Temas

alimentació

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Per alimentar els més petits de casa cal, sobretot, sentit comú

Avui han vingut a berenar amb nosaltres un home i una dona que són experts en nutrició. Són la Lucía Martínez i l'Aitor Sánchez, que presenten la guia '¿Qué le doy de comer?' (Paidós). És un compendi amb consells per alimentar aquestes personetes en edat de creixement i que es rebel·len contra aquelles coses que no els agraden.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 03/11/2019

Iniciem el recorregut radiofònic parlant d'alimentació sobre els 50 ingredients del futur per ajudar a salvar el planeta a través de diversos estudiós universitaris amb Diana Roig, directora de Nutrició i Salut d'Unilever Espanya. Seguim amb Carme Sabater, Presidenta de la CUS, Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat. Salut, Consum i Alimentació parlant de la iatrogènia. Concepte que fa referència a aquell dany que el malalt no tenia i que té per causa el propi metge, o en un sentit més ampli, el que es deriva de l'atenció mèdica. Pot ser psicològic i pot ser físic. El següent tema es refereix a un assaig clínic, únic a Espanya, que es durà a efecte a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona sobre immunoteràpia en el càncer limfàtic en aquells pacients que no responen a tractaments convencionals. Ens ho explica el Dr. Javier Briones, Cap Clínic del Servei d'Hematologia i Director del Grup de Immunoteràpia Cel·lular i Teràpia Gènica del mateix hospital. I finalitzem amb el Dr. Humberto Loscertales, Director Mèdic de Medicentre parlant de la medicina regenerativa i de l'aplicació pràctica de les seves diferents teràpies a nivell articular i múscul-esquelètic, especialment a nivell de genoll i maluc.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

OISHII, la enciclopèdia de la gastronomia japonesa

Roger Ortuño ens presenta la obra més completa que hem vist fins ara per conèixer els ingredients que conformen la nihon ryori, o cuina nipona. A més com a gran comunicador que és ens explicarà algunes anècdotes relacionades amb llegendes que envolten la gastronomia nipona i els seus plats. Gaudeix-lo amb nosaltres!

REINA, QUÈ ET POSO?

Barcelona té 43 mercats que alimenten i vesteixen tota la capital

Avui a la secció 'Reina, què et poso?' hem tingut informació sobre els mercats de Barcelona de primera mà. Ens l'ha ofert la regidora de la matèria Montserrat Ballarín. Amb ella hem fet un viatge per les obres dels diferents mercats de la ciutat i també ens ha explicat l'aposta de l'equip de govern per renovar-los progressivament. Enguany ja hi ha invertit més d'onze milions.

DEBAT, A LA BRÚIXOLA

Un quart de la població adolescent podria patir anorèxia o bulímia

Els dimarts fem debat social a #LaBrúixola. Avui hem posat el focus sobre els trastorns de la conducta alimentària, que són una xacra de la societat actual, en la que les xarxes socials hi juguen un paper fonamental. Hem debatut sobre el tema amb Sara Bujalance, directora de l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia; amb la Teia Planes, psiquiatra i cap de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de l'Hospital Clínic de Barcelona; i amb la Carlota Font, psicòloga i exafectada per l'anorèxia.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Hideki Matsuhisa, el Ferran Adrià japonès

El Hideki és la persona que lidera el projecte del Koy Shunka, amb restaurants a Barcelona i també a altres ciutats europees. Ara, la seva preocupació és la de transmetre el coneixement a les noves generacions de cuiners, i que comprenguin com el treball constant de l’art de la gastronomia els farà prosperar personalment i ajudarà a portar aquesta disciplina més lluny del que mai varen imaginar.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

YAMA AOI, el wasabi mediterrani.

Entrevistarem a Pau Gelman, qui assegura que el wasabi també creix al Montseny, bé de fete gràcies a ells! El fet és que ell y Arnau Riba han creat la primera marca de Wasabi a Espanya, proba que l’interès per la gastronomia nipona no deixa de créixer.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Manga i anime, l’art del doblatge i la traducció, i les mascotes al Japó

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Quines mascotes tenen més èxit a terres japoneses? Qui fa possible que puguem llegir Manga en el nostre propi idioma? Qui posa veu als nostres personatges d’Anime favorits? Desvetllem tots els secrets dins d’aquesta edició del Made in Japan. Comencem! Hajimemashou!

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El berenar també pot ser vegetarià

Avui ha vingut a berenar a l'estudi de La Brúixola el col·lega periodista i també tècnic superior en dietètica. Ell es va passar al món del veganisme i ara glossa en una petita enciclopèdia tot el necessari per conèixer el món de l'alimentació vegetariana i vegana. Es titula 'Vegesanísimo' (Planeta). A més, ens proposa 80 receptes molt fàcils per poder sumar-nos-hi també. Fins i tot podem trobar berenars respectuosos amb aquesta opció que ja s'ha convertit pràcticament en religió.