Temas

Raül Balam

LA BRÚIXOLA D’ESTIU, AMB MARCO CHIAZZA

La Brúixola d’Estiu 29/07/2022

Raül Balam ha mamat des de petit la seva passió per la cuina. És el fill de Carme Ruscalleda, la xef més reputada de casa nostra, i fa poc ha estat notícia per la reobertura de la Cuina Sant Pau. Ens ha explicat tots els detalls d’aquesta nova aventura al programa, on tampoc ha faltat la seva història de superació amb les addiccions i un divertit test final sobre els seus gustos gastronòmics.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 19/05/2020

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb el xef Raül Balam que ha parlat sobre la seva situació de confinament i com afectarà en un futur a la restauració. També hem entrevistat al portaveu del Sindicat de Treballadors d’Ensenyament a Catalunya, Ramon Font, per parlar sobre la tornada a l’escola abans que acabi el curs. I hem parlat amb el psicòleg de l’Hospital Clínic de Barcelona, Rafael Penadés, sobre el síndrome de la cabana que afecta a tanta gent durant aquest confinament.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Raül Balam: 'Ser fill de la Ruscalleda és un orgull'

A 'La Brúixola' hem berenat amb un cuiner que va descobrir la seva passió a casa però que la va confirmar marxant lluny de l'ambient familiar. És Raül Balam, fill de la xef Carme Ruscalleda, que porta amb honor venir d'on ve.

FEM L'AGOST 31/07/2019

FEM L'AGOST AMB TONI MARIN

En l'edició de dimecres del "Fem l'agost" hem volgut parlar del pla d'ajustos en despesa sanitària que el Govern Central reclama a Catalunya amb la Presidenta de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat, Carme Sabater. Amb el nostre expert en cinema, Xavi Marn, hem parlat de les estrenes més importants del moment i també de les estrenes que estan per venir durant el mes d'agost. Amb el Sergi González, empresari i expert en empreneduria, hem après com fer una empresa i com a gran exemple hem tingut amb nosaltres al Conseller Delegat de Vichy Catalán, Joan Renart, qui ens ha donat molts consells sobre com hem de muntar la nostre empresa. A les 9 del vespre, ens ha visitat el cuiner i propietari del restaurant Moments de l'hotel Mandarn Oriental, Ral Balam, amb qui hem mantingut una conversa sobre la cuina, els menjars i la seva experincia en el mn de la cuina. Amb la Marta Sendra, la cap de la Unitat de subvencions i promoci territorial de l'rea de Comer del Consorci de Comer, Artesania i Moda de Catalunya, hem aprs a muntar la millor botiga del mn i hem tingut l'oportunitat de parlar amb lex Cottet, el vicepresident de Cottet i el President de l'Associaci Comercial del Portal de l'ngel qui ens ha parlat de la seva experincia i ha donat consells per a muntar un negoci que duri generacions. En la secci dels "Grans temes de la vida" hem parlat de l'addici al telfon mbil amb el psicleg, expert en addiccions a les noves tecnologies i director del centre "Desconnecta". Per acabar el programa de la millor manera hem tingut amb nosaltres a l'estudi a Olga Ortiz, Victor Maciel, Oriol Rossell i Juan Pedro Su amb les bogeries qotidianes.

EL PROGRAMA D'ESTIU A ONDA CERO CATALUNYA

Fem l'agost 03/08/2018

El cuiner amb dues estrelles Michelín i xef del restaurant Mandarín, Raül Balam, ens ha visitat avui i ens ha explicat que ell de petit era molt mal estudiant, i que gràcies a que el van possar a treballar aviat a la botiga del poble, va adonar-se que volia ser cuiner. Torna a escoltar-ho!

EL PROGRAMA D'ESTIU A ONDA CERO CATALUNYA

Fem l'agost 03/08/2018

Aquest dissabte es compleix un mes de l'arribada del vaixell de l'Open Arms al port de Barcelona. Hem volgut saber quina és la situació d'aquestes persones, i al "Fem l'agost" hem pogut parlar amb el coordinador de Pro Activa Open Arms, Gerard Canals, la periodista i sociòloga Nazanin Amirian, i el president de l'associació d'amics del poble marroquí, Alami Susi. També ens ha visitat el cuiner amb dues estrelles Michelín i xef del restaurant Mandarín, Raül Balam. A la part final del programa el Victor Parrado ens ha explicat com es prepara un espectacle, i també hem volgut saber com s'està vivint l'onada de calor a llocs com un forn o una empresa de gels.