Temas

Paeria

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 18/10/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques. Entrevista amb la regidora de Feminismes de la Paeria, Sandra Castro, que ens parla del projecte "+ Temps x Tu". Parlem amb el gerent de Garaje Dalmau, Sergi Tomàs que ens comenta la setmana solidària de donació de sang que estan fent al grup Nayox. Seguim amb l'espai de patrimoni amb Jesús Brufal que ens aproxima al Monestir d'Avinganya i l'espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové i la gamba vermella.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

La Fira de Sant Miquel torna a la normalitat amb plena ocupació

Del 29 de setembre al 2 d'octubre es celebrarà a Lleida la 68a edició de la fira agrària de Sant Miquel i la 37a del saló Eurofruit. El doble certamen firal recupera aquest any la normalitat prepandèmia i assoleix la plena ocupació, amb la presència de 290 expositors que ocuparan els 54.000 m2 de superfície expositiva. Una edició de normalitat, malgrat les dificultats que passa el sector i que no s'espera que tingui un impacte negatiu per a la fira. A La Ciutat Lleida en parlem amb Paco Cerdà, tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria a la Paeria.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 24/05/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Aquest dimarts una cinquantena de vehicles han participat en una marxa lenta des d'Alcarràs fins a Barcelona per reclamar ajudes urgents per les gelades de principis del mes d'abril. També parlem del nou servei 'Hola, Empresa' que ha posat en marxa la regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de la Paeria i del pla d'impuls a la digitalització, amb Paco Cerdá i Imma Parra. Espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové i l'agenda cultural.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 31/03/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Comencem amb l'actualitat de Lleida i comarques, que passa avui per Tremp i l'inici de declaracions per la mort per covid de 64 usuaris de la residència Fiella. Continuem amb política i avui passa pels micròfons de La Ciutat Lleida el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme a la Paeria, Toni Postius. Amb ell comentem alguns dels grans temes pendents de la capital del Segrià, que aquest any començaran a prendre forma. Seguim amb els viatges, aquest mes obrim una finestra al món per viatjar fins a Israel, ens hi acompanya Joan Ramon Zaballos.

ENTREVISTA TONI POSTIUS, 1R TINENT ALCALDE I REGIDOR URBANISME A LA PAERIA

L'any de les carpetes pendents de Lleida: Torreblanca, l'estació d'autobús i el pla de l'Estació i les oportunitats dels fons Next Generation

Els dos anys de pandèmia han comportat un canvi en el full de ruta que tenia l'equip de govern de la Paeria a l'inici de mandat, segons ha explicat a La Ciutat Lleida Toni Postius, primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme. Moltes reunions internes que aquest any 2022 es transformaran en projectes que comencen a posar-se en marxa. Es tracta de les carpetes pendents, les grans assignatures de Lleida que repassem amb Postius: l'estació d'autobusos, el model comercial de la ciutat, el repte industrial amb Torreblanca o el parc de les Basses. Uns projectes que es complementen amb les noves oportunitats que generaran els fons Next Generation.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Comencen les activitats de descoberta d'espais naturals a Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha començat a fer les primeres activitats del programa previst per a la descoberta de la natura de l’any 2022. S’han fet cens d’ocells a les zones humides dels Aiguamolls de Rufea i al Parc de la La Mitjana de Lleida i també s’han fet les primeres sessions d’anellaments científics. A La Ciutat Lleida n’hem parlat amb Esther Fanlo, cap d’Ecologia i Sostenibilitat de la Paeria, que ens ha explicat que aquesta setmana es presentarà tot el programa previst per al 2022.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Què és i què fa l'Institut Municipal d'Ocupació de Lleida?

A La Ciutat Lleida entrevistem David Melé, regidor a la Paeria d'Ocupació, Responsabilitat Social i Horta i president de l'Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí de Lleida. Parlem sobre els programes, formacions que s'hi fan i projectes que es podran tirar endavant el proper d'any d'acord també amb l'aprovació recent del pressupost per al 2022.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 15/07/21

Podcast complet del programa La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Donem un cop d'ull a l'actualitat en referència als municipis on el Govern preveu instaurar el toc de queda, que a la provínica de Lleida afecta a la Seu d'Urgell, Tremp, Solsona i Alpicat. Crisi al tripartit de la Paeria, amb la decisió de l'alcalde Miquel Pueyo de destituir Sergi Talamonte com a tercer tinent d'alcalde i creuament de declaracions. Petits plaers amb la Marta Romera, actualitat del món audiovisual amb Miki de Santiago i agenda cultural.

ENTREVISTA MONTSE PIFARRÉ, REGIDORA SALUT AJUNTAMENT DE LLEIDA

“És complicat fer tocs de queda per municipis, els pot estigmatitzar i no sabem si seria efectiu, sempre pots anar al poble del costat”

El Govern de la Generalitat està estudiant implantar tocs de queda que s’instaurarien als municipis amb més incidència de covid, una mesura que ajudaria a restringir accessos nocturns per evitar aglomeracions i botellons en aquelles zones on la pandèmia està descontrolada però que tampoc se sap si realment seria efectiva. En declaracions a La Ciutat Lleida, la regidora de Salut de la Paeria Montse Pifarré ha dit que “és molt complicat fer tocs de queda quirúrgics, primer per l’estigmatització que suposa, i que a Lleida vam patir l’estiu passat, i d’altra banda perquè sempre es pot anar al poble del costat”.