PLA D´APARCAMENT MUNICIPAL

Vila-real incorpora el primer aparcament de batería invertida

El nou sistema d´aparcament ofererix estalvi en la superficie d´aparcament i major seguretats als passatgers del vehicle.

ondacero.es

CASTELLON | 24.02.2020 16:29 (Publicado 24.02.2020 16:18)

Imatge del carrer Cordó amb els aparcaments de bateria invertida.
Imatge del carrer Cordó amb els aparcaments de bateria invertida. | ONDACERO.ES

L'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Vila-real ha culminat la reordenació de l'aparcament al carrer del Cordó, que incorpora per primera vegada el sistema de bateria invertida o espiga al Pla d’aparcaments municipal. L’actuació ha permés també crear un centenar de places i augmentar les reserves per a motocicletes, bicicletes i vehicles de persones amb mobilitat reduïda.

Es tracta d'un sistema d'estacionament més segur, ja que el conductor ha d'estacionar en bateria marxa enrere, de manera que s'eliminen angles morts de visibilitat en eixir en el sentit de la marxa i es redueixen accidents i atropellaments. També suposa un estalvi del 10% en la superfície d'aparcament, facilita la càrrega i descàrrega a la vorera i ofereix major seguretat als passatgers del vehicle.

La reordenació d'estacionament al carrer Cordó manté els dos carrils de circulació en un únic sentit en el tram des de l'encreuament del carrer de l'Ermita fins al carrer del Cronista Traver, per a assegurar la fluïdesa del trànsit en aquest punt. Des de l'encreuament del carrer del Cronista Traver fins a la rotonda que connecta amb la carretera d'Onda, s’ha delimitat un únic carril de circulació.