Temas

Víctor Amela

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Víctor Amela dignifica la memòria històrica rescatant 25 testimonis de 'La lleva del biberó'

El periodista Víctor Amela acaba de presentar un llibre que és un document impagable. Durant 15 anys ha estat recollint les històries dels homes que, quan eren massa joves, van ser obligats a anar a la guerra. Al 1938, al voltant de 27.000 joves d’entre 17 i 19 anys van ser cridats a files a correcuita per l’Exèrcit Republicà per nodrir les unitats dels fronts del Segre i l’Ebre, amenaçades per l’avanç franquista. Amela ha aconseguit unir vint-i-cinc testimonis de vint-i-cinc homes que quan eren encara uns nens van haver d'arriscar la seva vida batallant.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 24/02/2020

Avui ha estat una tarda molt colpidora i emotiva perquè ha vingut a berenar amb nosaltres en Víctor Amela, col·lega periodista que presenta un assaig impagable titulat 'Ens van robar la joventut' (Rosa dels vents). En ell descriu les misèries que van haver de patir els combatents de l'anomenada 'lleva del biberó'. A més, hem estat ben pendents de la 'Barcelona Tech Spirit' i hem fet el relat de notícies amb la Georgina Boixereu. La Laura Estrada ens ha portat al Liceu per saber més de la gal·la per acostar les discapacitats a la població i també ens ha portat, com a bona 'muntatgista', el seu muntatge de so de la setmana.

Con Víctor Amela

Los inspiradores: "Pon dificultades a los hijos cada día"

El protagonista de hoy es Andrea Fiorenza, psicólogo y psicoterapeuta, que se especializa en la terapia con niños y explica las relaciones disfuncionales entre padres e hijos. Recomienda poner dificultades cada día a los hijos porque si superan esa dificultad, ganan autoestima.

LES NITS D’ESTIU, A ONDA CERO CATALUNYA

La Portada 25/07/2019

Parlem de la supervivència i ho fem amb el fotoperiodista Ricardo García Vilanova, segrestat per l’ISIS a Síria, i el periodista Víctor Amela, que cada estiu entrevista a supervivents de la Lleva del Biberó. David Serra i Carlos Izquierdo ens porten les seves recomanacions serièfiles i literàries

Dijous 28/02/19

La Ciutat Lleida

La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques. El periodista i escriptor Víctor Amela ens presenta la seva darrera novel·la "Jo hauria pogut salvar Lorca". Finestra al món, de Lleida fins a Alaska amb Joan Ramon Zaballos.

Programa d'onda cero Tarragona amb Pablo Alcaraz

La Ciutat Tarragona 20/02/2019

Actualitat, entrevista al periodista i escriptor, Víctor Amela. Món Romà amb Joaquín Ruiz de Arbulo i recordem la figura de Joan Castell quan es compleix un any de la seva mort.

Entrevista en Julia en la Onda

Víctor Amela: "Se dice que Franco propuso a la familia de Lorca desenterrar sus restos y llevarlo al Valle de los Caídos"

El escritor Víctor Amela presenta en Julia en la Onda 'Yo pude salvar a Lorca', el libro en el que relata la historia de su abuelo, un pasador al que su amigo, el poeta Luis Rosales, habría pedido que sacara de Granada a Federico García Lorca para ponerle a salvo. Cuenta que al parecer, Franco habría querido interlocutar con la familia de Lorca para llegar a un acuerdo. "Se ha llegado a decir que propuso desenterrar los restos de Lorca y llevarlo al Valle de los Caídos".

CON VÍCTOR AMELA

Los inspiradores: Clarissa Pinkola

Víctor Amela nos habla de una mujer inspiradora para todos, Clarissa Pinkola. Nos cuenta que escribió, 'Mujeres que corren con los lobos', y que inspiró a muchas mujeres. Ella decía que que nada es más sanador para la mujer que conectar con su entraña salvaje. ¿Quién es?