Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

VILA-REAL

Un centener d´usuaris ja tenen la seva polsera d´emergència

Persones menors o amb algún tipus de malaltia o trastorn son les receptores de les polseres com a mesura de seguretat

ondacero.es
  CASTELLON | 18/06/2019
L´alcalde José Benlloch durant la presentació de la polsera d´emergència.

L´alcalde José Benlloch durant la presentació de la polsera d´emergència. / ONDACERO.ES

Les polseres d'emergència, impulsades per la Regidoria d'Innovació, la Fundació Caixa Rural Vila-real i desenvolupades per l'empresa local Sevi Systems, a través del projecte XiCaEs de la Fundació Caixa Rural Vila-real, han arribat ja a un centenar d'usuaris. Les polseres continuen repartint-se a les dependències de Fundació Caixa Rural amb un nou horari a partir d'aquesta setmana i durant tot el mes de juny: dimecres i dijous, d'11.00 a 14.00 hores, al juliol i agost no hi haurà repartiment de dispositius.

En concret, són 99 els dispositius distribuïts, 56 a dones i 43 a homes, tant a menors com a persones amb algun tipus de malaltia o trastorn per facilitar a les forces de seguretat la identificació de col•lectius en risc mitjançant un codi QR en casos d'emergència. A través de la informació de contacte incorporada a una base de dades i accessibles a través del codi QR, les forces de seguretat poden identificar ràpidament a alguns col•lectius com xiquets, majors o persones amb capacitats especials en situacions d'emergència. En l'actualitat i fins al 30 de juny, s'estan entregant dispositius a persones afectades amb demències i problemes cognitius, tals com l'Alzheimer, persones amb capacitats especials i menors de 8 anys. Aquest últim grup és, de moment, el més nombrós. També s'han repartit polseres a persones amb demencia.

Els terminals arribaran també a persones amb medicacions crítiques, majors de 65 anys i membres d'associacions i entitats socials. La tercera i última fase obrirà el repartiment de polseres a la població en general.