Temas

PIMEC

L’ampliació de l’aeroport

PIMEC reclama a AENA un projecte tècnic i una gestió de proximitat per al Prat

PIMEC està a favor d’ampliar l’aeroport de Barcelona però creu que un dels problemes és que AENA “no ha posat sobre la taula un projecte tècnic”. La patronal de la petites i mitjanes empreses de Catalunya també creu que és el moment d’abordar “una gestió aeroportuària de quilòmetre zero”.

Nuevos "peajes" a partir del 2024

División en Cataluña por las autopistas y autovías de pago

El Gobierno prevé implementar un sistema de pago en todas las autovías y autopistas del Estado a partir del 2024. La reforma de la ley de movilidad y financiación del transporte contempla cobrar a los conductores en función de la contaminación del vehículo y del uso que hagan de las carreteras. La patronal PIMEC ve adecuada la medida y los transportistas se muestran preocupados.

Restriccions anticovid

PIMEC alerta de les conseqüències econòmiques del confinament comarcal

El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha lamentat les conseqüències econòmiques de la tornada al confinament comarcal estricte a Catalunya: “No és un gerro d’aigua freda sinó que plou sobre mullat; el problema és d’on venim i l’afectació que això està generant en sectors com la restauració, el comerç o l’activitat turística.

L’ACTUALITAT A FONS

Jacint Soler (PIMEC): “No podem dimonitzar al sector del turisme”

A l’espera del repartiment dels Fons Europeus, encara hi ha dubtes de com es farà el repartiment. Des de PIMEC i el Col·legi d’Economistes de Catalunya asseguren que els fons son una oportunitat, però que s’han de reforçar els sectors més afectats. En parlem amb Jacint Soler, cap de gabinet i relacions externes de PIMEC

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 25/03/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb la ballarina Elena Córdoba que presenta l'espectacle 'Parallel Ways' al Teatre del Raval. En actualitat, parlem amb Jacint Soler, cap de gabinet i relacions externes de PIMEC, per parlar de com s'han de repartir els ajuts europeus. Parlem amb en David Cervelló sobre l'actualitat en el seu cúter.

Aldarulls a Catalunya

El món empresarial s’uneix contra les manifestacions violentes

Aquest dijous més de 250 entitats del món econòmic i social de Catalunya, encapçalades per Foment del Treball i PIMEC, manifesten la seva indignació i preocupació pels actes vandàlics a les manifestacions en suport del raper Pablo Hasél.

Les eleccions al món empresarial

Cañete denuncia l’intent de l’ANC “de pervertir” PIMEC

El secretari general de PIMEC i candidat d’Activisme Empresarial a la presidència de l’entitat, Antoni Cañete, creu que la candidatura de Eines PIMEC, impulsada per l’ANC, “vol instrumentalitzar i pervertir” la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya.

"Un AVE a Cuenca es una barbaridad"

La Diputación pide a la patronal catalana que ceje sus ataques a Cuenca

El presidente de la Diputación provincial de Cuenca, Álvaro Martínez Chana, ha reclamado a la Asociación empresarial de pequeñas y medianas empresas de Cataluña (Pimec) que “rectifique” y “ceje los ataques” hacia la provincia de Cuenca, después de criticar la llegada del tren de alta velocidad a Cuenca. “Un AVE a Cuenca es una barbaridad”, dijo su presidente, Josep González, en una entrevista con la Agencia Catalana de Noticias recogida por elnacional.cat.