Temas

alimentació

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

La presència de plàstics en aliments posa en valor la compra a productors de proximitat

Aquesta setmana a La Ciutat Lleida parlem amb la dietista integrativa Marta Romera, amb qui comentem algunes informacions que han aparegut sobre la presència de microplàstics i plàstics en aliments envasats o congelats en diversos supermercats. Destaca la importància crucial per als consumidors de comprar a productors de proximitat per assegurar la traçabilitat i la procedència dels aliments, i els beneficis que comporta per a la salut i el medi ambient.

NITS DE RÀDIO, AMB DAVID CERVELLÓ

Engreixa fer dieta?

Gabriela Uriarte ens explica perquè les dietes engreixen més que aprimen i ens ofereix un programa de batch cooking per elaborar un menú familiar, sa i equilibrat.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

Els mites alimentaris

Carles Aguilar parla amb la Montse Rivero, Presidenta de la Fundació Catalana de Ciències de l'Alimentació sobre els anomenats mites alimentaris: enganys, falsedats, dites populars, exageracions, mitges veritats, etc.,

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 25/02/20

Podcast complet de La Ciutat Lleida amb Núria Mora. En el programa d'avui parlem de lo Ranxo de Ponts i les declaracions de l'equip de govern de la Paeria sobre el projecte del Museu Morera. L'alcaldessa d'Aitona Rosa Pujol ens parla de la campanya de la floració que comença aquesta setmana i parlem de cuina i com evitar el malbaratament alimentari amb Gabriel Jové i Oriol Aldomà, un dels impulsors de l'empresa Imperfectus. Agenda cultural de Lleida i comarques.

L'ACTUALITAT, A FONS

Toni Massanés aposta perquè els llegums tornin a ser protagonistes de la nostra dieta

El director de la Fundació Alicia ha passat avui per La Brúixola per posar en valor els llegums, en aquest 10 de febrer, Dia Mundial dels Llegums. Ell diu que cal tornar a les receptes que tenen el llegum com a base. Apunta que cal començar deixar les carns vermelles, sobretot aquelles de les quals no en sabem la procedència.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Per alimentar els més petits de casa cal, sobretot, sentit comú

Avui han vingut a berenar amb nosaltres un home i una dona que són experts en nutrició. Són la Lucía Martínez i l'Aitor Sánchez, que presenten la guia '¿Qué le doy de comer?' (Paidós). És un compendi amb consells per alimentar aquestes personetes en edat de creixement i que es rebel·len contra aquelles coses que no els agraden.