Temas

Oli

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Una vintena de productors d’oli d’oliva catalans es mostren a mercats europeus i asiàtics

Lleida acull aquesta setmana la segona edició de l’Olive Oil Business Forum, una trobada de negocis organitzada per Prodeca, Acció i la Cambra de Comerç de Lleida amb l’objectiu de facilitar les relacions comercials entre les empreses catalanes del sector de l’oli d’oliva amb compradors internacionals de mercats seleccionats. Un Forum que aquest dimarts i dimecres es trasllada a la Llotja després que aquest dilluns els participants hagin visitat diversos punts del territori, entre els quals la cooperativa de la Granadella. A La Ciutat Lleida n'hem estat parlant amb Jordi Quejido, responsable de l'àrea d'internacionalització de la Cambra de Comerç de Lleida.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 02/05/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. A l'Economix d'aquesta setmana parlem de la difusió editorial que s'està fent de l'oli de les terres de Lleida a través de la publicació del llibre Una terra d'oli, l'oli d'oliva de les terres de Lleida, editat per Pagès Editors i amb la col·laboració de 14 autors i autores i dos fotògrafs que ofereixen la visió més àmplia sobre l'oli. Seguim amb l'espai de patrimoni amb Jesús Brufal, que avui ens porta fins a Cal Prim de Verdú i espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové.

ECONOMIX

Una terra d’oli: la visió més àmplia de l’or líquid lleidatà

Aquest dimecres es presenta a les 18h a la sala d'actes de la Diputació de Lleida el llibre Una terra d'oli, l'oli d'oliva de les terres de Lleida, una obra editada per Pagès Editors amb la col·laboració de la Diputació de Lleida que ens presenta el procés d'elaboració de l'oli d'oliva verge extra, la seva influència en la cultura i en la societat lleidatana i també el seu impacte en l'economia. A l'Economix d'aquesta setmana en parlem anb Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida; Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors; l'escriptor Ignasi Revés, autor del reportatge central del llibre que també compta amb la col·laboració de 14 autors i autores i el fotògraf Toni Prim, que al costat de Santi Iglesias n'ha fet les fotogràfies.

ENTREVISTA EN RADIOESTADIO

Oli: "¿Que un portero tire los penaltis o las faltas? Si pasa eso en un equipo el resto de compañeros quedan como jugadores de bolos"

El ex jugador del Oviedo, el Betis y el Cádiz en los años 90 y un mítico de LaLiga, Oliverio Jesús Álvarez, conocido como 'Oli', comenta en Radioestadio cómo ve a sus antiguos equipos y cómo ha ido cambiando el fútbol, y no solo por el VAR, en los últimos años. "El fútbol ha cambiado mucho. Si nos oyeran a nosotros hace 20 años las burradas que nos decíamos en el terreno de juego, o escucharan a Guardiola que no callaba la boca en el campo..."

HISTÓRICO DEL CÁDIZ

Oli, sobre el Cádiz: "Ahora tienen que defender que no le quiten el ascenso"

El histórico del Cádiz, Oli, analiza en Radioestadio la temporada que está haciendo el equipo, "tienen que defender que no le quiten el ascenso", comenta. Además, explica que "cuando uno pasa de Jerez para abajo, la luz de Cádiz es diferente". Además, habla del empate entre el Oviedo y el Sporting, "el empate no saca a ninguno de pobre".