Temas

Sector agrario

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Mollerussa es prepara per la 151a edició de la Fira de Sant Josep, punt de trobada de les reivindicacions del sector agrari

Mollerussa celebra del 16 al 19 de març la 151a edició de la Fira de Sant Josep i el 43è Saló de l'Automòbil. Amb més de 20.000 metres quadrats d'exposició i 250 expositors, el certamen ofereix totes les novetats en maquinària agrícola i complementa el certamen amb les jornades tècniques que aquest any tenen una especial incidència en l'actualitat del sector, des de l'eficiència dels regs, fins a les reclamacions dels pagesos i ramaders. En parlem a La Ciutat Lleida amb Marc Solsona, alcalde i president del patronat de Fira de Mollerussa.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 06/03/2024

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Comentem les reaccions del sector agrari al ple monogràfic sobre la pagesia que s'ha fet al Parlament. Seguim amb la campanya de micromecenatge que ha iniciat un grup d'estudiants d'un institut de la Seu d'Urgell per participar a un campionat mundial de robòtica als Estats Units. La cantautora lleidatana Ares Gratal ens parla dels dos projectes musicals que té entre mans, i les recomanacions literàries de l'escriptora i blogger Marta Planes, amb un parell de propostes breus però intenses.

REVOLTA PAGESA

Els pagesos mantenen almenys fins divendres els talls a les carreteres de Ponent

Nova jornada de mobilitzacions del sector agrari i ramader a Catalunya que ja ha avançat que vol mantenir les protestes i els talls de carretera, almenys, fins demà divendres. A banda de les diverses reivindicacions, els pagesos han criticat que el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, no assistís dimarts a les reunions amb els seus representants.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 28/02/2024

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Continuen aquest dimecres les mobilitzacions del sector agrari incrementant els talls i bloquejos de carreteres a les comarques de Lleida. Parlem de relacions sentimentals amb la coach i mentora Núria Cusiné. Seguim ampliant coneixements sobre la Llei de la Segona Oportunitat amb Marta Bergadà i recorrem el barri de Balàfia, en concret el carrer Garrotxa i la seva comarca amb Joan Ramon González, president de l'Associació Amics de la Seu Vella de Lleida.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 27/02/2024

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Nova jornada de mobilitzacions del sector agrari i ramader amb talls a diversos punts de les carreteres de Ponent i de Catalunya. Seguim amb el musicòleg Jordi Cano i els enfrontaments musicals, avui entre Mozart i Beethoven i espai de cuina i gastronomia amb el xef Gabriel Jové, que ens parla de les Torrades de Santa Teresa.