23 D'ABRIL

Mercabarna-flor preveu vendre 7 milions de roses per la Diada de Sant Jordi

Sant Jordi és un dels esdeveniments més importants per al sector floral català, una diada en la qual es venen el 30% del total de les roses que es comercialitzen a Catalunya durant l’any.

Montse Valls

Barcelona | 17.04.2024 12:37

Mercabarna-flor preveu vendre 7 milions de roses per la Diada de Sant Jordi
Mercabarna-flor preveu vendre 7 milions de roses per la Diada de Sant Jordi | Mercabarna

Quan queda menys d’una setmana, Catalunya es prepara per un dels dies més bonics de l’any: la diada de Sant Jordi. Dimarts vinent territori s’omplirà de persones passejant, de roses i de llibres.

Doncs precisament, segons ha assenyalat Mercabarna, la previsió és que es venguin fins a 7 milions de roses.

Últim any de roses locals

Unes roses que, majoritàriament vindran d’altres països, sobretot de Colòmbia, Equador i Països Baixos. I és que segons ha advertit el president del Gremi de Majoristes de Mercabarna-flor, Miquel Batlle, aquest serà l’últim any amb roses locals, i ho ha justificat per la falta de relleu generacional.

El president dels majoristes de Mercabarna-flor ha remarcat que actualment no és rendible per produir el volum de roses que demana Sant Jordi, a la vegada, ha afegit, que es necessiten unes infraestructures molt ben muntades i això, diu, val molts diners.

Al 2024 cau en laborable

Enguany el 23 d’abril cau en dimarts, dia laborable. Un fet que el president de Mercabarna i regidor d’Economia de Barcelona, Jordi Valls, veu amb molt bons ulls ja que, assegura, es recuperarà la normalitat total d’aquesta festivitat i farà que les vendes pugin fins a un 20%.

El regidor ha recordat que la diada concentra el 30% del total de vendes de Catalunya en un any. A més, ha explicat que a Barcelona s’han repartit unes 5.400 llicències per vendre roses i llibres.