al municipi, un mes després dels aiguats.

Els efectes dels aiguats

Com està Alcanar un més després de les inundacions?

Un mes després de les inundacions, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha reconegut que no es podrà parlar de normalitat “en molt de temps”. Roig ha explicat que encara s’estan quantificant els danys i que, a l’impacte econòmic, cal sumar també “la part emocional, l’angoixa de reviure un altre vegada un fenomen com aquest”.

Les conseqüències del canvi climàtic

Els experts alerten que les inundacions d’Alcanar s’aniran agreujant amb els anys

El director i investigador del Centre de Recerca Aplicada en Hidrometeorologia i professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona, Daniel Sampere, ha assegurat que les onades de calor, els incendis i les inundacions com les d’Alcanar són “un indici més de que el canvi climàtic el tenim a casa nostra” i “s’aniran repetint cada vegada més”.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies Migdia 23/10/2018

Lluis Llach liderarà el Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent que promourà aquest debat però no tindrà com a objectiu redactar una constitució catalana. Transports Metropolitans de Barcelona no retirarà els vagons on ha detectat amiant, i assegura que aquest material no suposa cap risc per als usuaris ni per als treballadors del metro. I expliquem també que l'Ajuntament d'Alcanar ha decidit sol·licitar la declaració de zona catastròfica perquè descarta poder fer front als desperfectes causats pel temporal de la setmana passada.

ha declarado en la Audiencia Nacional

Un testigo protegido sitúa en la casa de Alcanar al yihadista que alquiló la furgoneta para el atropello en las Ramblas

Un testigo protegido ha afirmado este lunes ante el juez de la Audiencia Nacional, Fernando Andreu, que investiga los atentados del 17 agosto del año pasado en Barcelona y Cambrils, que dejó 16 víctimas mortales y más de un centenar de heridos, que el presunto yihadista que alquiló la furgoneta utilizada para el atropello masivo en las Ramblas también frecuentaba la vivienda de Alcanar (Tarragona) donde se estaba preparando la acción terrorista.