Temas

alimentació

DEBAT, A LA BRÚIXOLA

Un quart de la població adolescent podria patir anorèxia o bulímia

Els dimarts fem debat social a #LaBrúixola. Avui hem posat el focus sobre els trastorns de la conducta alimentària, que són una xacra de la societat actual, en la que les xarxes socials hi juguen un paper fonamental. Hem debatut sobre el tema amb Sara Bujalance, directora de l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia; amb la Teia Planes, psiquiatra i cap de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de l'Hospital Clínic de Barcelona; i amb la Carlota Font, psicòloga i exafectada per l'anorèxia.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El berenar també pot ser vegetarià

Avui ha vingut a berenar a l'estudi de La Brúixola el col·lega periodista i també tècnic superior en dietètica. Ell es va passar al món del veganisme i ara glossa en una petita enciclopèdia tot el necessari per conèixer el món de l'alimentació vegetariana i vegana. Es titula 'Vegesanísimo' (Planeta). A més, ens proposa 80 receptes molt fàcils per poder sumar-nos-hi també. Fins i tot podem trobar berenars respectuosos amb aquesta opció que ja s'ha convertit pràcticament en religió.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Les nostres emocions influeixen en com ens alimentem?

A ‘La Ciutat’, el nostre coach Julio Rosales arriba acompanyat amb Cristina Carasusán, creadora del concepte “Emoalimentació”. Ens assegura que és un estil de vida sense dietes que t’ajuda a gaudir de la teva alimentació, i també del teu cos.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 07/02/2019

Avui hem explicat que ha obert a Barcelona el primer supermercat friki d'Espanya i per això hem preguntat a les persones que ens escolten si són frikis d'alguna cosa. Ha vingut a berenar amb nosaltres Julio Basulto, un gurú de l'alimentació saludable per parlar-nos de com menjar si tenim càncer. I hem entrevistat Albert Oliva, portaveu dels Mossos d'Esquadra, per fer balanç de l'operació de la policia des del 2014 contra els falsos revisors del gas.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

No mengis millor, deixa de menjar pitjor

El gurú de l'alimentació saludable Julio Basulto ha vingut avui a servir-nos un berenar saludable. Ell ens proposa un entrepà de ceba crua, nosaltres no ho acabem de veure. Però diu que és molt sa. Ens ha vingut a presentar el seu darrer llibre sobre càncer i alimentació i a alertar-nos dels perills de tot allò que ingerim i que no ens fa cap bé.

EL PROGRAMA D'ESTIU A D’ONDA CERO CATALUNYA

Fem l'agost 30/07/2018

Hem intentat convèncer a dos dels nostres col.laboradors a que s'animin a pràcticar esport i millorar la seva alimentació amb l'ajuda de la nutricionista, Mireia Quijada i el Ultraman Joan Lara. Torna a escoltar-ho!