Temas

LA CIUTAT D'ESTIU

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

La Ciutat d'Estiu 20/08/2021

Podcast del programa complet de La Ciutat d'Estiu amb Jaume Mas. En el programa d'aquest divendres parlem amb el tinent d'alcalde i regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle sobre la caiguda del toc de queda a diverses ciutats catalanes com Barcelona.

Parlem amb la Maria Gómez sobre la sèrie 'This is Us'. Una sèrie que es pot veure a Amazon Prime.

Amb en Marc Solé ens tornem a endinsar en el món de les xarxes socials. Ens porta novetats i canals que no coneixiem.

I en Lluís Soler ens porta com cada divendres les seves versions, i haurem d’endevinar quina d’elles és la original.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

Albert Batlle: “Les restriccions s'han de posar sempre segons criteris sanitaris”

Primera nit sense toc de queda a Barcelona des del passat 17 de juliol. Una decisió que ha arribat després que la Generalitat demanés una pròrroga a 148 municipis amb una incidència de casos de 125 per cada 100.000 habitants però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va tombar i només l’ha aprovat en 19 municipis. Barcelona ha rebut aquesta notícia durant la celebració de les festes de Gràcia i a les portes que comencin les festes de Sants. Parlem amb el tinent d'alcalde i regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

“Molts dels que pateixen Covid persistent no són reconeguts”

Algunes persones que han passat la covid, es troben que mesos després segueixen tenint símptomes com cansanci, poca capacitat pulmonar... I a més, molts d’ells, no són reconeguts com a pacients de Covid Persistent. Parlem amb l’Imma, la mare del Marc de 13 anys, que pateix Covid persistent. I també amb la Marta Massanella, investigadora de l’IrsiCaixa que investiguen els casos.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

La Ciutat d'Estiu 19/08/2021

Podcast del programa complet de La Ciutat d'Estiu amb Jaume Mas. En el programa d'aquest dijous hem parlat sobre la Covid persistent. I és que algunes persones que han passat la covid, es troben que mesos després segueixen tenint símptomes com cansanci, poca capacitat pulmonar... I a més, molts d’ells, no són reconeguts com a pacients de Covid Persistent. Parlem amb l’Imma, la mare del Marc de 13 anys, que pateix Covid persistent. I també amb la Marta Massanella, investigadora de l’IrsiCaixa que investiguen els casos.

La Berta Garcia-Lacht ens porta les seves recomanacions culturals per aquesta setmana, acompanyada de la Conxita i la Caietana.

I l’Arnau Gòdia ens farà viatjar, novament, a un dels pocs llocs del món que no han tingut cap cas de Covid. Aquesta setmana: Tuvalu.

I la Paula Reverter ens descobrirà un producte de la terra: El licor d’arròs, que es produeix a les terres de l’Ebre, i que és ideal pels sobretaules.

I també parlarem amb l’actriu Paula Màlia, una de les protagonistes de Valeria, que acaba d’estrenar la segona temporada.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

La Ciutat d'Estiu 18/08/2021

Podcast del programa complet de La Ciutat d'Estiu amb Jaume Mas. En el programa d'aquest dimecres parlem de l'enduriment de restriccions i del toc de queda a tot Catalunya. Parlem amb l'Ajuntament de Calonge, que tot i demanar que s'apliqui el toc de queda al seu municipi no se'ls ha concedit. I parlem també del canvi de restriccions a les residències, que des de dimarts els residents poden sortir a passejar o fins i tot fer sortides de diversos dies. En parlem amb la presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials, Cinta Pascual.

Amb en Jaume Clapés parlem de cinema, i ens porta dos exemples de pel·lícules que ens parlen de l'abús de poder i laboral: 'Hotel Explotación: Las Kellys' i 'The Assistant'.

Entrevistem a Cristian Quirante, més conegut com a Alizzz, que és el productor de cantants com C.Tangana entre altres. Que també té el seu projecte musical propi.

I amb en Miquel Vila (@Comfuncionaelmon) ens explicarà el conflicte a Afganistan. Parlem sobre com queda internacionalment el conflicte i com en surten els agents implicats: Biden, Rússia, Turquia o Xina entre altres.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

Alizzz: “M'he permès triar amb quins músics vull treballar”

Cristian Quirante, més conegut com Alizzz, és un dels homes que hi ha a darrera de molts dels temes que han sonat a tot arreu en els últims anys. C.Tangana, Rosalia, Aitana o Doja Cat són alguns dels noms amb els que ha treballat. No ho ha fet a primera línia, però, si no com a productor. Des de fa un temps, però, el productor va decidir crear els seus temes i tirar endavant el seu propi projecte musical. I sembla que ho fa amb una aposta eclèctica que toca diversos estils, però sempre amb un denominador comú: que tots són un èxit.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

La Ciutat d'Estiu 17/08/2021

Podcast del programa complet de La Ciutat d'Estiu amb Jaume Mas. En el programa d'aquest dimarts parlem amb en Robert Manrique, impulsor i assessor de la UAVAT, la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats del Terrorisme, per parlar dels atemptats del 17-A d'ara fa quatre anys.

Amb la nostra nutricionista Gina Estapé parlem de l'esmorzar i de si és tan important i si mengem bé durant aquest àpat.

L'Aleix Graell ens ajuntarà dos personatges a partir de 6 punts de separació. Ens ajuntarà una professora de Sabadell, l'Anna Díaz, amb l'actor de Hollywood Leonardo DiCaprio.

També parlem de la iniciativa 'Tour du Mao', una ruta en bicicleta de la mà de dos lleidatans que recapten donacions per a l'ONG Open Arms.

I per acabar, en Xavi Casinos ens porta un nou secret de Barcelona: El Museu del Perfum.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

Robert Manrique: “Encara hi ha desenes de víctimes del 17-A que no han estat indemnitzades”

Aquest d s'ha fet el minut de silenci per commemorar el quart any dels atemptats del 17A. Un aniversari que arriba l'any en què s'ha conegut la sentència als 3 condemnats i que sumen 108 anys de presó. Malgrat les 16 víctimes mortals, en cap moment se'ls ha jutjat per assassinat com reclamaven algunes de les acusacions perquè no eren ni a la Rambla de Barcelona ni a Cambrils en el moment dels fets. En parlem amb en Robert Manrique, impulsor i assessor de la UAVAT, la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats del Terrorisme, per parlar dels atemptats del 17-A d'ara fa quatre anys.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

La Ciutat d'Estiu 16/08/2021

Podcast del programa complet de La Ciutat d'Estiu amb Jaume Mas. En el programa d'aquest dilluns hem parlat d'insectes com a nou model d'alimentació amb la Sílvia De Lamo, professora del departament d'Enginyeria química de la Universitat Rovira i Virgili.

També hem parlat amb el Gremi d'Hotels de Barcelona sobre la situació del sector en ple agost.

Amb la Núria Sanz parlem de literatura i d'aquelles obres que vam llegir d'adolescents i que hem de recuperar per tornar a gaudir.

En Marc Navarro, el Síndic de Queixes, ens porta les seves queixes i ens parlarà de Nadal en ple agost.

LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

Manel Casals (Gremi d'Hotels de Barcelona) : “El passaport Covid no ens ajudarà i només és una solució temporal”

Aquest estiu està sent força atípic també a nivell hoteler. I és que tot i una certa recuperació turística de moment els hotels no acaben de veure que l’estiu els acabi de sortir rendible. Això també ha provocat que alguns d’aquests hotels apostin per una baixada de preus per intentar ser més competitius.

La polèmica en els últims dies, però, també ha aparegut per la possibilitat de posar en marxa el passaport Covid que ha deixat al sector dividit entre si s’hauria d’aplicar o no. En parlem amb Manel Casals, Director General del Gremi d’Hotels de Barcelona.