El mercat laboral a Catalunya

Els experts avisen que hi ha molt recorregut en la lluita contra l’atur

L’economista Ernesto Poveda reconeix que el mercat laboral es troba en un moment d’”enlairament” però avisa que “no podem refiar-nos”.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 04.10.2021 17:43

En una entrevista a Onda Cero Catalunya, Ernesto Poveda ha advertit que “qualsevol rebrot de la pandèmia pot fer que aquest enlairament que estem fent se’n vagi en orris”. I, és que segons aquest expert en economia, “mai en 40 anys de pràctica havia viscut una situació de tanta incertesa i volatilitat”.

La temporalitat

El també president de la consultora RH ICSA Grupo també ha alertat de la qualitat del descens de l’atur: “S’ha rebaixat en base a contractes temporals, només l’11% dels contractes són indefinits, o no estem planificant bé les necessitats de personal o estem fent un ús inadequat i abusiu del treball temporal”.

Què passarà amb els ERTO?

Preguntat sobre els expedients de regulació temporal – a Catalunya encara hi ha gairebé 48 mil treballadors amb el contracte suspès –, Poveda ha admès que una part “passaran directament a ser aturats perquè hi ha moltes pimes i microempreses que estan en un nivell de subsistència; sense ERTOs estarien tancades”.