Temas

NOVEL·LA

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 19/03/2020

Avui hem parlat amb els odontòlegs de Catalunya, que estan molt espantats per les infeccions per coronavirus. També hem parlat amb el responsable de l'empresa Pinter, que ha donat mascaretes al sistema sanitari. Amb tot, hem aplaudit precisament els sanitaris i tots els col·lectius que aquests dies treballen, com fem cada dia. Les notícies han arribat de la mà de Georgina Boixereu.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Frankenstein: el monstre no era el dolent, ho era el doctor!

Frankenstein o el modern Prometeu, és una obra literària de l'escriptora anglesa Mary Shelley. Publicat l'11 de març de 1818, el llibr va ser emmarcat en la tradició de la novel·la gòtica. Avui ens ho ha explicat en Jaume Mas i Roma.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 26/02/2020

Avui ha vingut a berenar l'escriptor valencià Ángel Gil Cheza, que ens ha presentat la seva darrera novel·la 'Otoño lejos del nido' (Suma de letras). A més, hem parlat de la Quaresma i hem preguntat a l'audiència quina reflexió pretenen fer aquests 40 dies. Amb tot, hem glossat la figura de Guillermina Motta, avui que ha estat el seu aniversari. I hem explicat la primera reunió entre La Moncloa i la Generalitat després d'anys de manca de diàleg.

LA CIUTAT D’ESTIU, AMB JOSEP PUIG

Carmen Pastora: “de la BBC destaco sobretot la seva multiculturalitat”

Josep Puig entrevista a La Ciutat d’estiu a Carmen Pastora que se’n va anar a Londres per emprendre una nova aventura als mitjans de comunicació. Doncs l’experiència ha acabat en forma de llibre ON AIR on recull tot el que va suposar, els canvis i l’adaptació. És la manera de conèixer el seu alter ego, la Maria Castells.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Hi ha 'overbooking' literari: no tothom pot ser un supervendes

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres el periodista i escriptor Carlos Luria, que ens ha presentat el seu llibre 'Cómo matar a un lector' (Editorial Base). Un llibre necessari per als lectors i imprescindible per als novel·listes. Conté 57 mètodes que els que escriuen segueixen i que poden acabar avorrint les persones que llegeixen els seus llibres.